• امروز : سه شنبه - ۹ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 28 January - 2025
2
گزارش «روزان» از رایزنی های سیاسی برای پایان جنگ؛

موضع حزب‌الله درباره مذاکرات آتش‌بس چیست؟

  • کد خبر : 7390
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۴
موضع حزب‌الله درباره مذاکرات آتش‌بس چیست؟

همزمان با صحبت‌هایی که درباره انجام مذاکرات آتش‌بس و جستجوی راه‌حل‌های سیاسی برای توقف جنگ میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان مطرح است، این پرسش مطرح می‌شود که این جنبش چه مواضعی در برابر این جنگ و مذاکرات آتش‌بس دارد؟ به گزارش ایسنا، روزنامه لبنانی نوشت در حالی که تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس میان رژیم […]

همزمان با صحبت‌هایی که درباره انجام مذاکرات آتش‌بس و جستجوی راه‌حل‌های سیاسی برای توقف جنگ میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان مطرح است، این پرسش مطرح می‌شود که این جنبش چه مواضعی در برابر این جنگ و مذاکرات آتش‌بس دارد؟

به گزارش ایسنا، روزنامه لبنانی نوشت در حالی که تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان، جستجوی سازوکاری برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ و سپس حرکت به سمت فرمول سیاسی مرحله پساجنگ متمرکز است و در این فرایند بیش از یک کشور مشارکت دارند اما ظاهر وقایع نشان می‌دهد که این مذاکرات با وجود ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره قریب‌الوقوع بودن دستیابی به یک توافق، هیچ پیشرفتی نداشته است.

روزنامه الاخبار نوشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اشغالگر تمایلی به آتش‌بس در آینده قابل پیش‌بینی ندارد و همین امر باعث شده او و کابینه‌اش با تعیین سقف‌های بلند برای مذاکره تا مرز تعیین شرط محاصره زمینی، دریایی و هوایی لبنان در ازای برقراری آتش‌بس موقت پیش بروند. هرچند می‌دانند لبنان امکان ندارد این شرط را قبول کند. با این حال رهبران دشمن صهیونیستی در حال تکرار مانورهای غزه در لبنان هستند، زیرا چند روزی است که عمداً تلاش می‌کنند فضایی را ایجاد کنند مبنی بر اینکه دستیابی به توافق قریب‌الوقوع است.

آخرین این فضاسازی‌ها، گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت است که به نقل از مقامات صهیونیست نوشت: «مذاکرات آتش‌بس در لبنان به مراحل پیشرفته‌ای رسیده است. ارتش اسرائیل با خروج از برخی مناطق در جنوب لبنان که مأموریتش در آنجا تمام شده، شروع به استقرار مجدد خواهد کرد. جنگ به خاطر مذاکرات متوقف نخواهد شد و تنها پس از دستیابی به یک توافق نهایی متوقف می‌شود». این روزنامه نوشت ارتش رژیم صهیونیستی تا زمان دستیابی به این توافق در مرزها با لبنان باقی خواهد ماند.

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان می‌گوید: «کسی که باید پاسخ دهد، اسرائیل است نه لبنان. ما گفتیم که از اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ با تمام مفاد آن همانطور که در سال ۲۰۰۶ بیان شد، حمایت می‌کنیم، اما شرط آن آتش‌بس جامع و کامل است. بدون آتش بس، راه حل سیاسی وجود ندارد.»

همچنین از بری پرسیده شد که نتانیاهو با وجود درخواست از کابینه برای بررسی راه حل سیاسی برای جنگ با لبنان، چقدر در مورد گزینه سیاسی جدی است و او پاسخ داد: «راه‌حل سیاسی همیشه و هر لحظه از هم اکنون تا زمان انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا در دسترس است اما نتانیاهو به تشدید و قتل و ویرانی در جنوب لبنان ادامه خواهد داد. البته که مقاومت هست و می‌تواند مانع از اشغال جنوب شود».

در همین زمینه، منابع سیاسی آگاه گفتند حزب‌الله از رایزنی‌های فعلی دور نیست و اصول و مواضع حزب‌الله در مذاکرات روشن است که به طور خلاصه از این قرار است:

۱- حزب‌الله اعلام کرده نبیه بری در هرگونه مذاکرات راجع به پرونده جنگ و آتش‌بس نماینده اوست و دائما با بری هماهنگ است و در عین حال کانال‌های ارتباطی با «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت لبنان و دیگر طرف‌های ذیربط در پرونده مذاکرات دارد.

۲- ارتباط میان حزب‌الله و برخی طرف‌های خارجی از مصر گرفته تا الجزایر، قطر و فرانسه که روی مذاکرات کار می‌کنند، قطع نشده است. حزب‌الله بارها مواضع خود را به این طرف‌ها اعلام کرده است. مواضعی که در درجه اول بر این مساله استوار است که توقف کامل تجاوزات، شرط لازم بررسی هر آن چیزی است که قرار است در آینده اتفاق بیفتد.

۳- حزب‌الله لبنان بر این عقیده نیست که اقدامات دشمن به او این اجازه را می‌دهد که اصلاحاتی روی وضعیت پس از تجاوز در سال ۲۰۰۶ اعمال کند. حزب‌الله تحت هیچ شرایطی اصلاحات در مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ و مکانیزم‌های اجرای آن را نخواهد پذیرفت. با اینکه ابداً مخالف افزایش تعداد نیروهای بین‌المللی (یونیفل) یا ارتش لبنان نبوده با اضافه شدن کشور جدیدی به نیروهای یونیفل مخالف است و آلمان باید کاملا از یونیفل دور بماند چراکه به شریک رژیم صهیونیستی در جنگ فعلی تبدیل شده است.

۴- حزب‌الله روی تغییرات شگرف در موضع آمریکا حساب نمی‌کند و به همین دلیل با تمام افشاگری‌های آمریکایی‌ها با خونسردی برخورد می‌کند و معتقد است دشمن می‌خواهد جنگ را طولانی کند و بنابراین مقاومت باید برای مقابله بیشتر با حملات رژیم صهیونیستی و نیز برای حمله به این رژیم و خنثی‌سازی اهداف تجاوز آن آماده باشد.

۵- حزب‌الله همچنان در بیانیه‌های نظامی خود عباراتی را ذکر می کند مبنی بر اینکه حملاتش علیه رژیم صهیونیستی برای پشتیبانی از مقاومت فلسطین و دفاع از لبنان است و هیچ تعهدی به هیچ طرفی در لبنان و خارج از آن نداده است که با جدایی بین جبهه لبنان و جبهه غزه موافق است. حزب‌الله همچنین با تداوم حملات رژیم صهیونیستی به غزه، رها کردن این باریکه را منطقی نمی‌داند چرا که چنین موضع‌گیری با تمام ساختار ایدئولوژیک و تفکر سیاسی مغایرت دارد.

۶- اصرار دشمن بر مذاکره زیر آتش، نشان دهنده این واقعیت است که رژیم صهیونیستی بر روی فروپاشی مقاومت یا تضعیف حزب‌الله شرط بندی کرده است. در حالی که حزب‌الله بر این اساس عمل می کند که ممکن است ترور جدیدی علیه این جنبش صورت بگیرد، اما سازوکارها در داخل حزب‌الله، به ویژه در بدنه جهادی، راهی را در پیش گرفته‌اند که تحت تأثیر هیچ عملیات ترور دیگری قرار نمی‌گیرند.

۷- حزب‌الله با واکنش‌های داخلی که نشانگر کینه علیه مقاومت است یا حتی با مواضعی که بیانگر گرایش به دشمن است، با تنش یا منفعلانه برخورد نمی‌کند و معتقد است حفظ صلح داخلی اولویت دارد، با علم به اینکه در برابر تلاش‌ها برای ضربه زدن به جایگاه سیاسی یا اجتماعی حزب‌الله بی‌تفاوت نخواهد بود.

۸- حزب‌الله بر این عقیده است که دولت لبنان باید به وظایف خود در قبال شهروندان عمل، مستلزمات ایستادگی آن‌ها را فراهم کند و محیطی برای استقبال از آوارگان در نظر بگیرد.

و در نهایت حزب‌الله لبنان امیدوار است که ملت لبنان درک کنند که سلاح مقاومت محل مذاکره با هیچ‌کسی نخواهد بود و پس از این جنگ، مقاومت گزینه‌ای لازم خواهد بود و حزب‌الله برای حفظ مقاومت هر کاری که لازم باشد، انجام خواهد داد.

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=7390

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات