• امروز : سه شنبه - ۲۰ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 10 September - 2024
0
گزارش «روزان» درباره جنگ داخلی در اسرائیل؛

مصاف صهیونیست های تندرو در برابر افکار عمومی داخلی و بین المللی

  • کد خبر : 5631
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۹
مصاف صهیونیست های تندرو در برابر افکار عمومی داخلی و بین المللی

مهسا مژدهی: همانقدر که بنیامین نتانیاهو، با ادامه حملات به غزه در خارج از سرزمین اشغالی دردسر دارد، در اطراف خودش هم با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. یکی از چهره‌های بحران‌ساز برای نخست‌وزیر اسرائیل بن‌گویر است. مردی تندرو، بدنام و از شهرک‌نشینان راست افراطی که یقه نتانیاهو را ول نمی‌کند. بن‌گویر اخیراً […]

مهسا مژدهی: همانقدر که بنیامین نتانیاهو، با ادامه حملات به غزه در خارج از سرزمین اشغالی دردسر دارد، در اطراف خودش هم با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. یکی از چهره‌های بحران‌ساز برای نخست‌وزیر اسرائیل بن‌گویر است. مردی تندرو، بدنام و از شهرک‌نشینان راست افراطی که یقه نتانیاهو را ول نمی‌کند. بن‌گویر اخیراً پایش را در یک کفش کرده تا نتانیاهو را وادار کند تا وارد رفح شود. خود نتانیاهو هم قلباً با او حداقل در این زمینه موافق است. اما برای جنایتی به بزرگی ورود به رفح، او نیاز به زمان بیشتری برای تصمیم‌گیری نهایی دارد. علاوه‌بر این ایالات متحده و کشورهای غربی و متحدان او، در مورد حمله به رفح هشدارهای تندوتیزی داده‌اند. همراه با بن‌گویر جنجالی یک چهره افراطی دیگر با نام بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی از دیگر چهره‌هایی است که خواب و خوراک را بر نتانیاهو حرام کرده است.

ایتامار بن‌گویر ۴۸ ساله و وکیل و سیاستمدار راست‌افراطی است. او در دولت نتانیاهو به‌عنوان وزیرامنیت ملی اسرائیل فعالیت می‌کند و نماینده قشر به شدت تندرو در داخل کابینه است. حزبی که بن‌گویر رهبری آن را به‌عهده دارد یکی از احزاب ضد عرب در سرزمین‌های اشغالی است و خود بن‌گویر هم جزو شهرک‌نشینان به حساب می‌آید. حزب اوتزما یهودیت، شش کرسی از کنست را در دست دارد. مخالفان بن‌گویر او را یک یهودی فاشیست می‌دانند که شمشیر را برای فلسطینی‌ها و اعراب از رو بسته است. طبق گزارش برخی رسانه‌ها بن‌گویر شخصاً شاهد اخراج برخی از فلسطینی‌ها از خانه و کاشانه‌اشان بوده. بن‌گویر از خانواده‌ای سکولار آمده اما از زمان انتفاضه اول به‌این‌سو تبدیل به یک نیروی کاملاً تندرو و افراطی شده است.به دلیل فعالیت‌های تندروانه تاکنون چند کیفرخواست علیه بن‌گویر صادر شده. او یکی از مخالفان توافقنامه اسلو در دهه ۹۰ بود و کینه گروه‌های میانه‌روتر اسرائیلی را از همانجا به‌دل گرفته است.

بن گویر به عنوان یک وکیل، وکالت تعدادی از فعالان یهودی راست افراطی مظنون به تروریسم و جنایات نفرت را برعهده داشته. مشهور است که او دوستی بسیار خوب برای افراطی‌ها و تندروهاست و اگر آنها به‌دردسر بیفتند پشتشان را خالی نمی‌کند.بعد از ورود به سیاست، بن گویر به داشتن پرتره ای از باروخ گلدشتاین در اتاق نشیمن خود معروف بود که در قتل‌عام سال ۱۹۹۴مسجد الخلیل، ۲۹ نمازگزار مسلمان فلسطینی را قتل‌عام کرده بود.در دسامبر ۲۰۲۱، بن‌گویر پس از انتشار ویدئویی از او در حال کشیدن اسلحه به سمت نگهبانان امنیتی عرب در جریان یک مشاجره در پارکینگ در گاراژ زیرزمینی مرکز کنفرانس اکسپو تل آویو مورد بازجویی قرار گرفت. در انتخابات پارلمانی اسرائیل در سال ۲۰۲۲، حزب بن‌گویر موفقیت چشم‌گیری به‌دست آورد و سومین حزب بزرگ در کنست شد. این حزب وارد ائتلافی با حزب نتانیاهو شد تا بی‌بی‌ بالاخره بتواند دولت و کابینه تشکیل دهد. او در نهایت تبدیل به وزیرامنیت ملی اسرائیل شد که یکی از مناسب بسیار مهم در سرزمینهای اشغالی است.

تازه‌ترین موضوعی که بن‌گویر نتانیاهو را بر سر آن تحت‌فشار قرار داده؛ رفح است. خروج نیروهای اسرائیل از خان‌یونس و عقب‌افتادن حمله به رفح، بن‌گویر را که حامی بی‌چون و چرای شدت گرفتن حملات به غزه است را سخت عصبانی کرده. او اخیراً گفته اگر نتانیاهو تصمیم بگیرد جنگ را بدون حمله به رفح تمام کند، دیگر نخست‌وزیر نخواهد ماند. این ادعا درحالی مطرح شد که اخیراً طرح ترور بن‌گویر از سوی شاباک کشف شده بود و خود او به‌دلیل مواضع به‌شدت تندش علیه فلسطینی‌ها وضعیت مناسبی ندارد.

قطعنامه شورای امنیت درمورد آتش‌بس موقت در غزه، بن گویر را حتی بیشتر از نتانیاهو خشمگین کرد. او در سخنرانی گفت قطعنامه شورای امنیت ثابت کرد که سازمان ملل یهودستیز است و دبیرکل آن هم یهودستیز است و حماس را تشویق می‌کند. پس از قطعنامه بین‌المللی اخیر باید با تمام قدرت به جنگ ادامه دهیم و به‌هر قیمتی حماس را شکست دهیم. او همچنین مخالف کمک‌رسانی به مردم غزه بود و گفته انتقال کمک‌ها به غزه مانند رساندن اکسیژن به حماس است.

بن‌گویر البته تنها نیست. بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی مواضعی مشابه بن‌گویر دارد و در شرایطی که خود نتانیاهو در جبهه راست افراطی شمشیر می‌زند و نمی‌خواهد به‌هیچ‌وجه دست از بمباران غزه بردارد، بن‌گویر و اسموتریچ از او هم جلوتر می‌روند. دولت آمریکا تلاویو را برای کنار گذاشتن ایده حمله به رفح تحت‌فشار قرار داده است. به‌نظر می‌رسد نتانیاهو قصد ندارد بدون جلب‌نظر واشنگتن در رفح اقداماتی را انجام دهد. با همه اینها دست برداشتن از کل این ایده او را در داخل سرزمین‌های اشغالی با مشکل روبه‌رو خواهد کرد. تیم بن‌گویر و اسموتریچ و یاران تندرو آنها حمله به رفح را با آزادی کسانی که در دست حماس هستند یکی می‌داند. همین موضوع باعث شده تا تبلیغاتی اساسی ضد تصمیمات نتانیاهو در اسرائیل به‌راه بیندازند.

همه اینها درحالی اتفاق می‌افتد که نتانیاهو عموماً تلاش می‌کند تا بن‌گویر از او راضی باشد. او در بهمن‌ماه امسال طرح محدود کردن ورود فلسطینی‌ها به مسجدالاقصی را که از سوی بن‌گویر مطرح شده بود قبول کرد. البته تا قبل از طوفان‌الاقصی اوضاع به این شکل نبود. نتانیاهو تلاش می‌کرد تا هرطور شده اجازه بولد شدن را به بن‌گویر ندهد و پایش را از تصمیمات مهم کابینه ببرد. مثلا در یکی از جلساتی که در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ برگزار شده بود، بنیامین نتانیاهو، عمدا ایتامار بن گویر افراطی را به جلسه دعوت نکرد. این مسئله خیلی زود رسانه‌ای شد و گمانه‌زنی‌ها در مورد اینکه بی‌بی از بن‌گویر هراس دارد بالا گرفت. هیچ‌یک از این دو چهره تندرو در اسرائیل به دیگری اعتماد ندارند. بن‌گویر این اطمینان را به خود دارد که می‌تواند نتانیاهو را سرنگون کند و حتی خودش در مسیر قدرت گرفتن پیش برود. اما با توجه به شیوه رفتار و سوابق سیاسی او، در اسرائیل تنها راست‌گرایان افراطی هستند که بن‌گویر را به رسمیت می‌شناسند. در مقابل نتانیاهو دست خود را در مقابل بن‌گویر بسته می‌بیند. او به خوبی می‌داند چه به رفح حمله کند و چه نکند، شش ماه حمله به غزه و وضعیت اسرا و عملیات طوفان‌الاقصی، باعث شده که جایگاه قبل را در اسرائیل پیدا نکند. در صورتیکه جنگ به‌پایان برسد، نتانیاهو باید جوابگوی تمام خطاهای شش ماه اخیر خود و حتی خطاهای قبلی‌اش باشد. در شرایط ادامه وضع فعلی هم او در مجامع بین‌المللی تحت فشار برای پذیرش آتش‌بس است و دیگر کسی از بمباران مداوم غزه استقبال نمی‌کند.

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=5631

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات