• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
5
گزارش "روزان" از آخرین وضعیت  پرونده آرامستان های جدید تهران؛

افتتاح اولین آرامستان بعد از نیم قرن 

  • کد خبر : 6875
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۷
افتتاح اولین آرامستان بعد از نیم قرن 

روزان : شهرداری مدعی است که تا پایان سال ۱۴۰۳ از چند پهنه مدنظر شهرداری تهران، یک پهنه به عنوان فاز اول آرامستان جدید پایتخت رونمایی خواهد شد این درحالی است که گفته می شود که ظرفیت آرامستان تهران تا ۳ سال آینده پر می‌شود. موضوع به حدی جدی است که مدیرعامل سازمان بهشت زهرا […]

روزان : شهرداری مدعی است که تا پایان سال ۱۴۰۳ از چند پهنه مدنظر شهرداری تهران، یک پهنه به عنوان فاز اول آرامستان جدید پایتخت رونمایی خواهد شد این درحالی است که گفته می شود که ظرفیت آرامستان تهران تا ۳ سال آینده پر می‌شود.

موضوع به حدی جدی است که مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با بیان اینکه اگر آرامستان جدید احداث نشود، هر روز ۴۰ میت روی زمین خواهد ماند، گفت: ما برای نیم قرن آینده به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قبر در تهران نیاز داریم.

بعد ازسالها بحث و دهها مصوبه در مورد لزوم تاسیس آرامستانی جدید در تهران، با توجه به اتمام ظرفیت دفن اموات در بهشت زهرا(س)، مدیریت شهری در این دوره تصمیم گرفته است تا طلسم این آرامستان ها را بشکند و برهمین اساس قرار است امسال نخستین آرامستان جدید پایتخت راه‌اندازی است.

محمدجواد تاجیک؛ مدیرعامل سازمان بهشت‌ زهرا(س) نیز در این باره از افتتاح یک آرامستان جدید در تهران خبر داد و گفت: مطالعات لازم در این بخش انجام شده است.

وی درباره جانمایی جدید آرامستان پایتخت افزود: به کمک شهردار و شورا نقطه‌یابی و تملک و ایجاد آرامستان‌های جدید در دستور کار قرار گرفته و حداقل سال جاری یک آرامستان ایجاد می‌شود که در مجموع در چهار نقطه در تهران قرار است آرامستان‌های جدید احداث شود که شامل جنوب شرق، شمال شرق، شمال غرب و جنوب غرب است.

تاجیک اضافه کرد: در حال حاضر جانمایی برای احداث آرامستان‌های جدید در دستور کار قرار گرفته است و تملک محل‌های جدید انجام شده است.

«محمد جواد تاجیک، درباره مکان‌های انتخاب شده برای آرمستان‌های جدید در تهران گفت: مطالعه درباره این مکان‌ها صورت گرفته است و از همه جهات بررسی شده و نقاطی که حائز شرایط بوده‌اند، انتخاب شده‌اند. شورا اگر تصویب کند، شهرداری برای تملک این زمین‌ها اقدام می‌کند و ان‌شاءالله سعی می‌کنیم در یک فرصت کوتاه در هر آرامستان یک قطعه را آماده کنیم و توزیع جغرافیایی که مد نظر ما بوده است که همه را یکجا متمرکز نکنیم، مانند بهشت‌زهرا در آینده محقق خواهد شد و انشاءالله مشکل متوفیان تا ۵۰ سال آینده حل شود.

وی با بیان اینکه براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا این دوره از مدیریت شهری موضوع احداث آرامستان‌های جدید تعیین تکلیف خواهد شد، گفت: نخستین آرامستان در سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

تاجیک خاطرنشان کرد: ظرفیت دفن اموات در بهشت زهرا(س) نیز با دفن روزانه تا ۳ سال آینده به اتمام می‌رسد.

اعلام یک نقطه

در همین راستا، حسین نظری؛ معاون خدمات شهری شهرداری تهران نیز چندی پیش درباره احداث آرامستان جدید در پایتخت و محل آن تصریح کرد: یکی از نقاط در نظر گرفته‌شده برای این موضوع اطراف کوه بی‌بی شهربانو است.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه احداث آرامستان‌های جدید یک کار اساسی و چندجانبه است، گفت: این کار صرفاً در اختیار شهرداری تهران نیست و نیاز به همراهی و مشارکت بخش‌های مختلف دارد.

وی در ارتباط با احداث آرامستان‌های جدید در چند پهنه و نقطه در پایتخت خاطرنشان کرد: در این ارتباط چند نقطه و پهنه مورد کار کارشناسی و مطالعاتی قرار دارد و نیاز به هماهنگی با نهادهای بالادستی و دستگاه‌های مختلف دارد.

سوژه ای به نام آرامگاه خانوادگی

آرامگاه خانوادگی نیز موضوع دیگری است که این روزها بهشت زهرا به عنوان یک چالش با آن روبروست.  مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در این زمینه گفت: در آرمگاه های خانوادگی معمولا از ۱۵ قبر تا ۳۰ قبر وجود دارد و هیچ آرامگاه خانوادگی بیش از ۳ میلیارد و خرده‌ای نداریم. به تعداد قبر‌هایی که در آرامگاه وجود دارد براساس مصوبه شورا قیمت‌گذاری شده است.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا گفت: در آرمگاه‌های خانوادگی معمولا از ۱۵ قبر تا ۳۰ قبر وجود دارد و هیچ آرامگاه خانوادگی بیش از ۳ میلیارد و خرده‌ای نداریم. به تعداد قبر‌هایی که در آرامگاه وجود دارد براساس مصوبه شورا قیمت‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: ۵ نقطه تاکنون مشخص شده است که یکی از این نقاط برای بحران است و حفظ می‌شود و ۴ نقطه دیگر فعال می‌شود که این زمین‌ها در شمال‌غرب، جنوب‌غرب، شمال شرق و جنوب شرق است. با این توزیع مشکل ترافیک و رفت و آمد رفع خواهد شد و کم کم مشکل ترافیک بهشت‌زهرا نیز رفع خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) تصریح کرد: ما تا ۵۰ سال آینده به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قبر نیاز داریم طی ۵۰ سال گذشته که بهشت زهرا راه‌اندازی شده است، دو میلیون نفر در بهشت‌زهرا دفن شده‌اند. براساس جامعه آماری و تحلیل‌هایی که صورت گرفته است به نسبت جمعیتی که الان وجود دارد و نرخ مرگ و میر تا ۵۰ سال آینده ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در تهران از دنیا می‌روند و این درصورتی است که بحرانی اتفاق نیفتاد در شرایط عادی ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تا ۵۰ سال آینده متوفی خواهیم داشت.

تاجیک در پاسخ به این سوال که بهشت‌زهرا در چند سال آینده گنجایش دارد؟ گفت: بهشت‌زهرا در دو بخش است یک بخش در قطعات دفن روز است که به صورت رایگان انجام می‌شود و تقریبا روزی ۴۰ متوفی داریم و مابقی متوفیان نیز در قطعات گذشته دفن می‌شوند، یعنی ممکن است قبری پیش خرید شده باشد و متوفی داشته و دو طبقه باقی مانده است یا از عمر قبری ۳۰ سال می‌گذرد و ما آن را احیا می‌کنیم و مجددا دفن داریم. اختیار این قبر‌ها البته در دست ما نیست و در اختیار مردم است. هر وقت متوفی داشتند می‌توانند بروند و در آنجا دفن کنند. ما روی این روزی ۴۰ متوفی که روز به روز افزایش پیدا می‌کند و در قطعات روز دفن می‌شوند باید تدبیر کنیم و از همین‌رو ما ۴ نقطه در تهران را مشخص کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در آیین‌نامه جدید که برای آرمستان‌ها ابلاغ شده است، همه آیین‌نامه‌های گذشته تجمیع شده و به روزرسانی صورت گرفته و ابلاغ شده است. ما هم در تدوین آن مشارکت داشته‌ایم. در انتخاب نقاطی که ما برای آرامستان‌های جدید نیز مد نظر داشته‌ایم، این آیین‌نامه رعایت شده است.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) خاطرنشان کرد: در حال حاضر قبر‌ها در بهشت‌زهرا سه طبقه است، اما ممکن است در آرمستان‌های جدید با توجه به تجربه‌ای که در بهشت زهرا داریم و همه قبر‌های سه طبقه پر نمی‌شوند، ممکن است در مکان‌های جدید برخی از قبر‌ها دو طبقه باشند. معمولا حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد قبر‌های سه طبقه پر می‌شوند و ۳۰ تا ۳۵ درصد از قبر‌های سه طبقه به طور کامل پر نمی‌شوند.

وی درباره اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر فروش مقبره‌های خانوادگی بدون اجازه صاحبان آن‌ها به قیمت‌های گزاف تا ۱۸ میلیارد تومان گفت: بهشت‌زهرا براساس مصوبات شورای شهر قیمت‌های قبر را قیمت‌گذاری می‌کند و به فروش می‌رساند و به صورت رسمی قبور ما قیمت مشخص دارند و طبق مصوبه شورا به فروش می‌رسند و این خبر، خبر کذبی است و بهشت‌زهرا هیچ وقت این کار را نکرده است، چراکه فیش صادر می‌شود و مردم براساس فیش مبلغ قبر را واریز می‌کنند و طبیعی است که بهشت‌زهرا نمی‌تواند بیشتر از قیمت واقعی قبر فیش صادر کند. آرامگاه‌های خانوادگی به تعداد قبری که در داخل آن‌هاست قیمت‌هایشان متفاوت است.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا ادامه داد: در آرمگاه‌های خانوادگی معمولا از ۱۵ قبر تا ۳۰ قبر وجود دارد و هیچ آرامگاه خانوادگی بیش از ۳ میلیارد و خرده‌ای نداریم. به تعداد قبر‌هایی که در آرامگاه وجود دارد براساس مصوبه شورا قیمت‌گذاری شده است. ما در آرامگاه‌هایی که مالک دارند و مالک آن‌ها چه ایران باشد و چه خارج از کشور باشد، دخل و تصرف نداریم.

تاجیک در واکنش به ادعای مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر اینکه برای خرید قبر‌هایی که در بخش‌های خوب و مناسب هستند گاهی اوقات سکه به صورت رشوه دریافت می‌شود، گفت: به صورت رسمی این اتفاق نمی‌افتد و اگر هم کسی به صورت غیررسمی سند و یا گزارشی دارد به بازرسی بهشت زهرا اعلام کند و اگر مستنداتی ارائه شود ما حتما برخورد می‌کنیم.

وی گفت: گرانترین قبر یک طبقه در ناحیه یک ۵۰ میلیون تومان است. یعنی ما در بهشت زهرا از یک طبقه قبر رایگان در ناحیه سه داریم تا یک طبقه قبر به قیمت ۵۰ میلیون تومان در ناحیه یک که بخش قدیمی بهشت زهرا است.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا گفت: در آرمگاه های خانوادگی معمولا از ۱۵ قبر تا ۳۰ قبر وجود دارد و هیچ آرامگاه خانوادگی بیش از ۳ میلیارد و خرده‌ای نداریم. به تعداد قبر‌هایی که در آرامگاه وجود دارد براساس مصوبه شورا قیمت‌گذاری شده است.

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=6875

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات