• امروز : دوشنبه - ۱۵ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 3 February - 2025
0
گزارش «روزان» از پرونده یک واگذاری به شهرداری؛

معمای پادگان ۰۶ تهران هنوز حل نشده است

  • کد خبر : 8056
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱
معمای پادگان ۰۶ تهران هنوز حل نشده است

روزان: با وجود گذشت یک دهه از توافق اولیه برای انتقال پادگان ۰۶ تهران به خارج از پایتخت و تبدیل محوطه آن به فضای سبز و سرانه های خدماتی، نه تنها هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده که به نظر می رسد درختان کهن سال این مجموعه نیز قطع شده و ساختمان های قدیمی آن نیز […]

روزان: با وجود گذشت یک دهه از توافق اولیه برای انتقال پادگان ۰۶ تهران به خارج از پایتخت و تبدیل محوطه آن به فضای سبز و سرانه های خدماتی، نه تنها هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده که به نظر می رسد درختان کهن سال این مجموعه نیز قطع شده و ساختمان های قدیمی آن نیز در معرض خطر هستند.

سابقه خروج پادگان ها از شهرها به سالها قبل بر می گردد یعنی زمانی که قانون فروش و واگذاری پادگان ها و سایر اماکن نیروهای مسلح خارج از محدوده شهر در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۸۷ به تصویب شورای اسلامی رسید و پس از تصویب شورای نگهبان در تاریخ ۲۰ شهریور همان سال در نهایت به رئیس جمهور وقت (محمود احمدی نژاد) ابلاغ شد.

بعد از آن بود که پادگان مرکز آموزش ۰۶ در شمال شرق شهر تهران که در محدوده خیابان پاسداران و بزرگراه صیاد شیرازی قرار داشت، در سال ۱۳۹۳ به همراه ستاد و تمامی امکانات موجود به ابتدای شهر لواسان منتقل شد. در ادامه این داستان در سال ۱۳۹۹ مقرر شد که محل سابق این پادگان، با مساحت بیش از ۵۰ هزار هکتار و درختان صدساله‌ی نسبتاً بلند، در قالب یک بوستان در اختیار مردم قرار گیرد و فضای سبز این منطقه حفظ شود.

در سال ۹۸ هم عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی سابق شهرداری تهران درباره این پادگان گفته بود: اینکه پادگان ۰۶ هویت تاریخی دارد و به بخشی از خاطره شهروندان تبدیل شده است، در مجموع کل پادگان ۰۶ بخش‌های میراثی و ارزش طبیعی دارد و سعی بر حفظ آن است. همچنین ساختمان‌هایی که در این منطقه حدود ۱۰۰ سال قدمت دارند به عنوان ساختمان‌های تاریخی و باارزش حفظ خواهند شد.

در زمانی که پیروزحناچی سکاندار شهرداری تهران بود، تلاش کرد تا توافق برای ساخت و ساز در این پادگان و آزادسازی ۳۵ هکتار فضای این پادگان به نفع فضای عمومی اجرایی شود و معتقد بود که با اجرای این مصوبه شورای عالی شهرسازی می‌تواند یک پارک ملت دیگر به تهرانی‌ها هدیه دهد. اما این تلاش ها نیز بنابردلایل نامعلومی! عقیم ماند تا اینکه بار دیگردر دوره مدیریت ششم شهر تهران توافق با ارتش پشت درهای بسته و بدون دسترسی رسانه‌ها و کارشناسان شهری ومحیط زیست به توافقات پیش رفت.

اما این پایان ماجرا نبود، در همان روزهای نخست شورای ششم، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که به نظر می‌آمد چندان با واگذاری در این پادگان موافق نباشد، درباره وضعیت این پادگان در مدیریت شهری ششم و ادامه توافقات قدیم به رسانه‌ها گفته بود هنوز تصمیمی برای توافق با ارتش دراین باره نگرفته است.

علی رضا زاکانی شهردار تهران نیز در بازدیدی که در سال ۱۴۰۱ از این پادگان داشت با بیان اینکه تعیین زمان عملیاتی شدن این تفاهم دشوار است، گفته بود: نگاه کلی پادگان ۰۶ این است که با توجه به ارزش های میراثی آن، کل واحد به بهره برداری می رسد. به صورت یکپارچه حفظ و حراست می شود و این تفاهم به زودی در راستای رونق، آسایش و افزایش توانمندی های شهر از جمله ظرفیت گردشگری اجرا و فعال خواهد شد.

حالا نه تنها هنوز خبری از اجرایی شدن توافق نامه سال ۹۹ مشاهده نمی شود بلکه چندی پیش یکی از همسایگان پادگان ۰۶ با ارسال تصاویری از این منطقه اعلام کرده بود که درختان پادگان را شبانه قطع کردند و در دو منطقه نیز بدون اینکه کامیونی از پادگان خارج کنند حفاری کرده اند.

طبق توضیحات شهروند همسایه پادگان ۰۶، در آنجا تپه بزرگی از خاک حفاری شده ایجاد کرده اند که با هر باد به کانون گرد و غبار تبدیل می شود.

گرچه این اولین بار نیست که چنین حادثه ای در این منطقه رخ می دهد و با بررسی شواهد و قرائن می توان سابقه اقدامات مشابهی را در منطقه مذکور یافت. به عنوان مثال در اواخر سال ۱۴۰۲ تصاویری با عنوان قطع درختان پادگان ۰۶ در فضای مجازی منتشر شد. پس از آن ناصر امانی از اعضای شورای شهر تهران با تذکری به شهرداری تهران دستور رسیدگی و شفاف سازی این موضوع را صادر کرد.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ولی همچنان مدعی است که تخلفی در این پادگان رخ نداده است. وی با ذکر اینکه ساخت و ساز غیر مجازی در این محوطه دیده نمی شود می گوید: تنها کاری که صورت گرفته این بوده که یک گودی در این محدوده را تصحیح کرده و پرکرده اند اما تمامی گزارش ها حاکی از آن است که هم جانمایی ها، هم سطح و سطوح و هم میزان طبقات بر اساس آخرین مصوبه عالی شورای شهرسازی و معماری بوده و هم ملاک عمل و هم طراحی ها بر اساس آن انجام می گیرد.

وی در خصوص بناهای میراثی دارای ارزش این پادگان نیز می گوید: خانه های میراثی توسط ارتش در حال مرمت است و طبق توافقی  که بوده گویا بهره بردار خود ارتش است و مدتی باید استفاده کند و بعد واگذار شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران همچنین در مورد سرنوشت درختان قطع شده در این پادگان می گوید:

جا به جایی درختان در گونه های مختلف متفاوت است و در همه درختان به یک شکل عمل نمی کند. جا به جایی فصل مناسب دارد و باید در فصل مناسب اتفاق بیافتد و گونه های مختلف هم نتیجه ماندگاری درخت متفاوت می شود. در اینجا به نظر می رسد یک جایی شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آنها برساند،  منتظر گزارش از جانب ارتش به شهرداری هستیم که ببینیم جا به جایی به کدام نقطه از بوستان منتقل شده و نتیجه بعد از این یک سال به چه صورت است.

عباسی با ذکر اینکه بخشی که در پادگان ۰۶ به صورت غیر هماهنگ عمل شده بود، به سرعت جلویش گرفته شد در مورد سرنوشت این پادگان نیز می گوید: در مورد درختان، سازمان پارک ها به سرعت ورود کرد و بعد از آن یک هماهنگی بین مجموعه شهرداری و مجموعه ارتش  صورت گرفت؛ اما در خصوص بناهای میراثی قابل پیگیری است. چیزی که در جلسه از ارتش دیدم این بود که سطح همکاری ارتش خوب است.

به هر تقدیر آنچه مسلم است اینکه، هنوز بنابردلایل نامعلومی! توافقات بین شهرداری و ارتش محقق نشده است و به جای آن هر از چندگاهی حاشیه ای مانند همین ماجرای قطع درختان در این محدوده منتشر و چند روزی خبرساز می شود و دوباره از یادها می رود. اما اینکه چرا توافق مزبور هنوز اجرایی نشده و یا اینکه چرا هیچ کدام از طرفین هیچ اقدامی برای احقاق حق خود در مورد این پادگان و توافق آن نمی کنند، سئوالی است که باید نمایندگان آنها پاسخ گو باشند. گرچه مهم این است که سرنوشت پادگان ۰۶ ارتش همچنان در هاله ای ابهام قرار دارد!.

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=8056

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات