• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
2
گزارش «روزان» درباره انتخاب وزرای کابینه پزشکیان؛

بهارستان در انتظار لیست رئیس جمهور

  • کد خبر : 6895
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۸
بهارستان در انتظار لیست رئیس جمهور

گروه سیاسی- امروز یکشنبه ۲۱ مرداد طبق برنامه قرار است مسعود پزشکیان لیست وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند. اسامی که تا به امروز حرف و حدیث‌های فراوانی پیرامون آن مطرح شده و حتی نگرانی‌هایی را هم برای رای دهندگان به آقای پزشکیان به دنبال داشته است. در حالیکه علیرضا سلیمی، سخنگوی هیات […]

گروه سیاسی- امروز یکشنبه ۲۱ مرداد طبق برنامه قرار است مسعود پزشکیان لیست وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند. اسامی که تا به امروز حرف و حدیث‌های فراوانی پیرامون آن مطرح شده و حتی نگرانی‌هایی را هم برای رای دهندگان به آقای پزشکیان به دنبال داشته است. در حالیکه علیرضا سلیمی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس مدعی شده که دولت با مجلس در معرفی و انتخاب وزرا هماهنگ نیست، برخی نمایندگان از هماهنگی کامل محمدباقر قالیباف با پزشکیان گفته و نوشته‌اند و انتظار می‌رود که به غیر از چند مورد، دولت پزشکیان مشکلی بابت گرفتن رای اعتماد وزرایش نداشته باشد.
حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به همین مطلب می‌گوید: در ارزیابی انتصابات جدید دولت معیار‌های شامل امین بودن، صداقت، تدین و تعهد به نظام اسلامی، نگاه امیدوارانه به آینده، پاکدستی، عدم سابقه فساد، نگاه ملی به کشور، عدم وابستگی به جناح‌ها و سیاست‌های خاص، کارآمدی و توانمندی، ولایتمداری و عدم دلبستگی به آمریکا می‌باشند.
او همچین مدعی شده است که زندگی فرزندان افراد و اشخاص در خارج از کشور در رای اعتماد مجلس به کابینه اثرگذار است. این در حالی است که اسحاق قالیباف، فرزند رئیس مجلس دوازدهم تا همین اواخر به دنبال اقامت کشور کانادا بود و این مثال درباره افرادی همچون علیرضا زاکانی و سایر افرادی که خودشان را ضدغرب معرفی می‌کنند هم صدق دارد.
شورای راهبری دولت چهاردهم نیز در ابتدا برای هر وزارتخانه یا معاونت ریاست جمهوری یک کمیته تشکیل داد و در حدود سه هفته فعالیت این شورا و کمیته‌های زیرمجموعه آن، جلسات متعددی با کارشناسان حوزه‌های تخصصی مربوط به دستگاه‌های اجرایی گوناگون برگزار شد. در نهایت نیز این شورا دقیقاً یک روز قبل از مراسم تحلیف به کار خود پایان داد و محمد جواد ظریف در روز دوشنبه ۸ مرداد اعلام کرد که برای هرکدام از سمت‌های عضو هیات دولت، حداقل هشت نفر به رئیس‌جمهور معرفی شده است.
به هر ترتیب آنچه که شورای راهبردی به گوش می‌رسد این است که لیست وزرای پیشنهادی تقریباً کامل شده اما فشارهای بیرون از شورا و دولت سبب شده تا برخی گزینه‌ها از لیست خط بخورند و حتی زمزمه‌هایی هم درباره ابقای وزرای دولت سیزدهم نیست شنیده شد.
سایت فرارو در همین رابطه مدعی شد: منابع آگاه خبر از ابقای ۵ وزیر و معاون دولت سیزدهم می‌دهند. بر اساس این اخبار منتشر شده سیداسماعیل خطیب وزیر اطلاعات، محمدعلی نیکبخت وزیر کشاورزی، امیرحسین رحیمی وزیر دادگستری بار دیگر برای تصدی همین جایگاه به مجلس معرفی خواهند شد. محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز برای وزارت راه و شهرسازی و عباس علی‌آبادی وزیر صمت، برای وزارت نیرو معرفی خواهد شد. پیش از این اخباری مبنی بر این که رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نیز بار دیگر به مجلس معرفی خواهد شد، منتشر شده بود. صحبت‌هایی مبنی بر معرفی محسن حاجی‌میرزایی رئیس دفتر پزشکیان و وزیر اسبق آموزش و پرورش برای عهده‌دار شدن مجدد این مسئولیت نیز به گوش می‌رسد که با واکنشی روبرو نشده است.
از سوی دیگر، ضمن تائید معرفی خطیب به مجلس، از قول یک منبع آگاه، از نهایی شدن انتخاب امیر خلبان نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح برای وزارت دفاع و سیدعباس عراقچی برای وزارت خارجه خبر داد. سکانداران هر سه وزارتخانه مذکور به علاوه وزارت کشور و ارشاد با نظر رهبر انقلاب انتخاب و به مجلس معرفی می‌شوند. دولت چهاردهم احتمالاً نخستین دولتی خواهد بود که اعضای هیئت وزیران را با نظر رهبری انتخاب خواهد کرد. شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در این باره در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «رئیس‌جمهور محترم به صراحت اعلام کرده‌اند که اعضای هیئت وزیران را با نظر رهبر معظم انقلاب و تأیید ایشان معرفی خواهند کرد.» این مساله با واکنش برخی اصولگرایان مواجه شد که دولت پزشکیان می‌خواهد ناکامی‌های احتمالی را متوجه مقام رهبری کند.
همچنین برخی اخبار غیررسمی از مطرح بودن مصطفی پورمحمدی به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات یا کشور و مجید انصاری به عنوان وزیر پیشنهادی کشور حکایت می‌کردند. با توجه به این که پورمحمدی سال‌ها سابقه معاونت و قائم مقامی در وزارت اطلاعات را داشت و پیش از این نیز وزیر دادگستری و کشور بود، نام او پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات در رسانه‌ها مطرح شده بود. گفته می‌شود که این اسامی از فهرست نهایی حذف شده‌اند، اما وزیر کشور به زودی مشخص خواهد شد.
اما آنچه که از ابتدای پیروزی پزشکیان از او انتظار می‌رفت استفاده از اقلیت‌ها در دولت بود که البته حواشی بسیاری را هم به دنبال داشت. سایت فرارو در این رابطه هم مدعی شده: در فهرست‌های منتشر شده که مورد تائید یا تکذیب قرار نگرفته ، نام پروین داداندیش به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و سیدعماد حسینی برای وزارت نفت دیده می‌شود. پروین داداندیش، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد تهران غرب، رئیس سازمان زنان حزب اعتدال و توسعه و همسر محمود واعظی مقام پیشین دولت روحانی است. سیدعماد حسینی نیز از متخصصان حوزه نفت است که سابقه معاون امور مهندسی وزیر نفت در دوران صدارت بیژن زنگنه را دارد. حسینی نماینده دو دوره مجلس نیز بوده و از متخصصان کرد اهل سنت است.
پس از پیروزی پزشکیان، بحث‌هایی مبنی بر کار سخت دولت برای عبور دادن وزرای پیشنهادی از فیلتر مجلس مطرح شد. با توجه به حضور عناصر تندروی پایداری در مجلس و در اقلیت بودن نیرو‌های مستقل و اصلاح‌طلب، احتمالاً حساسیت بیشتری برای انتخاب وزرای پیشنهادی از سوی تیم پزشکیان و شخص رئیس‌جمهور وجود دارد. محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار مجلس پیش از این گفته بود: «آقای پزشکیان ۱۹ تا وزیر را به مجلس معرفی خواهد کرد؛ من با خود آقای قالیباف بار‌ها و بار‌ها نشستم، مذاکره کردم و گفتم اگر قرار است با رئیس‌جمهور چک و چانه‌ای بزنید قبل از اینکه کابینه به مجلس معرفی بشود چک و چانه‌ها را بزنید و اگر اختلافی وجود دارد اختلاف‌ها را حل بکنید.» او معتقد است اینکه یک دفعه کابینه معرفی بشود و یک تعداد قابل توجهی از اعضای کابینه رای نیاورند، اولِ گرفتاری است: «حضرت آقا فرمودند مجلس به صورت جدی باید به دولت کمک بکند. دولت باید روی حساسیت‌های مجلس حساس باشد. فکر نکند حالا معرفی می‌کنم یا می‌شود یا نمی‌شود؛ نه، رای بیاورند خیلی مهم است رای نیاورند هم خیلی مهم است.» پیش از این، احد آزادی‌خواه نماینده مجلس از قول محمدباقر قالیباف گفته بود که رؤسای دو قوه مجریه و مقننه در هماهنگی کامل با یکدیگر هستند.
با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که به طور رسمی چه کسانی به عنوان وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس معرفی خواهند شد و مجلس در رای اعتماد‌ها چه رویکردی را پیش خواهد گرفت و از همه مهمتر اینکه آیا مسعود پزشکیان توانایی راضی نگه داشتن حامیانش را دارد یا اینکه از همین ابتدا آنها را ناامید خواهد کرد. آن هم در حالیکه مردم با شعار نه به تداوم دولت رئیسی پای صندوق رای حاضر شدند.

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=6895

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات