• امروز : چهارشنبه - ۱۹ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 8 January - 2025
1
نقش پتروشیمی‌ها در کاهش نوسان نرخ ارز؛

آغاز فصلی جدید برای تعمیق بازار ارز تجاری با همکاری پتروشیمی‌ها

  • کد خبر : 7808
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱
آغاز فصلی جدید برای تعمیق بازار ارز تجاری با همکاری پتروشیمی‌ها

پتروشیمی‌ها به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان ارز در کشور، نقشی حیاتی در تنظیم بازار ایفا می‌کنند و عرضه گسترده ارز از سوی این شرکت‌ها تأثیر به‌سزایی در کاهش نوسان نرخ ارز و افزایش نقدینگی ارزی خواهد داشت. به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، نشست مشترک میان شرکت‌های بزرگ پتروشیمی به‌عنوان عرضه‌کنندگان عمده ارز در کشور […]

پتروشیمی‌ها به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان ارز در کشور، نقشی حیاتی در تنظیم بازار ایفا می‌کنند و عرضه گسترده ارز از سوی این شرکت‌ها تأثیر به‌سزایی در کاهش نوسان نرخ ارز و افزایش نقدینگی ارزی خواهد داشت.

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، نشست مشترک میان شرکت‌های بزرگ پتروشیمی به‌عنوان عرضه‌کنندگان عمده ارز در کشور با رئیس‌کل بانک مرکزی که شامگاه نهم اسفند برگزار شد، یکی از مهم‌ترین گام‌ها به‌منظور ایجاد ثبات در بازار ارز کشور محسوب می‌شود.

پتروشیمی‌ها به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان ارز در کشور، نقشی حیاتی در تنظیم بازار ایفا می‌کنند و عرضه گسترده ارز از سوی این شرکت‌ها تأثیر به‌سزایی در کاهش نوسان نرخ ارز و افزایش نقدینگی ارزی خواهد داشت؛ این اقدام، افزون بر تقویت ذخایر ارزی کشور، زمینه‌ساز شکل‌گیری بازاری شفاف‌تر و رقابتی‌ترنیز خواهد بود.

پیش‌بینی‌پذیر شدن نرخ ارز؛ کلید اطمینان اقتصادی

محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی در نشست با فعالان صنعت پتروشمی تأکید کرد که با پیش‌بینی‌پذیر شدن نرخ ارز، همه فعالان اقتصادی از فضای اطمینان‌بخش بازار بهره‌مند خواهند شد.

وی افزود: کشف نرخ ارز در بازار ارز تجاری بر مبنای عرضه و تقاضا و توافق صورت می‌گیرد. این رویکرد، نه‌تنها به شفافیت بیشتر کمک می‌کند، بلکه به‌مرور زمان سبب افزایش حجم معاملات و گسترش این بازار خواهد شد.

بازار ارز تجاری، با ساختاری رقابتی و شفاف، این امکان را فراهم می‌کند که نرخ ارز به طور واقعی و عادلانه تعیین شود. این شفافیت، اطمینان بیشتری را برای صادرکنندگان، واردکنندگان و سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند.

اثر مثبت تعمیق بازار ارز تجاری بر اقتصاد کشور

تعمیق بازار ارز تجاری یکی از اهداف کلیدی این نشست بود. با ورود گسترده پتروشیمی‌ها به این بازار، حجم معاملات روزانه افزایش‌یافته و به تعادل عرضه و تقاضا کمک خواهد کرد. این اقدام، افزون بر تقویت ارزش پول ملی، می‌تواند اثرات مثبت مانند کاهش وابستگی به بازارهای غیررسمی، تقویت فضای کسب‌وکار و افزایش اعتماد عمومی را به همراه داشته باشد.

هرچند این سیاست‌ها نویدبخش آینده‌ای روشن برای بازار ارز است، اما اجرای موفقیت‌آمیز آن مستلزم مدیریت هوشمندانه و رفع چالش‌های موجود از جمله کنترل نوسانات اولیه، شفافیت در معاملات و تسهیل مشارکت سایر صنایع است.

تصمیم‌های اتخاذشده در نشست ویژه ارزی با پتروشیمی‌ها، می‌تواند نقطه عطفی در مسیر ثبات و توسعه بازار ارز کشور محسوب شود زیرا تعمیق بازار ارز تجاری، با افزایش شفافیت، کاهش نوسانات و ایجاد فضای اطمینان‌بخش، زمینه‌ساز رشد و توسعه اقتصادی پایدار خواهد شد.

سامانه ارز تجاری مرکز مبادله، نخستین بازار رسمی ارز حواله در کشور است که به هر میزان عمق این بازار بیشتر شود، نوسان در بازارهای غیررسمی نیز کنترل می‌شود.

افزایش ۱۲ درصدی ارزش صادرات پتروشیمی‌ها

احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران در این نشست با اشاره به فعالیت‌های بانک مرکزی برای رفع موانع تولید، درباره عملکرد صادراتی و فروش ارز شرکت‌های پتروشیمی ها طی ۸ ماه سال جاری گفت: پتروشیمی‌ها در تناژ ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد داشته‌اند؛ صادرات ۷ درصد و ارزش (محصولات پتروشیمی) ۱۲ درصد افزایش داشته است. همچنین میانگین سبد (محصولات پتروشیمی) نیز ۵ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: فروش ارز نیما در سال جاری ۷ درصد افزایش داشته است و نسبت فروش ارز در سامانه نیما در ۸ ماهه سال جاری، ۷ میلیارد و ۱۴۴ میلیون دلار بوده است، این در حالی است که این آمار در سال گذشته و طی مدت مشابه ۶ میلیارد و ۶۵۳ میلیون دلار بوده است. لذا این آمار حاکی از آن است که ۷۷ درصد از ارز پتروشیمی در نیما عرضه شده است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه ۴۹ طرح در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این طرح ها اکثراً در زنجیره هستند و زمانی که به تولید می رسند، سبد ارزش ارزی هلدینگ های پتروشیمی را افزایش می دهند. لذا در صورتی که برنامه هفتم توسعه را محقق کنیم، بیش از ۲۵ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت و البته خلق ارزش پتروشیمی ها نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار دارای ارزش خواهد بود.

فروش ۵۱۶ میلیون دلار ارز پتروشیمی‌ها در بازار تجاری

وی با اشاره به آمار ماهانه فروش ارز پتروشیمی‌ها در سامانه نیما عنوان کرد: در آبان ماه سال گذشته ۸۳۲ میلیون دلار ارز در سامانه نیما از سوی پتروشیمی‌ها به فروش رسیده است، در حالی که در آبان ماه سال جاری این میزان ۹۴۶ میلیون دلار بوده است.

مهدوی ضمن ارائه گزارش از فعالیت های پتروشیمی ها در بازار ارز تجاری گفت: از آغاز بکار بازار ارز تجاری، ۵۱۶ میلیون دلار ارز توسط پتروشیمی‌ها به فروش رسیده است.

به گفته وی پتروشیمی‌ها از آمادگی لازم برای فروش ارز خود در سامانه بازار ارز تجاری و حضور همه جانبه در این بازار برخوردارند. در این شرایط، با کم کردن شکاف نرخ‌ها، عده‌ای که خریدار هستند خارج می‌شوند چراکه این افراد به ارز برای نیازهای واقعی خود احتیاجی به ارز ندارند و اینگونه افراد از بازار خارج می‌شوند و نیازهای غیرواقعی از بازار خارج می‌شوند.

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=7808

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات