• امروز : یکشنبه - ۱۷ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 6 April - 2025
0

تعداد نمایندگان مجلس ۴۰ نفر زیاد شود، که چی؟!

  • کد خبر : 8326
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵
تعداد نمایندگان مجلس ۴۰ نفر زیاد شود، که چی؟!

نمایندگان مجلس طرحی را تصویب کرده اند که تعداد وکلا از ۲۹۰ نفر فعلی بیشتر شود. ضمنا آنها دولت را مکلف کرده اند برای اجرای این طرح، لایحه ای را به مجلس ارائه دهد! قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس را ۲۷۰ نفر ذکر کرده و در اصل۶۴ افزایش آن را با توجه به بیشتر شدن […]

نمایندگان مجلس طرحی را تصویب کرده اند که تعداد وکلا از ۲۹۰ نفر فعلی بیشتر شود. ضمنا آنها دولت را مکلف کرده اند برای اجرای این طرح، لایحه ای را به مجلس ارائه دهد!

قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس را ۲۷۰ نفر ذکر کرده و در اصل۶۴ افزایش آن را با توجه به بیشتر شدن جمعیت به قوانین بعدی سپرده است. به همین دلیل این تعداد یکبار به ۲۹۰ نفر رسیده و اینک مجلس بدنبال افزایش تعداد (ظاهرا به ۳۳۰نفر) است.

به نظر می رسد پیش از آنکه الزام قانون اساسی به افزایش تعداد وکلای مجلس مهم باشد باید به جایگاه و عملکرد این نهاد در فرایند اداره کشور پرداخت.

مجلس کنونی که نماینده تقریبا ۴ درصد ملت است، با افزایش تعداد اعضایش قرار است چه معجزه ای بکند؟

مجلسی که دست کم در همین چندماه اخیر طلایی ترین فرصتهایش صرف این شده که فلانی در دولت باشد یا نباشد نزد جامعه چه محلی از اعراب دارد؟ گیرم ۴۰ نماینده دیگر به جمع فعلی اضافه شد و در میان آنها چندتا پایداریچی و تندرو دیگر هم روی صندلی های سبز نشستند؛ بعدش چی؟

فرض کنیم ۴۰ نماینده دیگر با هزینه هر نفر بیش از ۱۰۰میلیون تومان در ماه روانه بهارستان شدند. سودش جز خود آنها به جیب کی می رود؟

اگر واقعا بجای مجلس ۲۹۰ نفری یا ۳۳۰ نفری فقط ۱۰۰ نماینده داشتیم که کارآمد و کاربلد و کاردان و کارکشته بودند و بودجه کمتری از بیت المال صرف آن می شد بازدهی بالاتری نداشت؟

مجلسی که خروجی اش لااقل در دوره  های یازدهم و دوازدهم هو و جنجال بوده چه گلی به سرملت زده که حالا دنبال افزایش تعداد نمایندگانش باشند؟

بجای این طرح های کیلویی باید به فکر خانه ملتی آنقدر قدرتمند و مسلط باشیم که شورای نگهبان و مجمع تشخیص نتوانند مصوباتش را در چشم به هم زدنی هوا کنند.

باید در اندیشه مجلسی باشیم که تیغ ردصلاحیت حتی جرات نکند از ۱۰۰ کیلومتری نامزدهای فاخر و شجاع آن رد شود.

این اتفاق چه موقع می تواند بیفتد؟ وقتی که نامزدها آنقدر برجسته و شاخص باشند که بتوانند حداقل۷۰ درصد شهروندان را پای صندوق رای بیاورند. و انتخابات مجلس، یک جشن ملی باشد. وقتی این اتفاق رخ می دهد که نمایندگان از ترس ردصلاحیت، در دفاع از حقوق مردم، لکنت نگیرند.

تا وقتی که نمایندگانی در طراز الان داریم  شاید نیمی از تعداد اعضای مجلس  هم زیاد است. مجلس ضعیف، فرمالیته و توسری خور است.

شخصاً برای گروهی از نمایندگان مجلس احترام قائلم. بعضی از آنها در یک مجلس قوی و کارآمد قطعا مفید و موثرند اما می توان از همین عزیزان هم گلایه کرد که چرا به سهم خود در برابر رفتار همکاران خود که شان مجلس را به پایین ترین جایگاه ممکن تقلیل داده و قد سیاست ایران را کوتاه کرده اند  مهر سکوت بر لب زده اند؟

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=8326
  • نویسنده : محمد مهاجری-روزنامه نگار

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات