• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
3
گزارش «روزان» از نگرش ها درموردسطح بازدارندگی ایران؛

دکترین دفاعی ایران تغییر می‌کند؟

  • کد خبر : 7204
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۲
دکترین دفاعی ایران تغییر می‌کند؟

گروه سیاسی- پس از روی کارآمدن دولت جدید بار دیگر نقل و قول ها درباره چگونگی ادامه روند برنامه هسته‌ای ایران رونق گرفت. از طرفی جامعه جهانی همزمان با رخدادهای خاورمیانه ابراز ناامیدی خود را نشان دادند و از سوی دیگر برخی افراد و یا گروه های سیاسی تندرو همزمان با این ابراز نگرانی خواستار […]

گروه سیاسی- پس از روی کارآمدن دولت جدید بار دیگر نقل و قول ها درباره چگونگی ادامه روند برنامه هسته‌ای ایران رونق گرفت. از طرفی جامعه جهانی همزمان با رخدادهای خاورمیانه ابراز ناامیدی خود را نشان دادند و از سوی دیگر برخی افراد و یا گروه های سیاسی تندرو همزمان با این ابراز نگرانی خواستار بازنگری در برنامه هسته‌ای کشورمان برای برخوردهای احتمالی با اسرائیل و یا غرب در جهت بازدارندگی، شدند. به طور مثال محمدرضا صباغیان بافقی، نماینده مجلس دوازدهم، در گفت وگو با سایت دیدبان خواستار فراهم شدن امکان ساخت سلاح هسته ای شد و گفت: «از رهبر معظم انقلاب اسلامی خواهیم خواست که اگر صلاح بدانند استراتژی و فتوای ساخت سلاح هسته ای تغییر یابد. ساخت «سلاح هسته ای» برای ما آسان خواهد بود. در شرایط فعلی برای ایجاد توان بازدارندگی و تامین امنیت ملی ایجاد امکان ساخت سلاح هسته ای لازم است.»

این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: «دشمن صهیونی و حامیان آن اگر به تصور کنند که با هدف قرار دادن تاسیسات صلح آمیز هسته ای کشورمان می توانند مانع پیشرفت کشور در زمینه هسته ای شوند، تصمیم اشتباهی می گیرند‌. درخواست ما از مسئولان این است که دکترین هسته ای جمهوری اسلامی تغییر کند. ما برای دفاع از خود و امنیت کشور با صلاحدید رهبری رویکرد هسته ای را تغییر داده و به سمت همان سلاحی می رویم که آنها دارند، ساخت سلاح هسته ای گزینه ایران برای ایجاد بازدارندگی است.»

همچنین سایت بصیرت، وابسته به معاونت سیاسی سپاه هم با اشاره به همین موضوع نوشت: «ما از منظر علمی عقلاً و شرعاً اجازه نداریم که راه پژوهش را بر خود مسدود کنیم. همچنانکه نکردیم و هم در علم و هم در فن هسته‌ای تلاش می‌کنیم خود را به مرز‌های علم و فناوری در جهان نزدیک سازیم. تا اینجای کار بر همگان آشکار و زیر نظر آژانس و نظارت و قضاوت مخاطبان خاص و عام است. پرسش مهم این است که وقتی ما اعلام می‌کنیم دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، آیا می‌توانیم راه رسیدن علمی به سلاح هسته‌ای را نیز بر خود مسدود کنیم؟! پاسخ من آن است که از منظر علم چنین چیزی ممکن نیست. اصولاً ماهیت علم این نیست که بتوان بر پژوهندگان علم، بخشی از راه بی انتهای آن را بست. همچنانکه بیشتر کشور‌های دنیا تولیدمثل انسان در آزمایشگاه را مشابه آنچه در تولیدمثل حیوانات شبیه‌سازی‌شده انجام می‌شود، غیراخلاقی و ممنوع اعلام کرده‌اند، اما در برخی نقاط دنیا در خفا این پروژه‌ها و مشابه آن را پیش می‌برند. دلیل ناممکن‌بودن حرمت علمی، فقط «وسوسه» دانشمندان یا بی‌اخلاقی آنان نیست. مسئله «دانستن یا ندانستن» است که مرز‌ها را از بین می‌برد تا دانستن بر ندانستن غلبه کند. این امکان علمی به‌ویژه وقتی دانستن و دانش به مسئله قدرت و ثروت پیوند بخورد، غیرقابل‌کنترل‌تر می‌شود. تأکید می‌کنم که این بحث فارغ از مکان و زمان و دایره یک حکومت است. بحث ماهیت علم است که توقف‌پذیر نیست، به‌ویژه در جایی که تلاشی خارج از محدوده علم برای متوقف‌کردن آن در یک نقطه صورت بگیرد. با این توصیف اگر این مقدمه را بپذیریم، آنگاه پژوهش علمی بدون نمونه آزمایشگاهی ممکن نیست. نمی‌توان یک پروژه علمی را بدون نمونه آزمایشگاهی آن تمام‌شده تلقی کرد و هیچ پروژه علمی نمی‌تواند در هیچ زمانی حتی در آینده دور ادعا کند که به انتهای فرآیند خود رسیده است.»

این سایت در ادامه نوشت که بر اساس اصول اسلامی ساخت و به کارگیری سلاح اتمی جایز نیست، اما در صورتیکه برای حفظ جان و مال و ناموس مسلمان و مردم ایران نیاز باشد تا چنین سلاحی ساخته شود مطمعناً جمهوری اسلامی در روند توسعه صنعت هسته‌ای خود بازنگری هایی صورت داده و اقدام خواهد کرد.

همه این گمانه‌زنی ها در حالی مطرح می‌شود که هفته گذشته ویلیام برنز ، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هفته گذشته در سخنانی بار دیگر با تاکید بر آنکه ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای نگرفته مدعی شد که ایران برنامه هسته ای خود را با انباشت اورانیوم غنی شده تا سطوح نزدیک به غنای نظامی پیش برده و در نتیجه، ایران در صورت لزوم می‌تواند به سرعت مواد اولیه کافی برای بمب اتمی را تامین کند؛ در این شرایط کشورهای دیگر زمان کمتری برای واکنش خواهند داشت.

به گفته برنز شواهدی وجود ندارد که ایران “تصمیمی را که در پایان سال ۲۰۰۳ برای تعلیق برنامه تسلیحاتی گرفته بود، لغو کرده باشد.”

او مدعی شد که ایران با ایجاد زرادخانه موشکی، “وسایل پرتاب” سلاح هسته‌ای احتمالی را تولید کرده و به دلیل آنکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد، تهران “در موقعیت بسیار بهتری برای تولید مواد اولیه مورد نیاز یک بمب هسته ای قرار دارد. ”

به گفته او، هنگام اجرای برجام، زمان مورد نیاز ایران برای تولید اورانیوم مورد نیاز یک بمب هسته ای بیش از یک سال بود. اکنون تولید مواد اولیه با غنای نظامی مورد نیاز یک سلاح هسته ای احتمالاً یک هفته یا کمی بیشتر زمان می برد. بنابراین مخاطرات افزایش یافته است. برنز گفت که آمریکا از نزدیک فعالیت‌های هسته‌ ای ایران را زیر نظر گرفته تا هرگونه نشانه ‌ای مبنی بر خیز تهران به سوی بمب هسته ای را شناسایی کند.

رئیس سیا گفت: ما به دقت مراقب (برنامه هسته ای ایران) بوده و در حال حاضر شواهدی در مورد اتخاذ چنین تصمیمی مشاهده نمی کنیم.

 

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=7204

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات