مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: وزارت نیرو برای تولید برق کافی در فصل سرد سال هماهنگیهای لازم را با وزارت نفت و شرکتهای تابعه انجام داده است.
به گزارش ایرنا، «مهدی مقیم زاده» روز پنجشنبه در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران افزود: اما به دلیل محدودیتهایی که در حوزه تأمین سوخت زمستانه وجود دارد، نیاز است مشترکان بخش خانگی برای تأمین حداکثری برق و گاز زمستان بهصورت کلی نسبت بهصرفه جویی در حوزه انرژی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه همراهی مردم با صنعت برق به عبور موفق از اوج بار مصرف برق سال جاری کمک کرد، گفت: باتوجهبه محدودیت تأمین سوخت نیروگاهی در فصل زمستان، نیاز است در فصل سرد سال نیز شهروندان نسبت بهصرفه جویی در مصرف برق اهتمام ویژهای داشته باشند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران خاطرنشان کرد: تلاش داریم از ظرفیتهای جدید عرضه شده در نمایشگاه صنعت برق در حوزه پایش و مدیریت شبکه برق ایران استفاده کنیم.
مقیم زاده ادامه داد: صنعت برق ایران در بسیاری در حوزههای مختلف اعم از تولید، انتقال و توزیع دستاوردهای چشمگیری داشته است که بخشی از این دستاوردها در این نمایشگاه در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در فصل گرم سال جاری میزان تقاضای برق در اوج بار به بیش از ۷۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید، گفت: ظرفیت تولید عملی برق کشور در این بازه زمانی ۶۳ هزار مگاوات بود که مابهالتفاوت این دو عدد ناترازی برق ایران است که از طریق مدیریت مصرف در بخشهای مختلف کنترل شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: وزارت نیرو در تعامل با وزارت صمت و جهاد کشاورزی و نیز استانداریها مصرف برق در بخش صنایع، کشاورزی و ادارات را مدیریت و کنترل کرد.
مقیم زاده افزود: همراهی مشترکان بخش خانگی نیز به عبور موفق از اوج بار سال جاری کمک شایانی کرد.
وی با تأکید بر نقش مؤثر اطلاعرسانی و تبلیغات در جذب مشارکت عمومی برای کاهش مصرف برق خاطرنشان کرد: باتوجهبه اینکه بررسیها نشان میدهد در پاییز سال جاری دمای هوا نسبت به میانگین بلندمدت ۲ درجه بالاتر است، همچنان صنعت برق به مشارکت مردم برای صرفهجویی در مصرف نیاز دارد.
ارتقای ۲۳۰۰ مگاواتی توان تولید نیروگاهها برای تابستان سال آینده
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی گفت: توان تولید برق نیروگاههای گازی و بخاری کشور برای پیک (اوج بار) تابستان سال آینده از طریق اجرای پروژههای ارتقای توان و رفع محدودیت بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.
در گزارش دیگری از وزارت نیرو، «اسماعیل نمازی» در گفتوگویی با اشاره به برنامهریزی وزارت نیرو برای کاهش ناترازی برق تا پیک تابستان سال آینده، افزود: این شرکت در کنار افتتاح واحدهای جدید نیروگاهی، درصدد حفظ و ارتقای میزان آمادگی ناوگان موجود نیروگاههای حرارتی است.
وی ادامهداد: در همین راستا از ابتدای مهرماه بهمنظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار در فصل گرم سال آینده بیش از ۱۰۹ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۱۵ هزار مگاوات از این برنامه آغاز شده و تا اردیبهشت سال آینده شاهد اتمام تمهیدات پیشبینی در این بخش خواهیم بود.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی اضافهکرد: از سوی دیگر اغلب نیروگاههای بخاری موجود نیز به دلیل میانگین سنی بالا دچار محدودیتهای تولید شدهاند که بر اساس برنامهریزی انجام شده، مقرر شده تا برای پیک تابستان سال آینده بیش از یکهزار و ۲۴۰ مگاوات از محدودیت تولید این واحدها برطرف و به توان تولید نیروگاههای حرارتی افزوده شود.
نمازی گفت: برای حفظ وضعیت موجود و ارتقای توان تولید نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی نیز پروژههای متعددی با همکاری شرکتهای دانشبنیان در دستور کار قرار گرفته است که امیدواریم تا پیک تابستان سال آینده با اجرای این تمهیدات شاهد ارتقای توان تولید واحدهای گازی به میزان هزار و ۸۰ مگاوات باشیم.
وی با اشاره به سیر صعودی تولید برق نیروگاههای حرارتی در سال جاری، اظهار داشت: میزان تولید برق این واحدها در نیمه نخست امسال با افزایش ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۱۹۳ میلیون مگاوات ساعت عبور کرده است و در تلاشیم این مسیر در ادامه نیز به شکل مناسبی ادامه یابد.