• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
2
گزارش «روزان» از ردصلاحیت های شورای نگهبان؛

آیا برخی با حکم حکومتی به رقابت باز می گردند؟

  • کد خبر : 6430
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۲
آیا برخی با حکم حکومتی به رقابت باز می گردند؟

گزارش روزان درباره رد صلاحیت لاریجانی انتقاد شورای نگهبان گروه سیاسی- برخلاف تصورات رایج در بین مردم و تحلیلگران سیاسی، صلاحیت علی لاریجانی توسط شورای نگهبان احراز نشد و او از دور رقابت کنار رفت تا برای دومین مرتبه اعضای شورای نگهبان او را واجد شرایط شرکت در رقابت‌ انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ندانند. علی […]

گزارش روزان درباره رد صلاحیت لاریجانی

انتقاد شورای نگهبان

گروه سیاسی- برخلاف تصورات رایج در بین مردم و تحلیلگران سیاسی، صلاحیت علی لاریجانی توسط شورای نگهبان احراز نشد و او از دور رقابت کنار رفت تا برای دومین مرتبه اعضای شورای نگهبان او را واجد شرایط شرکت در رقابت‌ انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ندانند.
علی مطهری روز یکشنبه درباره دلیل رد صلاحیت داماد خانواده شهید مطهری نوشت که: «بنا بود شورای نگهبان ظلمی را که در حق آقای لاریجانی در انتخابات گذشته کرده بود به توصیه رهبر انقلاب جبران کند. به راستی با رد صلاحیت مجدد ایشان خوب جبران کرد! شنیدم گفته‌اند، چون ممکن است راه روحانی را ادامه دهد رد شده است. آیا تشخیص این مطلب به عهده مردم است یا شورای نگهبان؟»
اما علی لاریجانی، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که برای دومین بار از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد در بیانیه ای که منتشر کرده خطاب به مردم آورده است؛ «آنچه باعث شد به عرصه انتخابات بیایم شرایط خطیر بویژه در قلمرو شرایط سخت اقتصادی بود و موقعیت حساس بین المللی بخصوص فشار تحریم های ظالمانه بر معیشت مردم عزیز بود. و امیدوار بودم که با یاری شما بتوانیم موانع را مرتفع و مسیر توسعه ملی ایران را فراهم نمایم. اما شورای محترم نگهبان علی رغم نظرات مثبت نهادهای مسئول و حکم قوه قضاییه، در رد برخی دعاوی گذشته آن شورا، باز سازوکاری غیرشفاف مانع در مسیر چنین همراهی بوجود آورد.»
وی اضافه کرد: «لازم می دانم در این مجال از آیات عظام و اساتید و نخبگان و همه عزیزان از اقشار ملت عزیز که به اشکال گوناگون در این ایام اظهار محبت و بذل راهنمایی و همکاری کرده اند تشکر می کنم و از صمیم قلب برای آنان از خداوند متعال آرزوی توفیق نمایم.»
همزمان با انتشار خبر ردصلاحیت علی لاریجانی، برخی رسانه‌ها مدعی شدند که او احتمالاً با حکم حکومتی به عرصه رقابت باز خواهد گشت. چرا که پیش از این و در انتخابات سال ۸۴ با پا در میانی غلامعلی حدادعادل، حکم حکومتی برای ورود محسن مهرعلیزاده و مصطفی معین به انتخابات ریاست جمهوری صادر شد و آنها توانستند در این وادی و در مقابل آیت‌الله هاشمی و احمدی‌نژاد حاضر وند که البته رای نیاوردند.
آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۱۴۰۰و به دنبال ردصلاحیت علی لاریجانی به صراحت اعلام کرده بودند که در حق برخی از کاندیداها جفا شده و بهتر است جبران شود. اما اسمی از علی لاریجانی نیاورد.
هر چند کاندیداها در این دوره امکان اعتراض به عدم احراز صلاحیت ها ندارد ولی با توجه به این که برخی از آیات اعظام در قم به حمایت از لاریجانی پرداختند باید دید که آیا ممکن است که تاریخ دوباره تکرار شود و او هم با «حکم حکومتی» وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری می‌شود یا خیر.
علی لاریجانی سال ۱۴۰۰ نیز رد صلاحیت شد و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «از شورای محترم نگهبان خواهشمندم بین خود و خدا با توجه به اثبات کذب بودن گزارش‌های داده شده به آن شورا در رابطه با بنده و خانواده‌ام در جریان بررسی احراز صلاحیت‌ نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، کلیه دلایل عدم احراز صلاحیت اینجانب را بدون هرگونه پرده پوشی به صورت رسمی و عمومی اعلام فرمایید. حداقل به اجرای سیاست‌ کلی مصوب رهبری معظم انقلاب در باب پاسخگویی آن شورا عمل نمایید.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی وقت شورای نگهبان اما در پاسخ به او در سال ۱۴۰۰ در توییتر نوشت: “‏احراز و عدم احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری بر اساس اسناد و مدارک کافی و قابل اعتماد انجام پذیرفته و برای اعتراض به عدم احراز صلاحیت و انتشار عمومی دلائل آن در قانون انتخابات ریاست جمهوری حکمی پیش بینی نشده است.”
سوابق علی لاریجانی
علی لاریجانی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است که پیش از آن ریاست مجلس شورای اسلامی را به مدت ۱۲ سال برعهده داشت. دکتر علی لاریجانی در سال ۱۳۳۶ در شهر نجف متولد شده است، پدرش مرحوم آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی از مراجع تقلید است.
او دوران دبستان را در مدرسه ادیب، و دوره متوسطه را در دبیرستان صدر قم پشت سر گذاشت، و پس از آن در رشته ریاضی و علوم کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف مدرک کارشناسی دریافت کرد، سپس در دانشگاه تهران و در رشته فلسفه تا مقطع دکتری ادامه تحصیل داد و در حال حاضر از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران است. او از شاگردان شهید استاد مطهری و نیز داماد ایشان است، او همچنین برادر آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس سابق قوه قضاییه است.
لاریجانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در همان روزهای نخست با رایزنی شهید مطهری به سازمان صدا و سیما رفت و فعالیتش را آغاز کرد، و در سال ۱۳۶۱ و در دوران دفاع مقدس به عضویت سپاه پاسداران درآمد و معاونت سپاه و جانشینی ستاد کل سپاه را برعهده گرفت و تا سال ۱۳۷۱ در این سمت باقی ماند. او مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ۲۰ مرداد سال ۱۳۷۱ تا ۲۶ بهمن سال ۱۳۷۲ برعهده داشت، و از سال ۱۳۷۲ با حکم مقام معظم رهبری به عنوان رئیس سازمان صدا و سیما منصوب شد، و تا سال ۱۳۸۳ در این سمت باقی ماند.
علی لاریجانی ۵ سال به عنوان یکی از دو نماینده رهبری در شورای عالی امنیت حضور داشت، و در شهریور سال ۱۳۸۴ با حکم رئیس جمهور به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب شد.
وی در سال ۱۳۸۴ یعنی هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم به این مجلس راه یافت، او در دوره نهم و دهم نیز به مجلس رفت و در این مدت به مدت ۱۲ سال ریاست این مجلس را برعهده داشت.
در تاریخ ۸ خرداد ماه سال ۱۳۹۹ به عنوان مشاور مقام معظم رهبری و نیز عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد. علی لاریجانی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ به عنوان کاندیدا ثبت نام کرده بود، که صلاحیت او توسط شورای نگهبان احراز نشد. درست مثل انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که با وجود این گمانه‌زنی که او از بیت رهبری اجاره ثبت‌نام گرفته ردصلاحیت شد.
ردصلاحیت لاریجانی حتی صدای برخی اصولگرایان را هم درآورد به طوریکه عباس سلیمی‌نمین در این رابطه گفت: «عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا و مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران به رد صلاحیت لاریجانی واکنش نشان داد و شورای نگهبان خواست تا دلایل قوی تری را ارائه کند.»
لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=6430

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات