گروه سیاسی- با گذشت دو روز از اعلام رسمی شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان احتمال درگیری و جنگ در منطقه به بالاترین سطح خود پس از حمله ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل رسیده است. برخی کارشناسان بر این باورند که نباید در تله جنگ نتانیاهو گیر افتاد و تن به خواست اسرائیل داد و برخی دیگر هم اعتقاد دارند که باید هر چه سریعتر پاسخ دندان شکنی به اسرائیل داد.
روزنامه کیهان در همین رابطه و با اشاره به تحلیل دسته اول، در شماره روز یکشنبه خودش نوشت: «در علم روابط بینالملل، یکی از معروفترین جملات و کلیدواژهها به این شرح است، «اگر صلح میخواهی آماده جنگ باش» این جمله اساس منطق بازدارندگی به عنوان مهمترین عامل در دفاع از منافع فرد، گروه و کشور را شکل میدهد.
در طی هفتههای اخیر، برخی از افراد ناآگاه و در روزهای گذشته، برخی از افراد پرحاشیه، با تکیه بر کلیدواژه خائنانه «تله جنگ» سعی در تاثیرگذاری بر افکار عمومی و همچنین تصمیم مسئولین دارند. جای تعجب دارد که این قماش افراد که کوچکترین تحلیل و کوچکترین تخصصی در حوزه امنیت بینالملل و روابط بینالملل نداشته و ندارند و در حوادث اخیر سادهلوحی ناشی از شهوت دیده شدن خود را به همگان ثابت کردهاند در چه سازوکار و با چه تفکری به مقام ریاست کمیسیون امنیت ملی به عنوان مهمترین رکن سیاستگذاری و قانونگذاری در حوزه سیاست خارجی، امنیت بینالملل و… گماشته و انتخاب شده است. نتیجه این کلیدواژه خیانتآمیز از سوی هر فردی، گستاخی بیشتر و گام به گام اسرائیل و آمریکا و ضربات متعدد به بازدارندگی و امنیت ایران است.
روزنامه حسین شریعتمداری در حالی از جنگ استقبال میکند که طبق قانون اساسی، شورای عالی امنیت ملی بر اساس اصل ۱۷۶ در این رابطه تصمیمگیر خواهد بود و مسئله اعزام نیرو از کشور به سمت لبنان حتی در چارچوب وظایف دولت هم نیست که این روزها برخی نیروهای ارزشی و سایبری ادعا میکنند که اگر سعید جلیلی رئیس جمهور بود، اسرائیل جرات چنین گستاخی را نداشت.
همزمان خبرگزاری تسنیم نوشت که با گسترش دامنه جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان، انتظار می رود طی روزهای آینده لبنان به صورت زمینی، هوایی و دریایی تحت محاصره قرار گیرد.
این خبرگزاری نزدیک به سپاه اضافه کرد: جنگنده ها و پهپادهای این رژیم بطور مستمر درحال گشتزنی برفراز بیروت هستند و انتظار میرود طی روزهای آینده لبنان به صورت زمینی، هوایی و دریایی تحت محاصره قرار گیرد.
همچنین روزنامه اسرائیلی “معاریو” در گزارشی به نقل از منابع آگاه خود مدعی شد: احتمال حمله زمینی ارتش اسرائیل به لبنان وجود دارد. هنوز تصمیمی برای عملیات زمینی به لبنان اتخاذ نشده است، اما ارتش برای آن آمادگی دارد.
سیدعباس عراقچی وزیر خارجه هم در پایان سفرش به نیویورک با اشاره به همین موضوع تاکید کرد: همه به خطر بروز یک جنگ تمام عیار در منطقه معترف و نسبت به آن نگران هستند. این یک تهدید بزرگ برای منطقه است. واقعا در وضعیت هشدار به سر میبریم. کشورهای منطقه و فراتر از منطقه باید بدانند وضعیت بسیار خطیر هست و هر لحظه هر احتمالی ممکن است.
محمداسماعیل کوثری، نماینده مجلس در رابطه با همین موضوع به سایت نامه نیوز گفت: لبنان مانند غزه نیست که صهیونیست ها آن را محاصره کامل کنند و نگذارند هیچ کمکی به آنجا برسد. از همه طرف برای کمک به حزب الله اعلام آمادگی می شود. حزب الله آنقدر توانایی دارد که به راحتی از پس صهیونیست ها بر می آید و آنها را شکست می دهد.
کوثری گفت: صهیونیست ها متوجه شدند که دیگر معادلات صحنه مانند جنگ ۳۳ روزه نیست چون حزب الله بسیار خودش را قوی کرده است. نظامیان صهیونیست دولتی هستند مسلما آن انگیزه محکم را ندارند اما نیروهای حزب الله محکم و با انگیزه در میدان می ایستند، از این رو رژیم صهیونیستی هیچ گاه نمی تواند در این نبرد به برتری برسد.
این در حالی است که پایگاه خبری آمریکایی آکسیوس به نقل از مقامهای واشنگتن و تلآویو خبر داد که وزیر دفاع اسرائیل از همتای آمریکایی خود خواسته تا از حمله ایران به اسرائیل در تلافی کشته شدن حسن نصرالله جلوگیری کند، درخواستی که با قول مساعد پنتاگون مواجه شده است.
ایران تا کنون از هرگونه حمله نظامی به اسرائیل که منجر به آغاز جنگ میان دو کشور شود، اجتناب کرده، اما مقامات واشنگتن و تلآویو نگران هستند که حمله روز جمعه بتواند تهران را از کوره به در کند.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده روز شنبه بیانیهای صادر کرد و گفت که به وزیر دفاع دستور داده است تا «موضع دفاعی نیروهای نظامی آمریکایی حاضر در منطقه خاورمیانه را با هدف جلوگیری از تجاوز و کاهش خطر شکلگیری یک جنگ منطقهای گستردهتر تقویت کند.»
او همچنین با تاکید بر پیگیری راههای دیپلماتیک برای کاهش تنشها در منطقه خاورمیانه، گفت که زمان آتش بس فرا رسیده است.
به گزارش آکسیوس، درخواست اسرائیل برای حمایت آمریکا از این کشور در برابر حمله احتمالی ایران پس از آن صورت میگیرد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، از فشار ایالات متحده برای برقراری آتشبس بین اسرائیل و حزبالله انتقاد کرد و بدون مشورت قبلی با واشنگتن حمله گستردهای را به بیروت انجام داد.
با وجود این که جو بایدن و دولت او تاکید کردهاند که هیچ اطلاع قبلی از حمله منجر به کشتهشدن حسن نصرالله نداشتهاند، بدون طرح انتقادی با صدور بیانیههایی بر حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تروریستها تاکید کردند.
یکی از مقامهای آمریکایی به آکسیوس گفت: «نصرالله آدم بدی بود، اما این که اسرائیلیها بدون مشورت با ما این کار را انجام میدهند و بعد از ما میخواهند که در مورد بازدارندگی ایران اقدامی کنیم، مایوسکننده است.»