• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2

روایت زدگی برای توجیه شکست ها

  • کد خبر : 5891
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹
روایت زدگی برای توجیه شکست ها

روایت زدگی اگر چه می تواند توجیه آسانی برای شکست‌ها باشد و بحران دستاورد در نظام سیاسی را متوجه توطئه دشمنان سازد ولی با دور ماندن از واقعیت‌های حاکم بر عرصه‌های اقتصاد و سیاست، تصمیم گیرندگان را دچار خطای راهبردی ساخته و آن‌ها را از اندیشیدن به اصلاحات بنیادین باز می دارد. سپهر خلجی رئیس […]

روایت زدگی اگر چه می تواند توجیه آسانی برای شکست‌ها باشد و بحران دستاورد در نظام سیاسی را متوجه توطئه دشمنان سازد ولی با دور ماندن از واقعیت‌های حاکم بر عرصه‌های اقتصاد و سیاست، تصمیم گیرندگان را دچار خطای راهبردی ساخته و آن‌ها را از اندیشیدن به اصلاحات بنیادین باز می دارد.

سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرده که قرار است دولت از خدمات خود فیلم و سریال تهیه کند؛ آخرین تلاش‌ها برای نمایش موفقیت دولتی که در یک‌سال مانده به انتخابات با بحران دستاورد مواجه شده است. اما واقعیت این است که تاکید بر خلق روایت‌ها تنها منحصر به دولت کنونی نبوده و قامتی به بلندای عمر جمهوری اسلامی دارد.

جمهوری اسلامی دیریست که تصریح کرده که در روزگار جنگ روایت‌ها به سر می برد، به این معنا که در هجوم رسانه هایی که از صبح تا شام می کوشند دستاوردهای آن را انکار کنند، دنبال آن است که روایت هایی واقعی از پیشرفت‌های اش را در داخل و خارج از ایران عرضه کند.

از دید جمهوری اسلامی مخاطبان داخلی رسانه ها افرادی منفعل اند که نسبت به واقعیت های موجود بی اطلاع بوده و در معرض شبیخون رسانه های فرامرزی قرار گرفته اند. همان کسانی که لازم است از رسانه های داخلی روایت های رسمی را دریافت کنند.

از همین منظر است که می توان سرمایه گذاری نظام سیاسی در انجام فعالیت‌های تبلیغاتی، سفارش روایت‌های رسمی، برکشیدن هنرمندان انقلابی، و تمایزگذاری میان هنر ارزشی و غیر ارزشی را بهتر درک کرد. این‌که باید از همه امکانات برای خلق موثرترین روایت‌ها بهره گرفت.

در این میان شاید بتوان نمونه‌هایی از کژ خوانی واقعیت‌های جهانی را به رونق اندیشه های آخرالزمانی هم نسبت داد که اکنون در لایه های فرهنگی جمهوری اسلامی زیر عناوینی مانند نوید فروپاشی تمدن غرب، شکل‌گیری نظم شرقی بر جهان، و پایان یافتن عمر نظام لیبرال دموکراسی جریان دارد.

روایت زدگی اگر چه می تواند توجیه آسانی برای شکست‌ها باشد و بحران دستاورد در نظام سیاسی را متوجه توطئه دشمنان سازد ولی با دور ماندن از واقعیت‌های حاکم بر عرصه‌های اقتصاد و سیاست، تصمیم گیرندگان را دچار خطای راهبردی ساخته و آن‌ها را از اندیشیدن به اصلاحات بنیادین باز می دارد.

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=5891
  • نویسنده : مهران صولتی -پژوهشگر

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات