• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
2
گزارش «روزان» از زندگی یک جنایتکار جنگی؛

متولد روز نکبت خود را ناجی اسرائیل می داند

  • کد خبر : 7753
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۱
متولد روز نکبت خود را ناجی اسرائیل می داند

مهسا مژدهی: او خودش را نجات‌دهنده یهودیان و درخشان‌ترین چهره اسرائیل و حتی جهان می‌داند. مشق‌هایش را از روی دست چرچیل می‌نویسد و علاقه‌اش را به این سیاستمدار انگلیسی قرن بیستم پنهان نمی‌کند. نتانیاهو زمانی پایش را به اقامتگاه نخست‌وزیری گذاشت که تنها ۴۶ سال سن داشت. او نخستین رهبر اسرائیل است که پس از سال […]

مهسا مژدهی: او خودش را نجات‌دهنده یهودیان و درخشان‌ترین چهره اسرائیل و حتی جهان می‌داند. مشق‌هایش را از روی دست چرچیل می‌نویسد و علاقه‌اش را به این سیاستمدار انگلیسی قرن بیستم پنهان نمی‌کند. نتانیاهو زمانی پایش را به اقامتگاه نخست‌وزیری گذاشت که تنها ۴۶ سال سن داشت. او نخستین رهبر اسرائیل است که پس از سال ۱۹۴۸ و روز نکبت به دنیا آمده. بی‌بی هر چقدر که در میان چپ‌ها و اعراب فلسطینی ساکن سرزمین‌های اشغالی منفور است در قلب شهرک‌نشینان اسرائیلی، یهودیان ارتدکس تندرو و تهیدستان اسرائیلی جا دارد.

نتانیاهو از گروه یهودیان اروپا یا همان اشکنازی‌هاست. او سال‌ها خود را صهیونیستی لیبرال خوانده، هرچند مهم‌ترین متحدانش را از میان ارتودکس‌ها جذب کرده است. نتانیاهو در سال ۱۹۴۹، سه سال پس از پایان جنگ جهانی دوم و یک سال پس از اشغال فلسطین متولد شده و سابقه ۱۶ سال نخست‌وزیری را در کارنامه خود دارد. همین سابقه طولانی باعث شده تا طرفدارانش نتانیاهو را “شاه بی‌بی” صدا کنند.

همسر نتانیاهو معتقد است اسرائیل بدون او از دست خواهد رفت. این همان فرضیه‌ای است که خود بی‌بی آن را به شدت دنبال کرده و تلاش می‌کند سرنوشت یهودیان در سرزمین‌های اشغالی را به حضور خود در قدرت گره بزند. او نیامده تا به‌عنوان یک سیاستمدار کار خود را انجام داده و از سر راه کنار برود. آمده است که تا آخرین نفسی که می‌کشد در قدرت بماند و به منافع شخصی‌ و انتقام‌جویی‌های اساسی‌اش برسد.

در سال ۱۹۴۹ در تل‌آویو پسری از پدری مورخ و مادری معلم متولد شد که نام بنیامین را از پسر عموی مادرش به ارث برد. مادر خانواده دوست داشت که فرزند میانی‌اش نقاش یا نهایتاً هنرمندی شناخته شده باشد. اما پدر، بنزیون نتانیاهو او را در قد و قامت وزیرخارجه یا حتی مهم‌تر از آن تصور می‌کرد. خود نتانیاهو در زندگی‌نامه خود نوشته‌اش آورده: خدمت نظامی در واحد ویژه متکال؛ تحصیلات دانشگاهی در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)؛ و شغلی معتبر. من تمام این تصمیمات را با نگرشی گرفتم که می‌گفت: چه اهمیتی دارد، بیایید این یکی را هم امتحان کنیم و ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.

نتانیاهو کودکی و جوانی خود را میان فلسطین اشغالی و آمریکا گذراند. او در سال ۱۹۶۷ به اسرائیل بازگشت و به ارتش پیوست، جایی که در یگان ویژه سایرت متکال خدمت کرد.

به‌نظر می‌رسد خدمت در این یگان ویژه‌ بعدها، به ویژه در مقابله با فلسطینی‌هایی که زیربار اشغال اسرائیل نرفته‌اند، به کار نتانیاهو آمده است. سایرت متکال، به معنای یگان تکاوران ستاد کل است و یکی از یگان‌های ویژه ارتش اسرائیل به شمار می‌آید. این یگان در سال ۱۹۵۷ تأسیس شده و مسئولیت‌های متعددی از جمله عملیات‌های ضدتروریستی، عملیات‌های مخفی در عمق خاک دشمن و انجام حملات ضربتی همزمان را بر عهده دارد. با این‌حساب می‌توان گفت که نتانیاهو تحت آموزش‌های چریکی بوده و در برخی از پیچیده‌ترین عملیات‌های رژیم اسرائیل دست داشته است.

نتانیاهو در جنگ‌های مختلفی از جمله جنگ یوم کیپور شرکت داشت و پس از تحصیلاتش به فعالیت‌های اطلاعاتی در اسرائیل مشغول شد. نتانیاهو با یک مدرک از ام‌آی‌تی و مدرک دیگری از هاروارد، می‌رفت که آینده درخشانی داشته باشد. اما دهه ۷۰ میلادی برای او روزهای تلخی با خود داشت.

در روز چهارم ژوئیه ۱۹۷۶، در حالی که ایالات متحده جشن دویستمین سالگرد خود را جشن می‌گرفت، تلفن نتانیاهو زنگ زد. چند روز قبل، یک پرواز ایر فرانس که از تل‌آویو پرواز کرده بود، به اوگاندا هدایت شد. یک نیروی کماندویی اسرائیلی به فرودگاهی که گروگان‌ها در آنجا نگهداری می‌شدند حمله کرد. بیش از ۱۰۰ گروگان آزاد شدند، اما یک افسر اسرائیلی در این عملیات کشته شد. نتانیاهو در آن زمان با همسرش، میریام وایزمن، که از دوران دبیرستان با هم آشنا شده بودند، در بوستون زندگی می‌کرد. او با نام بن نیتای شناخته می‌شد و به عنوان مشاور کار می‌کرد. آن شب تابستانی، هنگامی که گوشی را برداشت فهمید که آن افسر اسرائیلی که در اوگاندا کشته شده، برادر بزرگترش یونی بوده است. طبق آنچه نیویورک‌تایمز در مورد رابطه این دو برادر در یک اتوبیوگرافی از بنیامین نتانیاهو نوشته، بی‌بی و یونی رابطه‌ای بسیار نزدیک داشته‌اند. یونی در نامه‌ای به نامزدش ۱۲ سال قبل از مرگ نوشته بود: فکر می‌کنم من او را (بنیامین را) بیشتر از هر کس دیگری در دنیا دوست دارم.

 

هر چقدر که رابطه نتانیاهو با برادرش یونی خوب بود، با پدر رابطه‌ای نسبتا دشوار داشت. او هنوز هم پدرش را مانند نوری در میان تاریکی می‌داند اما بیوگرافی‌نویس‌ها می‌گویند پدر و مادر خانواده اغلب بسیار سخت‌گیر بوده و روابط نزدیکی با فرزندانشان نداشته‌اند. بنزیون، پدر بی‌بی در مورد هرگونه توافق با فلسطینی‌ها همواره بدبین بوده است. او فلسطین را تماماً مربوط به اسرائیلی‌ها می‌دانسته و رویکردی بسیار تندرو در قبال فلسطینی‌ها داشته است که ظاهر بنیامین نتانیاهو هم آنها را به ارث برده.

نتانیاهو به غیر از گذران وقت در ارتش، مشاغل دیگری را هم امتحان کرده است. مثلا اولین شغل او مدیر بازاریابی در یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مبلمان در سرزمین‌های اشغالی بود که پول زیادی را به جیب نخست‌وزیر آینده می‌ریخت. کسانی که او را از آن زمان می‌شناسند می‌گویند بی‌بی در فریب مشتریان با استفاده از اغراق و دروغ به شدت حرفه‌ای بود.

سال ۱۹۸۲، نتانیاهوی زخم خورده از مرگ برادرش، دوباره به ایالات متحده بازگشت و در سال‌های ابتدایی دولت ریگان به عنوان معاون سفیر در واشینگتن خدمت کرد. او در همان زمان رویکردهایی به شدت ضد فلسطینی داشت. اونتانیاهو در خاطراتش که مربوط به دهه ۱۹۸۰ است در مورد وضعیت فلسطین و فلسطینی‌ها مدعی می‌شود: یهودیان بومیان اصلی سرزمین اشغالی هستند و اعراب استعمارگرند.در سال ۱۹۸۴، نتانیاهو به عنوان نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل منصوب شد و بعداً با شور و مهارت به دفاع از سیاست‌های راست‌گرای آریل شارون، نخست‌وزیر، پرداخت.

همسر اول نتانیاهو میریام وایزمن بود. این دو در سال ۱۹۷۲ با یکدیگر ازدواج کردند و این ازدواج تا زمانی که رابطه پنهانی نتانیاهو با همکلاسی دوران تحصیل در هارواردش فاش نشده بود، ادامه داشت. نتانیاهو و وایزمن در سال ۱۹۷۸ از یکدیگر جدا شدند. پس از این طلاق، نتانیاهو با فلور کیتس در سال ۱۹۸۱ ازدواج کرد و آنها در سال ۱۹۸۸ به تل‌آویو برگشتند. همزمان با برگشت، آنها به خانه ساحلی یک ثروتمند استرالیایی نقل مکان کردند و بدون پرداخت هزینه در آن ساکن شدند. در همان سال نتانیاهو عضوی از حزب محافظه‌کار لیکود شد. در سال ۱۹۹۳ نتانیاهو رهبری لیکود را به دست آورد و تبدیل به جدی‌ترین منتقد هرگونه مذاکرات صلح و البته توافق اسلو بود. با وجود مخالفت‌های این دیپلمات نسبتا جوان، توافقنامه اسلو نه تنها امضا شد بلکه امضاکنندگان آن به صورت دسته‌جمعی برنده صلح نوبل شدند. خشونت‌هایی که در سرزمین‌های اشغالی کمی بعد از امضای توافقنامه پیش آمد، به نتانیاهو فرصت داد تا انتقادهای خود را به رابین شدت ببخشد و چهره خود را در افکار عمومی بهبود ببخشد.

پس از ترور اسحاق رابین، پرز، جانشین موقت او تصمیم گرفت انتخابات زودهنگام برگزار کند. نتانیاهو نامزد لیکود برای نخست‌وزیر در انتخابات ۱۹۹۶ اسرائیل پاپیش گذاشت. او این انتخابات را برنده شد و جوان‌ترین فرد در تاریخ این منصب و اولین نخست‌وزیر اسرائیل شد که متولد سرزمین‌های اشغالی بود. نتانیاهو در دوره تصدی نخست‌وزیری در این دوره روابط چندان خوبی با کلینتون نداشت. او رئیس‌جمهور دموکرات ایالات متحده را با خودبزرگ‌بینی‌اش خشمگین می‌کرد. بعدها تجربه مشابهی با باراک اوباما تکرار شد.

بنیامین در سال ۲۰۰۹ رهبر حزب راست‌گرای لیکود بود و این حزب به رهبری او در انتخابات موفق به کسب ۲۷ کرسی، از پارلمان۱۲۰ عضوی اسرائیل شد. یک سال بعد از این تاریخ میزان محبوبیت نتانیاهو در بین شهروندان یهودی سرزمین‌های اشغالی ۴۹ درصد اعلام شد. پس از انتخابات سال ۲۰۱۳، رئیس‌جمهور اسرائیل، نتانیاهو را به‌عنوان رهبر بزرگ‌ترین جناح حاضر در کنست، مأمور تشکیل سی‌وسومین دولت اسرائیل کرد. از آن سال به بعد نتانیاهو تقریباً به صورت مداوم نخست‌وزیری را برعهده داشته است.

 

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=7753

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات