• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
7
در رونمایی از کتاب‌های نادر ابراهیمی عنوان شد؛

نویسنده‌ای که برای بچه‌های امروز هم جذاب است

  • کد خبر : 5323
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۶
نویسنده‌ای که برای بچه‌های امروز هم جذاب است
کتاب‌های «قصه‌ی دو کبوتر»، «قصه‌ی زندگی یک برگ»، «پنجره‌های دنیای کوچک من»، «ما ارمنی‌های این آب و خاکیم»، «یک گوشه‌ی ساکت جنگل» و «این باغ بزرگ باور نکردنی» عنوان آثار چاپ‌نشده از زنده‌یاد ابراهیمی بود که در این آیین رونمایی شد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری در مراسم رونمایی از کتاب‌های نادر ابراهیمی با بیان اینکه زیست ابراهیمی می‌تواند برای کودکان و نوجوانان امروز هم جذاب باشد، گفت: او کسی است که هم تعمیرکار ماشین و کارگر چاپخانه بوده و بعد می‌آید حسابداری می‌کند و تحویلدار بانک می‌شود. سپس در روزنامه فعالیت می‌کند، به حجره فرش‌فروشی می‌رود، مترجمی و ویراستاری و کتاب‌فروشی می‌کند.

به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از ۶ اثر چاپ اول نادر ابراهیمی – نویسنده فقید – ١۶ بهمن ١۴٠٢ با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری، معاونان و مدیران کانون، فرزانه منصوری همسر نادر ابراهیمی و نویسندگان و تصویرگران کودک و نوجوان در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در این آیین حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری در سخنانی گفت: انتشار آثار نویسندگان بزرگ در کانون پرورش فکری، از کانون چهره ویژه‌ای ساخته است و این سرمایه طی چندین دهه شکل گرفته که باید تلاش کنیم این سرمایه حفظ شود.

او افزود: کانون باید محل انتشار آثار بزرگ‌ترین نویسندگان و بهترین آثار باشد و این به‌درستی راهبرد ما در مدیریت انتشارات کانون محسوب می‌شود.

مدیرعامل کانون تصریح کرد: به نشر در کانون پرورش فکری نباید به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد بلکه نشر کانون باید به‌سمت تولیدات تراز و خط‌شکن در عرصه‌های بزرگ حوزه تولید محتوا حرکت کند. کانون باید دست به کارهای بزرگ بزند که دیگر ناشران امکان یا توان و یا فرصت انجام آن را ندارند، درواقع تولید کانون باید مبنای تولید و حرکت سایر ناشران باشد. این از سیاست‌هایی است که ما در کانون به عنوان یک شاخص دنبال آن هستیم و برایش برنامه‌ریزی می‌کنیم.

علامتی با بیان این‌که انتشارات کانون پرورش فکری فقط یک ناشر نیست گفت: باید با استفاده از ظرفیت‌های دیگر مانند معاونت فرهنگی، معاونت تولید و حوزه رسانه یک حرکت امتداددار در حوزه کتاب کودک و نوجوان رقم بزنیم.

او بیان کرد: در این‌باره چند سرفصل مهم وجود دارد؛ اول آشنا کردن کودکان و نوجوانان با آثار خوب. در این زمینه انتشارات و مجموعه کلان کانون باید همه تلاش خود را به کار ببندند تا بچه‌ها در سراسر کشور با آثار خوب آشنا شوند.

مدیرعامل کانون ادامه داد: مورد بعد این‌که کانون باید نویسندگان برجسته و خوب را به بچه‌ها وصل کند. ما نمی‌گوییم نویسندگان را به بچه‌ها معرفی کنید، بلکه مطالبه ما وصل نویسندگان به بچه‌ها و وصل بچه‌ها به نویسندگان است.

علامتی اظهار کرد: در کانون برنامه‌های فرهنگی متنوعی داریم که با محوریت کتاب انجام می‌شود؛ مثل برنامه دو پنجره. در این برنامه بچه‌ها کتاب یک نویسنده را می‌خوانند و با حضور آن نویسنده به نقد و بررسی کتاب می‌پردازند. وقتی یک کودک و یا یک نوجوان به جریان فکری یک نویسنده وصل شود دیگر در برابر موج‌های ضدفرهنگی مصون خواهد بود. این شیوه کاری کانون باید فراگیر شود و در سطح آموزش و پرورش و هر جایی که کودک و نوجوان حضور دارد برسد.

او افزود: این کاری است که کانون و یا انتشارات باید برنامه‌ریزی داشته باشد و به سمت آن حرکت کند. این اتفاق باید در سطح مدارس بیفتد. ما هم امکان همکاری در این زمینه را داریم.

مدیرعامل کانون با اشاره به اینکه نگاه‌ها به کتاب، یک جریان مستمر و پیوسته فرهنگی با طول موج‌های مختلف است بیان کرد: با کتاب باید جشنواره و مسابقه برگزار کرد، بازی طراحی کرد. کتاب باید یک جریان عظیم فرهنگی باشد و بچه‌ها در این موج‌های فرهنگی غوطه‌ور شوند و شناگری فرهنگی را بیاموزند.

علامتی ادامه داد: کانون پرورش فکری و انتشارات باید در حوزه تصویرگری کتاب هم گام جدی بردارد. ما در کانون برای تصویرگری فقط یک مصرف‌کننده عمده بوده‌ایم. اما چه نقشی در حمایت و پشتیبانی در حوزه تصویرگری داشته‌ایم؟ جشنواره نقاشی را در قالب هنرهای تجسمی برگزار می‏‌کنیم اما در حوزه تصویرگری کتاب کودک، فاقد راهبرد  و برنامه هستیم.

او گفت: از مدیریت آفرینش‌های ادبی و هنری می‌خواهم تصویرگری کتاب کودک و نوجوان را به عنوان یک شاخه جدید فعالیتی در کانون فعال کنند و روی آن برنامه‌ریزی داشته باشند. ما تصویرگران جوانی داریم که نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند. همان جریان فرهنگی که در حوزه نویسندگان عرض کردم در حوزه تصویرگری هم باید اتفاق بیفتد.

مدیرعامل کانون با بیان این سؤال که چرا بچه‌ها خیلی با تصویرگران مرتبط نیستند؟ ادامه داد: تصویرگری را از یک کالای اقتصادی به سمت یک فعالیت هویت‌ساز و جریان‌ساز فرهنگی پیش ببریم و انتشارات و مدیریت آفرینش‌های ادبی و هنری در این زمینه ورود داشته باشند.

علامتی در ادامه صحبت‌های خود با تبریک انتشار آثار زنده‌یاد نادر ابراهیمی بیان کرد: باید آثار نادر ابراهیمی به کودکان و نوجوانان معرفی شود زیرا زنده‌یاد ابراهیمی شخصی پرکار و پرمشغله بوده است. زیست مرحوم ابراهیمی می‌تواند برای کودکان و نوجوانان امروز هم جذاب باشد. کسی که هم تعمیرکار ماشین و کارگر چاپخانه بوده و بعد می‌آید حسابداری می‌کند و تحویلدار بانک می‌شود. سپس در روزنامه فعالیت می‌کند به حجره فرش‌فروشی می‌رود، مترجمی و ویراستاری و کتاب‌فروشی می‌کند.

حامد علامتی در پایان گفت: اگر کودک و نوجوان ما بداند این کتاب‌ها توسط چنین نویسنده‌ای نوشته شده است حتما برایش جذاب خواهد بود. این کاری است که ما باید در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام دهیم.

 

 نادر ابراهیمی در قلب ادبیات این سرزمین قرار دارد

همچنین عباس محمددینی سرپرست اداره کل نظارت بر انتشارات کانون با تشکر از فرزانه منصوری همسر زنده‌یاد ابراهیمی و همکاران انتشارات کانون پرورش فکری برای انتشار این کتاب‌ها بیان کرد: استاد نادر ابراهیمی در قلب ادبیات این سرزمین و کودکان و نوجوانانی که کتاب‌هایش را می‌خوانند زنده است و هیچ وقت از یاد نخواهد رفت.

 

نوجوانان با خواندن آثار زنده‌یاد ابراهیمی احساس غرور می‌کنند

در بخشی دیگر فرزانه منصوری همسر نادر ابراهیمی بخش‌هایی از کتاب «فرهنگ نام‌آوران معاصر ایران» را خواند و از کتاب «دور از خانه» به عنوان اولین اثر کودک نادر ابراهیمی یاد کرد و گفت این کتاب جایزه شورای کتاب کودک و جایزه قصه برگزیده آسیا از یونسکو را دریافت کرد.

او در ادامه از کتاب «کلاغ‌ها» نام برد که اولین اثر منتشرشده ابراهیمی از سوی کانون پرورش فکری بوده است.

منصوری تصریح کرد: به‌عقیده بسیاری، اولین اثر نویسنده در سرنوشت او تأثیر دارد؛ اگر پذیرفته شود تا سال‌ها راه را برای او هموار می‌کند و اگر پذیرفته نشود کار برای آن نویسنده سخت خواهد شد.

اد افزود: زنده‌یاد نادر ابراهیمی تاکنون ۴۶ اثر برای کودک و نوجوان خلق کرده است که نوجوان با خواندن آن‌ها احساس غرور می‌کند.

همسر نادر ابراهیمی در ادامه به تأسیس انتشارات «همگام با کودکان و نوجوانان» که در زمان حیات ابراهیمی انجام دادند اشاره داشت و اینکه این انتشارات ۴۵ عنوان کتاب منتشر کرده است.

فرزانه منصوری در پایان صحبت‌های خود از انتشارات کانون پرروش فکری کودکان و نوجوانان و مدیرانی که در انتشار این کتاب‌ها همکاری داشته‌اند تشکر و قدردانی کرد.

 

در بخش دیگری از این مراسم دو عضو نوجوان کانون نوشته‌های خود را درباره نادر ابراهمیی خواندند که مورد توجه قرار گرفت.

در پایان این مراسم با حضور حامد علامتی مدیرعامل و تعدادی از مدیران کانون، فرزانه منصوری همسر نادر ابراهیمی و تصویرگران کتاب‌های تازه منتشرشده ابراهیمی، شش عنوان کتاب این نویسنده فقید رونمایی شد.

کتاب‌های «قصه‌ی دو کبوتر»، «قصه‌ی زندگی یک برگ»، «پنجره‌های دنیای کوچک من»، «ما ارمنی‌های این آب و خاکیم»، «یک گوشه‌ی ساکت جنگل» و «این باغ بزرگ باور نکردنی» عنوان آثار چاپ‌نشده از زنده‌یاد ابراهیمی بود که در این آیین رونمایی شد.

از این نویسنده پیش‌تر نیز کتاب‌های «قصه‌ی گل‌های قالی»، «پهلوان پهلوانان» و «عبدالرزاق پهلوان» از سوی انتشارات کانون پرورش فکری منتشر شده است.

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=5323

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات