امشب با رخ دادن پدیده «ماه نو»، ماه در نزدیکترین فاصله خود به زمین طی ۱۰۰۰ سال اخیر قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، با توجه به اینکه ما نمیتوانیم پدیده«ماه نو»(New moon) را از نقطه نظر زمین ببینیم، بیشتر اوقات در مورد این پدیده هیجانزده نمیشویم. ماه نو زمانی رخ میدهد که نیمه روشن ماه رو به ما نیست، بنابراین ما چیزی جز تاریکی نمیبینیم. اما ماه نو امشب یک مورد ویژه است.
به گفته وبسایت Timeanddate.com که از طریق دادههای «آزمایشگاه پیشرانش جت»(JPL) ناسا برای تعیین فواصل ماه و زمین استفاده میکند، در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۳ ساعت ۳:۵۴ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۰:۲۴ بامداد یکشنبه به وقت تهران)، ماه دقیقا ۳۵۶ هزار ۵۶۸ کیلومتر از سیاره ما فاصله خواهد داشت.
از آنجا که مدار ماه کاملا دایرهای نیست و بیضوی است، فاصله آن از زمین همیشه تغییر میکند. دفعه بعد که ماه جدید قرار است به این نزدیکی برسد، در ۲۰ ژانویه سال ۲۳۶۸ خواهد بود و ماه در واقع ۹ کیلومتر نزدیکتر خواهد بود. در مقایسه، میانگین فاصله ماه ۳۸۴ هزار و ۴۰۰ کیلومتر است.
حال اگر این ماه یک ماه کامل بود، آن را یک «ابرماه»(Supermoon) در نظر میگرفتیم. ابرماه زمانی رخ میدهد که ماه در حضیض یا نزدیکترین فاصله به زمین در طول مدار خود قرار میگیرد و در آسمان، بزرگتر و درخشانتر به نظر میرسد. در هر حال، از آنجا که این ماه نو است، آسمان کاملا تاریک خواهد بود اما جزر و مد تحت تأثیر این ابرماه نامرئی قرار خواهد گرفت و زمین در حوالی این تاریخ یک جزر و مد بالا را تجربه خواهد کرد.
ماه امشب ممکن است نامرئی باشد اما این چیزی از اهمیت آن کم نمیکند زیرا به دلیل دیگری، یک ماه ویژه است. این ماه، زمان جشن سال نو قمری را نشان میدهد که در سراسر آسیا، به ویژه در چین جشن گرفته میشود. براساس گاهشماری جانوری، امسال سال خرگوش است. گاهشماری جانوری، یک چرخه ۱۲ ساله است که در آن هر سال با یک حیوان متفاوت نشان داده میشود.
انتهای پیام