• امروز : شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 April - 2025
0
نگاه «روزان» به پیشتازان جانشینی پاپ فرانسیس؛

تغییر آینده کلیسا با انتخاب پاپ جدید کلید خورد

  • کد خبر : 8850
  • ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
تغییر آینده کلیسا با انتخاب پاپ جدید کلید خورد

به گزارش خبرآنلاین، مجله نیوزویک در تحلیلی با اشاره به فوت رهبر مسیحیان کاتولیک جهان با عنوان «پیشتازان جانشینی پاپ فرانسیس چه کسانی هستند؟ » نوشت: با درگذشت پاپ فرانسیس کلیسای کاتولیک خود را برای انتقالی آماده می‌کند که مسیر آن را برای آینده قابل پیش بینی، تعیین می‌کند. پاپ فرانسیس فقید، اولین پاپ آمریکای لاتین، تغییرات […]

به گزارش خبرآنلاین، مجله نیوزویک در تحلیلی با اشاره به فوت رهبر مسیحیان کاتولیک جهان با عنوان «پیشتازان جانشینی پاپ فرانسیس چه کسانی هستند؟ » نوشت:

با درگذشت پاپ فرانسیس کلیسای کاتولیک خود را برای انتقالی آماده می‌کند که مسیر آن را برای آینده قابل پیش بینی، تعیین می‌کند.
پاپ فرانسیس فقید، اولین پاپ آمریکای لاتین، تغییرات قابل توجهی را به عنوان اسقف رم با تمرکز بر عدالت اجتماعی، مسائل زیست محیطی و کلیسای فراگیرتر ایجاد کرد.
اکنون، مجمع کاردینال‌ها آماده می‌شود تا در واتیکان گرد هم آیند تا آینده کلیسا را شکل دهند. انتخاب آنها فقط تعیین رهبر جدید برای ۱.۳۷ میلیارد کاتولیک نیست، بلکه مسیر را برای دکترین، شفافیت و دسترسی کلیسا نزد پیروان خود تعیین می‌کند.
آیا پاپ بعدی اصلاحات مترقی فرانسیس را ادامه خواهد داد یا کاردینال‌ها به سمت محافظه کاری سنتی برمی‌گردند؟ پاسخ زمانی مشخص خواهد شد که دود سفید نمادین از کلیسای سیستین بلند شود.

پاپ بعدی با کلیسایی روبرو خواهد شد که بر اساس انتصابات و اصلاحات فرانسیس شکل گرفته است. دوران تصدی او شاهد تغییرات ساختاری عمده‌ای مانند تمرکززدایی از قدرت واتیکان و انتصاب کاردینال‌های غیر اروپایی {بیشتر از قبل} بود.
با این حال، شیوه حکمرانی او نیز مجمع کاردینال‌ها را در موقعیت نامشخصی قرار داده است. اولریش لهنر، استاد الهیات دانشگاه نوتردام گفت: «او اغلب کاردینال‌هایی را انتخاب کرد که حق رأی دارند. با این حال، رویکرد او به حکومت، که مشخصه آن تصمیمات یکجانبه است که بدون مشورت با مجمع کاردینال ها اتخاذ می‌شود، رویه اصلی بود و به همین خاطر ایجاد روابط بین فردی را در میان آنها غیرممکن کرده است.»

لهنر این سئوال مهم را مطرح کرد و اینکه: « یکی از مسائل کلیدی مطرح، رسیدگی فرانسیس به پرونده‌های سوء استفاده جنسی است که رهبران کلیسا را دچار اختلاف کرده است. از همه مهمتر، آیا رای دهندگان می‌توانند اعتماد کنند که فردی که انتخاب می کنند، شکارچی جنسی نیست که ممکن است بعداً افشا شود؟»
به گفته میشل دیلون، رئیس کالج هنرهای لیبرال در دانشگاه نیوهمپشایر، “فرانسیس پیوسته در تلاش بود تا شفافیت و حرفه‌ای بودن بیشتری را به ارمغان بیاورد.” با این حال، برخی از کاردینال‌ها در مورد باز بودن عقایدش برای تعامل سکولار و از ترس اینکه کلیسا هویت منحصر به فرد خود را از دست بدهد، تردید دارند.

انتخاب پاپ از سنت‌های قدیمی واتیکان پیروی می‌کند. مجمع کاردینال‌ها، متشکل از افراد زیر ۸۰ سال، در رای‌گیری مخفی در کلیسای سیستین رای خواهند داد. برای انتخاب پاپ جدید اکثریت دوسوم لازم است.
اگر اجماع حاصل نشود، دورهای بیشتری از رای گیری تا زمانی که نامزدی با حمایت لازم ظاهر شود ادامه خواهد یافت. هنگامی که یک دور رای گیری به اجماع نرسد، برگه‌های رای سوزانده می‌شود و دود سیاهی که از دودکش کلیسای سیستین ظاهر می‌شود به کسانی که در تلویزیون و در میدان سنت پیتر تماشا می‌کنند، سیگنال می‌دهد که کنفرانس ادامه دارد.
اما هنگامی که دود سفید ظاهر می شود، یک پاپ جدید انتخاب شده است.
دیلون تاکید کرد که روزهای منتهی به جلسه مجمع بسیار مهم خواهد بود.
او گفت: «زمان فراوان و فرصت‌های بین‌فردی زیادی در طول دوره عزاداری برای اسقف‌ها و کاردینال‌ها وجود خواهد داشت تا به‌طور غیررسمی با یکدیگر درباره اهداف و خواسته‌های خود برای جلسه انتخابات و نتیجه آن گفتگو کنند».

