دستگیری جاسوسان، تیمهای مختلف تجزیهطلبی، تروریستها و برهم زنندگان امنیت اقتصادی کشور و تلاش برای برقراری آرامش در کشور فقط بخشی از کارنامه وزارت اطلاعات در سال جاری است.
به گزارش ایسنا، وزارت اطلاعات سال پرکاری را پشت سر گذاشت، زیرا با آغاز ناآرامیها در کشور تیمهای مختلف جاسوسی و تروریستی به کشور نفوذ کرده و دست به اقدامات تروریستی زدند که حمله به حرم شاهچراغ و کشتن تعدادی از هموطنان کشورمان یک نمونه از اقدامات آنها بود. البته این تروریستها به زودی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده و از اقدامات بعدی آنها در سایر نقاط کشور جلوگیری شد. شناسایی و ضربه به تیمهای مختلف جاسوسی و تجزیهطلب یکی دیگر از اقدامات وزارت اطلاعات در سال جاری بود.
وزارت اطلاعات با افراد و تیمهایی که قصد ایجاد ناآرامی در اقتصاد کشور داشته یا دنبال سوءاستفاده از شرایط کشور بودند برخورد کرده و افراد مختلفی را دستگیر و به مقامات قضایی تحویل داد.
وزارت اطلاعات همچنین روزهای پرکاری در ناآرامیهای کشور بعد از مرگ مهسا امینی داشت و ضمن اجرای وظایف اجرایی خود برای برقراری آرامش در کشور، با صدور اطلاعیهها و بیانیههای مختلف سعی در روشنگری و معرفی نقش دشمن در ایجاد ناآرامیها داشت.
در ادامه به بهانه هفته سربازان گمنام امام زمان(عج) بخشی از دستاوردهای این وزارتخانه در زمینه مقابله با گروههای تروریستی، تجزیهطلب و خرابکار، شناسایی و دستگیری جاسوسان، مبارزه با باندهای کلاهبرداری و فساد اقتصادی که رسانه ای شده است را مرور میکنیم:
بازداشت عوامل اصلی حمله به اصفهان
در روز ۲۱ بهمن وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در بیانیه مشترکی اعلام کردند که عوامل اصلی تلاش ناکام برای خرابکاری در یکی از مراکز صنعتی وزارت دفاع در هشتم ماه جاری در اصفهان، شناسایی و بازداشت شدند. در این اطلاعیه آمده است که تاکنون دخالت مزدوران رژیم موقت صهیونیستی در آن اقدام اثبات شده است.
دستگیری ۱۲ تیم تروریستی
حجت الاسلاموالمسلمین سیداسماعیل خطیب وزیر اطلاعات در روز پنجم بهمن خبر داد که بیش از دوازده تیم تروریستی توسط سربازان گمنام در مدت کوتاهی دستگیر شده است. او گفت که ریشه این تیمها که قصد خرابکاری در داخل کشور را داشتند به رژیم صهیونیستی متصل بوده است.
هشدار به اروپا
در روز دوم بهمن وزیر اطلاعات طی بیانیهای در واکنش به اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران هشدار داد که وزارت اطلاعات و جامعه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران، اقدام متقابل در صورت هر عمل مغایر امنیّت ملّی جمهوری اسلامی ایران را حق مشروع و مسلّم کشور میداند.
هشدار وزارت اطلاعات به جاسوسان انگلیسی
وزارت اطلاعات در روز سی دی با صدور اطلاعیهای با تشریح روند شناسایی و دستگیری علیرضا اکبری جاسوس انگلیسی تاکید کرد که دستگیری این جاسوس قطعاً نقطه عطفی در شناسایی و برخورد جدی با جاسوسی از ایران اسلامی توسط عناصر خبیث انگلیسی است که با قوت و جدیت بیش از پیش ادامه خواهد یافت. از همین رو به افرادی که به هر نحو در دام سرویسهای جاسوسی افتادهاند توصیه میگردد با معرفی خود به وزارت اطلاعات از تخفیف در مجازات و رأفت اسلامی بهرهمند گردند؛ در غیر اینصورت از تعقیب و مجازات در امان نخواهند بود.
ضربه به موساد
در روز بیستم دی وزارت اطلاعات خبر داد که ۶ تیم سازمان موساد را دستگیر کرده است. در این شبکهتروریستی ۲۳ نفر از عناصر عملیاتی و پشتیبانی در استانهای تهران، اصفهان، یزد، آذربایجانغربی و گلستان، شناسایی و ۱۳ نفر که در داخل کشور حضور داشتند، دستگیر و تجهیزات مختلف عملیاتی آنها نیز کشف و ضبط گردید. سر پل این شبکه با نام مستعار «سیروس» در یکی از کشورهای اروپایی اقامت داشته است.
شناسایی بزرگترین شبکه تأمین مالی و تجهیزات منافقین
وزارت اطلاعات در روز ۱۲ دی خبر داد که بزرگترین شبکه تأمین مالی و تجهیزات تیمهای عملیاتی گروهک تروریستی منافقین، شناسایی و عناصر اصلی شبکه بازداشت شدند.
دستگیری سرشاخههای قیمتگذاری جعلی ارز
در روز نهم دی وزارت اطلاعات اعلام کرد که تعدادی از گردانندگان و سرشاخههای قیمت گذاری جعلی ارزهای خارجی در کشور شناسایی و دستگیر کرده است.
۱۱ نفر از عوامل موثر بر نوسانات غیرعادی بازار ارز در شبکههای اجتماعی با دستور مقام قضایی بازداشت و ۲۳۰ نفر از عوامل اصلی مرتبط با کانالها و گروههای مجازی نیز شناسایی شدند.
ادامه دستگیری تیمهای عملیاتی منافقین
وزارت اطلاعات در روز ۱۵ آذر اعلام کرد که چند هسته عملیاتی وابسته به گروهک تروریستی منافقین را در استانهای تهران، اصفهان و کردستان شناسایی و متلاشی کرده و ۱۰ نفر را بازداشت کرده است. وزارت اطلاعات از این تیمهای عملیاتی تسلیحات و ادوات عملیات تروریستی همچون خمپاره، نارنجک، مواد و تجهیزات ساخت نارنجک دستساز، سلاح کمری و کوکتلمولوتوف، را نیز کشف و ضبط کرد.
انهدام بزرگترین شبکه بینالمللی قاچاق مواد مخدر
در روز ۲۲ آبان وزارت اطلاعات، شبکه گسترده بینالمللی توزیع مواد مخدر را شناسایی و دستگیر کرد. ۳۲ نفر از عناصر اصلی شبکه بازداشت و ۱۰۵۴ حساب بانکی متعلق به اعضای شبکه مسدود گردید و علاوه بر آن حجم کلانی از اموال و دارایی متعلق به این شبکه شناسایی و توقیف شده است.
دستگیری ۲۶ تروریست تکفیری مرتبط با فاجعه شاهچراغ
وزارت اطلاعات در روز ۱۶ آبان خبر داد که ۲۶ تروریست مرتبط با حادثه تروریستی شاهچراغ را دستگیر کرده است.
همه این افراد غیرایرانی و با ملیّتهای جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و افغانستان بودند. عنصر اصلی هدایت و هماهنگ کنندهی عملیات در داخل کشور، تبعهی جمهوری آذربایجان بوده که از فرودگاه بینالمللی حیدرعلیاف در باکو پرواز و از مرز هوایی فرودگاه امام خمینی (ره) وارد کشور شده است. این فرد پس از رسیدن به تهران خبر حضور خود را به عنصر هماهنگ کننده در جمهوری آذربایجان اعلام نمود. بلافاصله از طریق سرپل عملیاتی داعش در افغانستان با شبکه اتباع خارجی داعش نیز ارتباط گرفته و حضور خود در تهران را به اطلاع آنها رسانده است. عنصر پشتیبانی کننده صحنه عملیات در شیراز، فردی افغانستانی بهنام «محمد رامز رشیدی» با نام مستعار «ابوبصیر» و عامل تیراندازی در حرم مطهر بهنام «سبحان کُمرونی» با نام مستعار «ابوعایشه» که تبعهی تاجیکستان بود.
مسدودسازی حساب فعالان ارزی غیرمجاز
وزارت اطلاعات در روز ۱۴ آبان با شناسایی فعالان غیرمجاز بازار ارز، حساب بانکی بیش از ۲۳۰۰ نفر از این افراد را مسدود و پیگیری قضایی اعمال مجرمانه آنها را در دستور کار قرار داد.
دستگیری توماج صالحی و عوامل شهادت حق وردی
وزارت اطلاعات در روز هشتم دی خبر داد که توماج صالحی که او را از فعالان در جریان ناآرامی های اخیر نامیده بود، دستگیر کرده است. وزارت اطلاعات همچنین خبر داد که عوامل به شهادت رساندن آرمان حقوردی را دستگیر کرد.
تحلیل وزارت اطلاعات از نقش دشمن در ناآرامیهای کشور
وزارت اطلاعات در روز ششم آبان در بیانیه مشترکی با سازمان اطلاعات سپاه درباره دلایل بروز ناآرامیهای بعد از فوت مهسا امینی تاکید کرد:«محرز شده است که زمینهسازی، مقدمهچینی و نیز بخش مهمی از عملّیات اجرایی آشوبهای اخیر توسط سرویسهای جاسوسی بیگانه در قالب بستهای طراحی و به واسطه برخی گروهها و شبکههای مرتبط با آنها به روشهای مختلف درون کشور پیادهسازی شده است.»
هشدار به شرکتکنندگان در تجمعات غیرقانونی
وزرات اطلاعات در روز اول مهر در اطلاعیهای اعلام کرد که با توجه به بهرهبرداری جریانات ضدانقلاب در حوادث اخیر، هرگونه حضور و همراهی در تجمعات غیرقانونی طبق قانون مجازات اسلامی، تعقیب قضایی در پی دارد.
دستگیری یک تروریست فرا مرزی
در روز ۲۶ مرداد وزارت اطلاعات خبر داد که یک تروریست که فعالیت فرا مرزی داشته را دستگیر کرده است.
این فرد سوابق فعالیتهای تروریستی در چهار کشور منطقه از جمله سوریه را داشت. او متخصص سلاحهای سنگین است که پس از شکست تکفیریها در سوریه، پایگاه فعالیتهای تروریستی خود را به دو کشور اطراف ایران منتقل و به یکی دیگر از گروهکهای تروریست پیوسته بود و دست به اقدامات خرابکارانه خود علیه ایران و تمامیت ارضی کشور زده بود و در نهایت توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد.
دستگیری تروریستهای داعش
وزارت اطلاعات در روز ۱۳ مرداد، ۱۰ نفر از تروریستهای داعش را که به قصد انجام چند عملیات تروریستی در میان عزاداران حضرت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) اعزام شده بودند را دستگیر کرد.
از این تروریستها که در دو منطقه غرب و جنوب کشور بازداشت شدند، تجهیزات انفجاری، وسایل ارتباطی و سلاح کشف و ضبط شد.
بازداشت جاسوس سوئدی
یک جاسوس سوئدی در روز ۸ مرداد دستگیر شد. او چندین بار به ایران سفر داشته و وزارت اطلاعات به خاطر رفتارهاش، او را تحت نظارت داشته است.
براساس اعلام وزارت اطلاعات، متهم مورد بحث چند ماه پیش و درپی دستگیری یک جاسوس دیگر اروپایی، با مأموریت کسب اطلاع از چگونگی افشای هویت آن جاسوس و نوع و میزان اطلاعاتی که به تور اطلاعاتی این وزارتخانه افتاده بود، مجدداً وارد کشور شد. اینبار نیز او تحت کنترل مستمر وزارت اطلاعات قرار داشت و در هنگام خروج از کشور با حکم مرجع قضایی بازداشت شد.
شناسایی شبکه سازمان یافته جعل و فساد اقتصادی
وزارت اطلاعات در روز سوم مرداد اعلام کرد که یک شبکه بزرگ و سازمان یافته جعل و فساد اقتصادی، شناسایی و همه اعضای آن را دستگیر کرده است.
این باند ۱۳۹ نفره طی سالهای اخیر در استانهای تهران و البرز، با سوءاستفاده از مدارک هویتی افراد مستمند و معتادان بیخانمان و از راه جعل گسترده و حرفهای اسناد شخصی و دولتی، اقدام به ثبت شرکتهای صوری میکردند و با جعل اسناد و مهرهای مورد نیاز، اقدام به تأسیس ۲۶۷ شرکت کاغذی کرده بودند.
شکست عملیات انفجار یک مرکز صنایع حساس دفاعی کشور
در روز اول مرداد وزارت اطلاعات یک تیم تروریستی که قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بیسابقهای در برخی نقاط حسّاس و اهدافِ از پیش تعیین شده دفاعی کشورمان داشت را بازداشت کرد.
تیم عمل کننده از اعضای گروهک تروریستی کومله بودند که مستقیماً توسط عبدالله مهتدی، سرکرده آن گروهک برای این مأموریت انتخاب و به افسران موساد معرفی شده بودند.
دستگیری اعضای شبکه تروریستی تجزیه طلب
وزارت اطلاعات در روز ۲۲ تیر همه اعضای یک شبکه تروریستی وابسته به اشرار تجزیه طلب در شمالغرب کشور را شناسایی و دستگیر کرد.
این شبکه ده نفره تروریستی در قالب چند هسته هماهنگ و همپوشان، مأموریتهای متنوع و چندگانه تخریب، انفجار، حمله به مراکز و تأسیسات حیاتی و اقتصادی کشور تا ایجاد راه بندان جادهای و اخاذی از مردم و بهویژه از کارآفرینان موفق بومی را در دستور کار خود داشتند.
کشف ۷ هزار میلیارد تومان کالاهای استراتژیک
وزارت اطلاعات روز هفتم خرداد، هفت هزار میلیارد تومان کالاهای استراتژیک کشور را کشف کرد.
در راستای نظارت بر حُسن اجرای طرح اصلاح نظام یارانه ای کشور، وزارت اطلاعات موفق به کشف ۸۰۰ هزار تن از کالاهای استراتژیک از جمله نهادههای دامی به ارزش بیش از ۷ هزار میلیارد تومان در تعدادی از استانهای کشور شدند. ۷۵ نفر هم دستگیر و تحویل قوه قضائیه شدند.
مسدودسازی حسابهای بانکی غیرمجاز
وزارت اطلاعات در راستای نظارت بر شبکه دلالان غیرمجاز ارزی، معاملات پنهان و مشکوک ارزی و رمزارز کشور، حسابهای بانکی ۵۴۵ نفر از عوامل غیرمجاز ارزی در سطح کشور شناسایی و مسدود کرد.
سربازان گمنام امام زمان در روز ۲۴ اردیبهشت، ۹۲۱۹فقره حساب بانکی با گردش بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد ریال از این عناصر در سطح کشور را مسدود کردند.
بازداشت دو فرد اروپایی سازمان دهنده آشوب و بینظمی
دو اروپایی در روز ۲۱ اردیبهشت توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند.
این افراد مأموریت داشتند با توجیه، هدایت، شبکهسازی و مرتبطسازی افراد و شبکههای آلوده داخلی، بر مشکلات و مطالبات اقشار مختلف جامعه اشراف پیدا کرده و با منحرف سازی مطالبات و مرتبط سازی گروههای متصل به خود، جامعه را با ناامنی مواجه کنند.
انتهای پیام