• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 13 January - 2025
0
گزارش «روزان» از تغییر در کاخ سفید؛

ترامپ می‌خواهد صلح کند بی بی نمی‌گذارد!

  • کد خبر : 7924
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۷
ترامپ می‌خواهد صلح کند بی بی نمی‌گذارد!

زهره نوروزپور: در ۲۰ ژانویه دونالد جی ترامپ رسماً فرماندهی کل قوا و ایالات متحده را به دست خواهد گرفت و در همان جایی می‌نشنید که چهار سال دوره ریاست بایدن برای آن صندلی جنگید و مبارزه کرد. ترامپ پس از ۷ اکتبر آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه و گروگان‌گیری شهروندان اسرائیل از سوی حماس، اعلام […]

زهره نوروزپور: در ۲۰ ژانویه دونالد جی ترامپ رسماً فرماندهی کل قوا و ایالات متحده را به دست خواهد گرفت و در همان جایی می‌نشنید که چهار سال دوره ریاست بایدن برای آن صندلی جنگید و مبارزه کرد. ترامپ پس از ۷ اکتبر آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه و گروگان‌گیری شهروندان اسرائیل از سوی حماس، اعلام کرد که اگر من رئیس جمهور بود اول اینکه جنگ نمی شد و دوم اینکه گروگان‌ها را به سرعت آزاد می‌کردم و در منطقه صلح را ایجاد می‌کردم. اما پس از گذشت یکسال جنگ ترامپ که جای پای خود را در ریاست جمهوری سفت کرد وعده جنهم کردن خاورمیانه را داد. او پس از پیروزی گفت : اگر گروگان‌ها تا زمانی که من قدرت را دست میگیرم آزاد نشوند، جهنم‌ در خاورمیانه رخ خواهد داد و این برای حماس خوب نخواهد بود. رک و پوست کنده میگویم برای هیچ کس خوب نخواهد بود. جهنم به پا خواهد شد.» و دوباره هم این پیام را در روزهای گذشته تکرار کرد.

مشخص نیست ترامپ چه رویه‌ای را در پیش دارد او روز چهارشنبه ۸ ژانویه (۱۹ دی) نتانیاهو را یک حرامزاده خطاب کرد! حالا مشخص نیست که ترامپ بالاخره می‌خواهد جهنم به پاکند یا اینکه نتانیاهو یک حرامزاده‌ای است که به دنبال جنگ در خاورمیانه است!

در ویدئویی که ترامپ بازنشر کرد؛ ساکس مدعی شده است که دلیل اصرارهای نخست‌وزیر اسرائیل برای ورود آمریکا به جنگ ناشی از راهبرد دیرینه  نتانیاهو برای از بین بردن رژیم‌های حامی گروه‌هایی مانند حماس و حزب‌الله است.

ساکس در این ویدئو در مورد حمله آمریکا به عراق می‌گوید: «آن جنگ از کجا آمد؟ می‌دانید جریان چیست؟ خیلی تعجب‌آور است. این جنگ در واقع از نتانیاهو نشأت گرفت.»

وی در ادامه می‌گوید که «نتانیاهو از سال ۱۹۹۵ به بعد این نظریه را داشت که تنها راهی که می‌توانیم از شر حماس و حزب‌الله خلاص شویم، سرنگونی دولت‌هایی است که از این گروه‌ها حمایت می‌کنند؛ یعنی عراق، سوریه و ایران. و او همچنان بی‌وقفه در تلاش است تا ما را به جنگ با ایران، شده همین امروز یا در همین هفته، وادار کند.»

استاد دانشگاه کلمبیا در ادامه گفت: «متاسفم که این را به زبان می‌آورم، اما او [نتانیاهو] فردی عمیقاً حرامزاده و سیاه دل است.»

ساکس افزود: «او ما را وارد جنگ‌های بی‌پایانی کرده است و به دلیل نفوذی که در سیاست ایالات متحده دارد، او راه خود را در پیش گرفته است، حال آنکه [دلیل] آن جنگ کاملاً ساختگی بود.»

ترامپ در حالی این ویدئو را بازنشر کرد که روزنامه تایمزآو اسرائیل خبر داد که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هیچ دعوتنامه رسمی از سوی  ترامپ برای شرکت در مراسم تحلیف دریافت نکرده است. و این روزنامه نوشت که ممکن است نتانیاهو به این مراسم نرود.

این درحالی است که ترامپ از روسای جمهور چین،ایتالیا،السالوادور و… دعوت کرده است.

برخی تحلیل‌گران معتقدند که ترامپ به دنبال مذاکره با ایران است و از سویی با آزادی گروگان‌ها می‌خواهد به جنگ در منطقه پایان دهد چراکه از نظر او منابع مالی امریکا هدر می‌رود. ترامپ همچنین به دنبال پایان دادن به جنگ اوکراین نیز است. ایلان ماسک گفته است که زلنسکی بزرگترین راهزن تاریخ است. این واکنش ها بدان معناست که ترامپ و دولت او به دنبال جنگ بیشتر و پرداخت هزینه های مالی و انسانی نیستند. بر همین اساس ممکن است که ترامپ پس از تحلیف و ساکن شدن در کاخ سفید با نتانیاهو درباه طرح نیل تا فرات او با مشکل عدیده‌ای مواجه شود. چراکه او به دنبال مذاکره و سرمایه گذاری است.

اگر حماس تا زمان تحلیف ترامپ گروگان ها را آزاد نکند، چه می شود؟

در همین باره مجله فارن پالسی در تاریخ ۱۰ ژانویه، این سئوال را با کارشناسان مطرح کرده است که اگر حماس تا زمان تحلیف ترامپ گروگان ها را آزاد نکند، چه می شود؟ در ادامه تحلیل این نشریه را می خوانیم:

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، در ماه دسامبر هشدار داد که اگر گروگان‌های نگهداری شده توسط حماس در غزه تا زمان تحلیف او در ۲۰ ژانویه آزاد نشوند، “بهای سنگینی خواهند داد.”

ترامپ این هشدار را در کنفرانس مطبوعاتی روز سه‌شنبه تکرار کرد و گفت اگر گروگان‌ها تا زمانی که او روی کار بیاید بازگردانده نشوند، «جهنمی در خاورمیانه به پا خواهد شد.» ترامپ گفت: «این برای حماس خوب نخواهد بود. و رک بگویم، برای هیچ کس خوب نخواهد بود.»

اما رئیس جمهور منتخب هنوز توضیح نداده که این به چه معناست و یا چه اقداماتی را در صورت عدم رعایت این ضرب الاجل انجام خواهد داد. سئوالی که تیم ترامپ به درخواست فارن پالسی برای اظهار نظر در مورد سخنان اخیر او در مورد توافق گروگان‌ها در غزه پاسخ نداد.

هشدار ترامپ به حماس در بحبوحه یکی از دگرگون‌کننده‌ترین و آشفته‌ترین دوره‌های خاورمیانه در تاریخ اخیر مطرح شده است و این سئوال را برمی‌انگیزد که رئیس‌جمهور منتخب که در مبارزات انتخاباتی تعهد به “ نه به جنگ‌های جدید”داده بود، تا چه حد مایل به مداخله در منطقه است؟

جاناتان پانیکوف، که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به عنوان معاون افسر اطلاعات ملی در امور خاور نزدیک در شورای اطلاعات ملی خدمت می‌کرد، به فارن پالسی گفت: «تهدید ترامپ به این منظور طراحی شده است که حماس را متقاعد کند که احتمالاً با دولت بایدن که در حال کناره‌گیری است، معامله بهتری نسبت به دولت ترامپ که در حال روی کار آمدن است، خواهد داشت و بنابراین باید اکنون معامله کند.»

پانیکوف، که اکنون مدیر ابتکار امنیت خاورمیانه اسکوکرافت در شورای آتلانتیک است، افزود: «در حالی که راه‌های محدودی برای اعمال فشار بیشتر از سوی دولت ترامپ بر حماس در غزه، به جز حمایت از حملات بیشتر اسرائیل در نوار غزه، وجود دارد، بخش عمده‌ای از رهبری کنونی حماس در خارج از غزه قرار دارد و دولت ترامپ می‌تواند به دنبال اعمال تحریم‌های اضافی بر آنها و خانواده‌هایشان برای افزایش فشار باشد.»

ژنرال بازنشسته جوزف ووتل، که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ به عنوان فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، بر عملیات نظامی ایالات متحده در خاورمیانه نظارت داشت، به فارن پالسی گفت: ترامپ با تعیین ضرب‌الاجل ۲۰ ژانویه برای آزادی گروگان‌ها، در تلاش است تا «فشار بیشتری بر روند مذاکره» وارد کند و «احساس فوریت ایجاد کند».

ووتل، که اکنون عضو ارشد برجسته در موسسه خاورمیانه است، گفت بعید است که ترامپ در صورتی که جنگ اسرائیل و حماس در روز تحلیف همچنان ادامه داشته باشد، به قدرت نظامی ایالات متحده به عنوان یک راه حل روی آورد. ووتل گفت که ترامپ می تواند حمایت از فعالیت های نظامی اسرائیل در غزه را برای افزایش فشار بر حماس افزایش دهد، اما با توجه به “سطح تخریب” که قبلاً در این منطقه دیده شده است، “مشکل است که ببینیم چه کار بیشتری می توان انجام داد.”

یکی از اقدامات احتمالی که ترامپ می‌تواند انجام دهد، حمایت از اعمال محدودیت‌های بیشتر توسط اسرائیل بر کمک‌های بشردوستانه به داخل نوار غزه است؛ پیشنهادی که یکی از نزدیکان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، مطرح کرده است. با این حال، این اقدام احتمالاً با انتقادات داخلی و بین‌المللی مواجه خواهد شد و ممکن است تأثیری بر تصمیم‌گیری‌های حماس نداشته باشد.

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=7924

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات