• امروز : یکشنبه - ۲۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 13 April - 2025
2
گزارش «روزان» درباره واکنش‌ها به مذاکرات عمان؛

دوگانه های سیاسی و ماموریت سخت عراقچی

  • کد خبر : 8707
  • ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۳
دوگانه های سیاسی و ماموریت سخت عراقچی

گروه سیاسی- مذاکرات بین ایران و آمریکا پس از ۳ سال دوباره از عصر روز شنبه ۲۳ فروردین بین عباس عراقچی و استیو ویتکاف در عمان آغاز شده. دلواپسان که عمده آنها را اعضای جبهه پایداری و حامیان سعید جلیلی تشکیل می‌دهند اصرار دارند که بگویند این مذاکره برخلاف میل رهبر انقلاب برگزار می‌شود. اما […]

گروه سیاسی- مذاکرات بین ایران و آمریکا پس از ۳ سال دوباره از عصر روز شنبه ۲۳ فروردین بین عباس عراقچی و استیو ویتکاف در عمان آغاز شده. دلواپسان که عمده آنها را اعضای جبهه پایداری و حامیان سعید جلیلی تشکیل می‌دهند اصرار دارند که بگویند این مذاکره برخلاف میل رهبر انقلاب برگزار می‌شود. اما خبرهای رسیده حاکی از آن است که نمایندگان ایران در این مذاکره با اختیار کامل وارد مسقط خواهند شد.

منصور حقیقت پور درباره تلاش تندروها برای نسبت دادن مذاکرات عمان به تصمیم دولت گفت: این گروه هیچ راهی برای نجات کشور از معضلات اجتماعی و اقتصادی ندارد و فقط دنبال ایجاد محدودیت برای نقش آفرینی نظام در عرصه بین الملل است چون نیروهای آن فقط گروه و باند خود را محور می دانند و نه منافع ملی را.

وی با بیان اینکه تندروها اگر منافع شان ایجاب کند حتی از اصل نظام عبور می کنند، افزود: اگر جریانی اصیل و ریشه دار در داخل کشور باشد، خطوط قرمز نظام را رعایت می کند، پاس می دارد و محترم می شمارد. متأسفانه تندروها خود را به ندانستن و جهل می زنند تا آدرس اشتباه به جامعه بدهند، حال آنکه وقتی وزیر خارجه به کشور ثالث می رود تا با طرف آمریکایی مذاکره کند، این اقدام بدون نظر و مجوز مسئولان عالی رتبه نظام انجام پذیر نیست.

این فعال سیاسی ادامه داد: تمام تصمیمات کلان نظام را شورای عالی امنیت ملی می گیرد و تا مصوبات این شورا به تأیید رهبر معظم انقلاب نرسد، اجرایی و عملیاتی نخواهند شد. روزی که آقای لاریجانی به صداوسیما رفت و درباره عواقب حمله به طرف آمریکایی هشدار داد، قطعا این حرف او جمع بندی نظام بوده است، نه نظر شخصی خودش.

وی با بیان اینکه ضربه زدن تندروها به منافع ملی برای نخستین بار اتفاق نمی افتد، اظهار کرد: متأسفانه جریان تندرو خالص ساز بی‌بصیرت نخستین بارش هم نیست که با رژیم صهیونیستی همگرایی پیدا می کند. در موضوع برجام نیز این جریان مخالف بود. معتقدم این جریان مشکوک است و همچون ضلع داخلی نتانیاهو عمل می کنند تا مذاکرات یا نتیجه مذاکرات را به شکست بکشانند. مردم از ماهیت جریان تندرو آگاهی دارد و اگر اینها یک سال پیش با ۴ درصد رأی راهی مجلس شدند، با این نوع رفتارها بعید است دوره آینده حتی یک درصد هم رأی بیاورند.

حقیقت پور گفت: اگر آمریکا حق و حقوق ما را به رسمیت بشناسد و متعادل، متوازن و در شرایط برابر با ما مذاکره کند، قطعا می نشینیم و اختلافات مان را با آن حل می کنیم چون ما اهل مذاکره هستیم. معتقدم در عمان تا سطحی گفتگوهای غیرمستقیم پیش خواهد رفت، اگر آمریکایی ها بدعهدی نکنند و سر توافق خود بایستد ما می توانیم به نتیجه نسبی برسیم و یکسری از مسائل مان را با آمریکایی ها حل کنیم. ترامپ می گوید «ایران نباید بمب اتم داشته باشد»، ما نیز می گوییم «لازم نیست این نگرانی را داشته باشید چون ما فتوا داریم و دنبال بمب اتم نمی رویم، مگر آنکه ما را تهدید کنید».

با این حال تندروها در ایران و آمریکا مشغول خط و نشان کشیدن هستند که نفس مذاکره زیر سئوال برود. به عنوان مثال روزنامه کیهان دقیقاً وقتی موضوع مذاکره جدی شد از ماجرای ترور ترامپ نوشت. ماجرایی که در رسانه‌های آمریکایی هم بازتاب گسترده ای داشت.

امیرعلی ابوالفتح دیگر کارشناس مسائل روز کشورمان هم در همین رابطه و درباره میزان جدی بودن تصمیم تهران و واشنگتن برای مذاکره گفت: ایران همیشه بر سر میز مذاکره حضور داشته است اما این آمریکایی ها بودند که از سر میز بلند شدند. ترامپ مذاکرات مستقیم و بایدن مذاکرات غیرمستقیم را ترک کرد.

وی افزود: حالا ترامپ برای بازگشت به میز مذاکره اظهار تمایل کرده است؛ براساس صحبت های عالی ترین مقام نظامی کشور و آقای عراقچی وزیر امور خارجه، در پاسخ رهبر انقلاب به نامه ترامپ، ایران برای مذاکره غیرمستقیم اعلام آمادگی کرده و این موضع رسمی نظام است ولاغیر. به عبارت دیگر نظر کیهان، بعضی نمایندگان مجلس و فلان سخنران و تحلیلگر به خود آنها ارتباط دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: البته ترامپ اصرار به مذاکره مستقیم دارد اما هنوز ایران نظرش را اعلام نکرده است. به نظر می رسد اگر مذاکرات غیرمستقیم شروع شود و برداشت ایران آن باشد که طرف آمریکایی حسن نیت دارد یا حداقل قراری بر بدعهدی ندارد و نمی خواهد شرایط غیرممکن را پیش روی تهران بگذارد، می تواند بعد از ۱۰ الی ۱۵ روز مذاکرات غیرمستقیم به مستقیم تبدیل شود.

وی درباره میزان زمان‌بر بودن مذاکرات ایران و آمریکا در مقایسه با مذاکرات برجام یادآور شد: مذاکرات به اندازه برجام نباید طولانی شود چون پاییز امسال زمان انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ است و اگر طرف های غربی مکانیزم ماشه را فعال کنند مسیر گفتگوها خیلی پیچیده می شود بنابراین نهایتاً تا پایان خردادماه باید نتیجه مذاکرات مشخص شود.

ابوالفتح گفت: اگر تا پایان خردادماه امکان توافق باشد شاید طرف های غربی مکانیزم ماشه را فعال نکنند اما اگر زمان بگذرد و چشم اندازی وجود نداشته باشد و غربی ها تصور کنند ایران در حال اتلاف زمان است، امکان دارد به سمت فعال سازی مکانیزم ماشه بروند که در آن صورت کار سخت تر هم خواهد شد.

 

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=8707

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات