گروه سیاسی- بیش از ۴ ماه از روزی که مسعود پزشکیان به عنوان منتخب مردم در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری انتخاب شد گذشته و هرچند که انتظار میرفت شرایط برای مردم رو به بهبودی برود اما افزایش قیمت دلار و قطعی برق و کمبود گاز باعث شده تا مردم گلایههای خود را کم کم در فضای مجازی و حقیقی آغاز کنند. اگر همه دولت ها در سال های ابتدایی شرایط خوبی را پشت سر میگذاشتند و روزهای آخر مورد نقد و انتقاد قرار میگرفتند، دولت چهاردهم از همان روزهای نخست با حجم بالای انتقادها مواجه بود این در حالی است که شرایط منطقه هم از بخت بَد پزشکیان روزهای پر التهابی را به خودش دیده است. روزی نیست که دلار افزایش نداشته باشد و متأثر از التهاب بازار ارز، تب گرانی دست و پای سایر بازارها را نیز به لرزه درآورده و قیمت کالاهای اساسی از قبیل مرغ و گوشت هم با افزایش قیمت روبرو شده است. منتقدان دولت معتقدند که پزشکیان اسب زین شده تحویل گرفته و همراهان دولت میگویند نه تنها خبری از اسب زین شده نیست بلکه ویرانهایی را به دوش گرفته و پیش میبرند.
عزت الله یوسفیان ملاء نماینده ادوار مجلس درباره افزایش نارضایتی ها از دولت پزشکیان گفت: موضوع ناترازی های بخش انرژی مربوط به ۳ یا ۴ ماه نیست که تصور شود دولت پزشکیان آمد اما چون چند نیروگاه تجهیزات لازم برای تعمیر و نگهداری را نداشتند، تعطیل شده باشند؛ بلکه برعکس تمام نیروگاه ها هم اکنون با حداکثر ظرفیت مشغول تولید انرژی هستند.
وی افزود: دولت چهاردهم صادقانه تمام مسائل را با مردم در میان می گذارد؛ افکارعمومی رصد می کند و تمام موضوعات و اتفاقات را می بیند. تا به امروز دولت هیچ حرف خلاف واقعی را بیان نکرده است و نخواسته با دروغ زمان بخرد یا رضایت مردم را کسب کند. حتی هیچ موضوعی را نیز از جامعه پنهان نکرده است. البته برخی دستگاه ها با آقای رئیس جمهور همراه نیستند و فقط حرف خودشان را می زنند.
این فعال سیاسی با اشاره به حوادث منطقه در ۵ ماه اخیر به سایت اصولگرای نامه نیوز گفت: واقعاً اتفاقات هزینه داری به دولت آقای پزشکیان تحمیل شد. رژیم صهیونیستی ساعاتی پس از مراسم تحلیف آقای هنیه نفر اول نخست حماس را در تهران ترور کرد و پس از آن سیر تحولات بود که اتفاق می افتاد و دولت تمام تلاش خود را به کار بست تا اوضاع را به بهترین شکل مدیریت کند.
وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز اگر نگوییم بی نظیر، کم نظیر بود که این حجم هزینه های سیاسی، سیاست خارجی و اقتصادی در همان روزهای نخست روی کارآمدن بر دوش یک دولت قرار بگیرد. آقای پزشکیان تا حالا تلاش کرده واقعیت ها را بگوید. آنهایی که متوجه اوضاع سخت کنونی می شوند می دانند دولت چهاردهم صادقانه رفتار می کند.
یوسفیان ملاء با بیان اینکه روی هم رفته باید امکانات کشور را دید، یادآور شد: کسانی که انتقاد می کنند از خود بپرسند که آقای پزشکیان در کدامیک از پیش آمدهای به وجود آمده مقصر بوده است؟ انصافا در بروز هیچ کدام از مشکلات امروز کشور دولت پزشکیان مقصر نبود. یادمان نرفته که برخی روسای جمهور گذشته تا شروع به سخنرانی یا صحبت می کردند مردم حرف های مطرح شده را دروغ می خواندند اما امروز کسی نمی تواند به پزشکیان نسبت دروغگو بدهد. در مجموع این دولت تاکنون کار خلافی مرتکب نشده که عامل بروز مشکلی در کشور شود.
اما در سوی دیگر ماجرا منتقدان نظر دیگری دارند و بر این باورند که دول پزشکیان نتوانسته آنگونه که باید اوضاع را مدیریت کند.
محمدعلی پورمختار، فعال و تحلیلگر سیاسی، درباره شرایط کنونی مملکت گفت: «میگویند ناترازیهایی کنونی میراث دولتهای قبل است. به فرض که چنین ادعایی درست باشد اما پرسش این است که اگر در گذشته هم وضعیت چنین بوده است چرا کشور به این میزان دچار مشکل نمیشد؟ پاسخ روشن است زیرا دولتهای قبل میتوانستند وضعیت را طوری مدیریت کنند که فشار کمتری بر مردم وارد آید. واقعیت این است که اکنون شاهد ضعف مدیریتی در حوزه انرژی هستیم و مردم چه آنهایی که در خانه هستند و چه آنهایی که کسب و کاری و کارگاه تولیدی و… دارند، همه و همه در پی قطعی مکرر برق دچار مشکل شدهاند».
او ادامه داد: «آقای رئیسجمهور افرادی را به عنوان کارشناس و مسئول به کار گرفته است که شاید رضایت عمومی برایشان چندان اهمیتی ندارد و آقای پزشکیان هم مشورتهای اینها مبنی بر قطع برق را میپذیرد. من تصور میکنم با ادامه روند کنونی و به خصوص قطعی مکرر برق نارضایتیها بیش از گذشته خواهد شد».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «وقتی دولت رسماً میپذیرد که نرخ خودرو به این میزان افزایش یابد، در واقع زمینه افزایش نرخ تورم را ایجاد کرده است و باید انتظارش را داشته باشد که سایر اقلام هم گران شود. مشخصاً قیمت طلا در کنترل دولت است اما وقتی طلا هم گران میشود یعنی دولت چنین شرایطی را میخواهد. واقعیت این است که تا کنون وزارت اقتصاد کار خاصی برای کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی نکرده است».
پورمختار گفت: «در این بین همچنان برخی میگویند که تحریمها باعث وضعیت کنونی اقتصادی است. تحریمها هم دستمایه خوبی برای فرار از مسئولیت شده است. کسی هم نیست که ارزیابی کند که آیا واقعا همه این مشکلات بر گردن تحریمهاست نه خیر».