معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه نشت نفت از خطوط لوله و پسماند بیشترین آلایندههای خاک در استان خوزستان هستند، گفت: میزان خسارت اقتصادی آلودگی نفتی خاک در استان خوزستان، از سال ۹۸ تا پایان سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان محاسبه شده است که باید از سوی صنایع نفتی آلاینده وصول شود.
فرهاد قلینژاد، با اشاره به برگزاری هفته ملی زمین پاک از سوم اردیبهشتماه اظهار کرد: بیشترین آلاینده ثبتشده زمین در حوزه خاک در استان خوزستان، آلودگی خاک در پی نشت نفت از خطوط لوله است.
وی افزود: در مرحله بعدی بیشترین آلاینده خاک پسماند است؛ بیشتر محلهای دفن پسماند در خوزستان غیراستاندارد هستند و موجب آلودگی خاک شدهاند.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: هر چند سایت دفن پسماند در اهواز وجود دارد و سایتهای دفن پسماند بهبهان، ایذه و دزفول نیز در حال ایجاد هستند اما در مجموع، محلهای غیرمجاز دفن پسماند در خوزستان زیاد است و ساماندهی این مساله جزو دستورکارهای کارگروه مدیریت پسماند خوزستان است.
وی با اشاره به تبعات آلودگی نفتی خاک بیان کرد: آلودگی خاک موجب میشود ساختار خاک آسیب ببیند و کارکرد خود را از دست دهد. از سوی دیگر آلودگی خاک به آبهای زیرزمینی هم وارد میشود و موجب آلودگی آب در سطوح پایینتر میشود.
قلینژاد گفت: برای کاهش آلودگی ناشی از نفت، پیگیری قضایی در حال انجام است و میزان خسارت اقتصادی آلودگی نفتی خاک در استان خوزستان، از سال ۹۸ تا پایان سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان محاسبه شده است که باید از سوی صنایع نفتی آلاینده وصول شود.
وی افزود: برای پیشگیری از آلودگی بیشتر خاک در پی نشت گاز در خوزستان، درخواست کردهایم برنامههای مدیریت بحران برای جلوگیری از نشت نفت از خطوط اجرا شود. با اجرای این برنامه توسط برخی از صنایع نفتی، کمی شاهد کاهش این آلودگیها بودیم اما این برنامهها باید به دقت و اجرا شود. آنچه در این زمینه مهم است، اقدام به موقع مسئولان نفت است تا به موقع آلایندگی را مهار کنند در غیر این صورت، آلودگی و نشت نفت میتواند کیلومترها از خاک را آلوده کند.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با آلودگی خاک و پاکسازی خاک نیز باید توسط وزارت نفت در خوزستان افزایش یابد.
وی عنوان کرد: طرح پایلوت پاکسازی خاک در بهمنماه سال گذشته در مناطق جنوب خوزستان اجرا شد و در صورت موفقیتآمیز بودن این طرح، اجرای آن در تمام میدانهای نفتی استان خوزستان الزامی خواهد شد.
قلینژاد گفت: در حوزه پسماند نیز بر ایجاد لندفیلهای استاندارد تاکید شده است و همه شهرداریها موظف هستند تا سه ماه آینده زمینهایی را برای احداث لندفیلهای استاندارد معرفی کنند. شهرهایی که در حال ایجاد محل دفن پسماند هستند نیز مکلف شدهاند تا چند ماه آینده سلولهای دفن پسماند را تکمیل کنند.
وی افزود: در روستاها نیز باید مطالعه طرح جامع مدیریت پسماند روستایی انجام شود. لندفیلهایی در روستاها در نظر گرفته خواهد شد تا دفن زباله به صورت متمرکز انجام شود.