با افزایش حدس و گمان، چندین کاردینال عالی رتبه به عنوان مدعیان برتر ظاهر شدند. به گفته ناظران واتیکان، به ترتیب، لوئیس آنتونیو تگل (فیلیپین)، پیترو پارولین (ایتالیا)، پیتر ترکسون (غنا) ، پیتر اردو (مجارستان) و آنجلو اسکولا (ایتالیا) شانس پاپ شدن را دارند.
در اینجا نگاه دقیق تری به هر یک از آنها داریم.

در حال حاضر، کاردینال لوئیس آنتونیو تاگل، ۶۷ ساله، با ضریب شرط‌بندی ۳:۱ محتمل‌ترین گزینه است. او مدعی قدرتمندی برای ادامه برنامه‌های مترقی پاپ فرانسیس است. تگل، از مدافعان شمول و بشارت، تجربه قابل توجهی در رهبری جماعت بشارت مردم دارد و یک شخصیت قابل اعتماد در حلقه درونی فرانسیس بود.
کریستینا تراینا، استاد دانشگاه نورث وسترن، گفت: «به طور کلی، فکر می‌کنم این واقعیت که بر اساس شمارش من بیش از ۱۰۰ نفر از انتخاب کنندگان پاپ واجد شرایط توسط فرانسیس منصوب شدند، می‌تواند تأثیر عمیقی بر نتیجه داشته باشد. یعنی ممکن است ما از اولویت‌های فرانسیس دور نشویم.»

میراث آسیایی تگل همچنین او را به یک انتخاب قانع کننده تبدیل می‌کند، زیرا کاتولیک به سرعت در این قاره، به ویژه در فیلیپین در حال رشد است.

با ضریب انتخاب ۴:۱، کاردینال پی یترو پارولین ۷۰ ساله، یکی از باتجربه ترین مقامات واتیکان است. او در سمت وزیر خارجه واتیکان از سال ۲۰۱۳، نقش مهمی در امور دیپلماتیک از جمله مذاکرات حساس با چین و دولت های خاورمیانه ایفا کرده است.
پارولین به عنوان کاندیدای میانه رو دیده می‌شود، کسی که می‌تواند ثبات را در عین حفظ برخی از اصلاحات فرانسیس فراهم کند. پیوندهای عمیق او با بوروکراسی واتیکان او را به یک انتخاب قوی برای کسانی تبدیل می‌کند که طرفدار تداوم هستند.

در حال حاضر با ضریب انتخاب ۵:۱، کاردینال پیتر ترکسون ۷۶ساله، یک چهره شناخته شده در محافل عدالت اجتماعی کلیسا است. ترکسون به عنوان رئیس سابق بخش ترویج توسعه انسانی یکپارچه، در مورد مسائلی مانند تغییرات آب و هوایی، فقر و عدالت اقتصادی سخن گفته است.
انتخاب ترکسون یک لحظه تاریخی به عنوان اولین پاپ آفریقایی بعد از قرن‌ها خواهد بود. آخرین پاپ آفریقایی پاپ گلاسیوس بود که از سال ۴۹۲ تا ۴۹۶ بعد از میلاد خدمت کرد. گلاسیوس که در رم از والدینی آفریقایی به دنیا آمد، به خاطر نوشته‌های الهیات گسترده‌اش و حمایت قوی از خیریه و عدالت برای فقرا شهرت داشت.

یک کاندیدای محافظه کار پیشرو، کاردینال پیتر اردو ۷۲ساله، در حال حاضر با ضریب انتخاب ۶:۱ است. اردو به عنوان یکی از محققین محترم قانون کانون، یک مدافع قوی برای آموزه‌ها و دکترین سنتی کاتولیک بوده است. او پیش از این به عنوان رئیس شورای کنفرانس‌های اسقف‌های اروپا خدمت می‌کرد و بر ارتدکس الهیات تأکید داشت.
برای کسانی که به دنبال بازگشت به محافظه کاری ژان پل دوم و بندیکت شانزدهم هستند، اردو نشان دهنده یک تغییرعمده از رویکرد فرانسیس خواهد بود.

با ضریب انتخاب ۸:۱، کاردینال آنجلو اسکولا، ۸۲ ساله، یک مدعی قدیمی پاپ است. او در اجلاس سال ۲۰۱۳ که در نهایت پاپ فرانسیس انتخاب شد، یکی از افراد مورد علاقه بود. اسکولا، اسقف اعظم سابق میلان، ریشه‌های الهیاتی عمیقی دارد و برای کسانی که از کلیسای متمرکزتر و سلسله مراتبی حمایت می‌کنند، جذابیت دارد.

موضع سنت گرایانه، او را به یک کاندیدای قوی برای کسانی تبدیل می‌کند که به دنبال دور شدن از اصلاحات فرانسیس هستند، اما سن او نقظه ضعف اوست.

مجمع انتخاباتی برای برگزیدن پاپ معمولاً بین ۱۵ تا ۲۰ روز پس از مرگ پاپ آغاز می‌شود. زمان برای مراسم تشییع جنازه و یک دوره سوگواری ۹ روزه به نام novemdiales، اجازه می‌دهد تا کاردینال‌ها از سراسر جهان به واتیکان رفته و در آنجا گعده کنند.  تا زمانی که پاپ پشت درهای بسته کلیسای سیستین انتخاب نشود، نتیجه نامشخص خواهد ماند، زیرا جناح های ایدئولوژیک در کلیسا گزینه‌های خود را بین تداوم اصلاحات و تغییر به سوی محافظه کاری ارزیابی خواهند کرد.

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=8850

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات