گروه سیاسی- «صبر کنید کابینه کار کندو آنرا از روی عملکردش نقد کنید.» این تنها واکنش پزشکیان به ۳ روز انتقاد از لیست وزرای پیشنهادی او به مجلس بود. اما انتقادات گسترده اصلاحطلبان از وی و استعفای ظریف موضوع سادهای نیست که پزشکیان بخواهد بی تفاوت از کنار آن عبور کند. فاصله گرفتن از اصلاحطلبان قطعاً نفعی برای رئیس جمهور نخواهد داشت زیرا جریان رقیب اگرچه اکنون از لیست وزرای پیشنهادی اعلام رضایت میکند اما در ادامه راه حامی دولت چهاردهم نخواهد بود.
روز گذشته علیاصغر شفیعیان از فعالان رسانهای نزدیک به پزشکیان مدعی شد که پزشکیان صدای اعتراض و انتقاد بی صدایان را به خوبی شنیده است. در ادامه هم بهروز شجاعی، فعال رسانهای در صفحه توییتر خود نوشت: «فوری/ یک منبع آگاه با اشاره به موج گسترده انتقادات، از افزایش احتمال معرفی گزینه جدید برای تصدی وزارت کشور به جای اسکندر مومنی توسط دکتر پزشکیان تا روز چهارشنبه خبر داد».
کانال تلگرامی بامداد نو هم در همین راستا سیدمحمود علوی را در یک قدمی وزارت کشور دیده و نوشت: بر اساس آخرین اخبار با توجه به انتقادات فزآینده از پزشکیان به دلیل معرفی اسکندر مومنی جهت تصدی وزارت کشور،به احتمال زیاد فردا حجت الاسلام محمود علوی به عنوان وزیر پیشنهادی کشور به بهارستان معرفی خواهد شد.
اما همانطور که در ابتدای گزارش به آن اشاره کردیم پزشکیان ترجیح داده که به مردم توصیه کند برای قضاوت درباره کابینهاش صبر داشته باشند.
محمد فاضلی، از مشاوران انتخاباتی پزشکیان هم در رابطه با همین موضوع با انتشار مطلبی تند و صریح خطاب به جبهه اصلاحات و منتقدان پزشکیان نوشت: «حتماً در جریان جزئیات مذاکرات منجر به انتخاب کابینه هستند، میدانند چه تلاشهایی شده و چه گزینههایی رد شدهاند و امکانی برای قرار دادن آنها در فهرست نبوده است. اما حالا شاکی فهرست وزرای پیشنهادی هستند. حداقل ۱۰ وزیر پیشنهادی کاملاً قابل دفاع در فهرست پیشنهادی را نمیبینند، و کلیت کابینه را زیر سؤال میبرند و مسعود پزشکیان را در همین ابتدای کار تنها میگذارند و سودای بیاعتبار کردنش را دارند.»
فاضلی خطاب به اصلاح طلبان نوشت: «به سرعت یادشان میرود که تا همین سه ماه پیش، تنها ابزارشان برای اثرگذاری بر سیاست، توییت زدن بوده است و به کلی در سیاست ایران امروز نادیده انگاشته شده بودند. خیلی زود یادشان رفته همین شش ماه پیش امضاکنندگان بیانیه روزنهگشایی – صرفنظر از درستی یا نادرستی آن کنش – را به باد ناسزا گرفتند، و همین بلا را کموبیش سر امضاکنندگان بیانیه راهگشایی آوردند. به گشودن روزنهای باور نداشتند و حالا داشتن رئیسجمهوری در قدرت و چندین وزیر در کابینه، به علاوه یک زمین بازی سیاستورزی غیرخشونتآمیز را به هیچ گرفتهاند. هنوز نه وزیری به دار است و نه سیاستی به بار، چنان ژست فرار و پشیمانی گرفتهاند که انگار از سوئیس به سودای بهشت وارد سیاست ایران شدهاند و یکباره با جهنم صحرای آفریقا مواجه شدهاند. اینجا ایران است و صدای سیاست را از یک نظم دسترسی محدود درگیر صلح مسلح در درون و بیرون مرزها میشنوید.»
او در پایان مطلب کنایهآمیزش اضافه کرد: «گیریم که پزشکیان را بیاعتبار کردید، بعدش بهمثابه کنشگران قائل به اصلاحات گام به گام چه میکنید؟ شما مثلاً کنشگر سیاسی سازمانی هستید، مسئول امیدوار شدن ۱۶ میلیون ایرانی که به این آخرین فرصت سیاستورزی مسالمتآمیز اصلاحجو دل بستهاند. به رأیدهنده امیدوار بیمناک احترام بگذارید، بساط توئیتبازی و بیانیههای طلبکارانه سوئیسیطور را جمع کنید، تمامقد پشت پزشکیان بایستید، به مسئولیت فرستادن او در میدان سیاست پایبند باشید، برای توافقسازی و دستورکارسازی مسالمتآمیز گذار از وضع موجود تلاش کنید، بکوشید رأی اعتماد مجلس را برای وزرای پیشنهادی بالاخص گزینههای مطلوب، بگیرید؛ و در مقام جریان و سازمان سیاسیای که مسألهاش ایران است، در میان همه تنگناها، کنشگری کنید. اینجا ایران است، سوئیس نیست.»
اما فاضلی توضیح نداد که مردم چرا نباید از دولت ائتلافی پزشکیان انتقاد کنند و یا اینکه نسبت به حضور فردی مثل اسکندر مومنی در مهمترین وزارتخانه رئیس جمهوری که به آن در برترین شرایط رای اعتماد دادند، نگران باشند و اساساً اگر قرار بود قالیباف کابینه را بچیند چه نیازی بود مردم پای صندق رای حاضر شوند و به پزشکیان رای بدهند؟
کابینه پزشکیان از جهات مختلف برایند خوبی از مشارکت مردم نیست. این وزرای پیشنهادی تا به امروز فقط توانسته ذینفعان دولت جدید را راضی کند و دل حسین شریعتمداری را به دست بیاورد.
روزنامه کیهان در شماره روز سهشنبه خودش منتقدان پزشکیان را مستحق پیگرد دانسته و نوشت: «بازی پدرخواندگان افراطیون مدعی اصلاحات و مجرمان امنیتی در گروهک موسوم به شورای راهبری با مهره سوخته ظریف برای تهدید رئیسجمهور، بخش دیگری از طرح ضدامنیتی آنهاست که باید تحت پیگرد دستگاههای مسئول قرار گیرد.»
این روزنامه اضافه کرد: «باند اشرافی و آلوده افراطیون مدعی اصلاحات، کابینهای ضد آرمانهای انقلاب اسلامی میخواهند و با وجود آنکه اعتراف میکنند ۶۰ درصد وزرایی که به پزشکیان پیشنهاد کرده بودند، به مجلس معرفی شدهاند، رئیسجمهور را به دلیل عدم معرفی مابقی، هدف تهدید و اهانت قرار دادند.»
اما به نظر نمیرسد این انتقادها از پزشکیان برای او محلی از اعراب داشته باشند. علی جنتی در صفحه توییتر خود خیلی تند و جدی از لیست وزرای پیشنهادی به خصوص معرفی اسکندر مومنی به عنوان گزینه وزارت کشور انتقاد کرد و نوشت: «فضاحتی بالاتر از این نیست که یک سرتیپ نیروی انتظامی آن هم باتخصص پلیس راهوررادریک زدوبندسیاسی به عنوان وزیرکشورپیشنهادکنید. واقعاً این اندازه قحط الرجال وجوددارد؟ اصولاً شناختی از وظایف خطیر، متنوع و گسترده وزارت کشوردارید؟ جناب دکترپزشگیان! لااقل به آبروی دولت خودفکرکنید.»