گروه سیاسی- ۹ ماه پس از روی کارآمدن دولت مسعود پزشکیان حالا زمزمهها درباره استیضاح وزرای کابینه با سرعت بیشتری به گوش میرسد. پس از استیضاح و برکناری عبدالناصر همتی، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی و عباس علیآبادی وزیر نیرو دومین و سومین هدف نمایندگان رادیکال یا همان تندروهای وابسته به جبهه پایداری مجلس است.
غلامعلی رجایی فعال سیاسی اصلاحطلب اخیراً در گفت وگو با خبرآنلاین مدعی شد که نمایندگان عضو جبهه پایداری از ماه دوم شروع به کار دولت قصد داشتند استیضاحها را کلید بزنند که رهبری مانع شد.
رجایی گفت: من شنیدم که از ماه دوم یا سوم دولت، بحث استیضاح برخی وزرا مطرح بود، اما با تذکر رهبری مبنی بر اینکه هیچ وزیری در دو یا سه ماه نمیتواند برنامهای ارائه دهد یا خودش را نشان دهد مقداری دست نگه داشتند تا این موضوع به حال برسد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین توصیه کرد که آقای پزشکیان و تیم اصلی همراه ایشان باید خودشان به فکر ترمیم کابینه باشند. من مطمئن هستم که امسال برنامه استیضاح دو یا سه وزیر در دستور کار اعضای جبهه پایداری قرار دارد. پایداریچیها در ابتدا به کابینه رأی ناپلئونی دادند؛ آن هم بهدلیل توصیههای آقای پزشکیان و خرج کردن از اعتبار رهبری. در حرکتی بیسابقه، به همه اعضای دولت و کابینه رأی اعتماد دادند، اما بعضیها از همان ابتدا رضایت و اطمینان لازم را نداشتند. حالا میخواهند از خجالتشان دربیایند، و بهنظر من، حداقل دو تا سه وزیر در برنامه استیضاحشان خواهند بود. الان هم که بهانهی بندرعباس پیش آمده است.
پیش از این، محمدجواد آذریجهرمی وزیر پیشین ارتباطات هم در کانال تلگرامی خودش نوشت: پیشنهاد من به دکتر پزشکیان این است: بدون رودربایستی، خودتون پیشقدم بشید برای اصلاح و ترمیم کابینه. شما جراح ماهر و دلسوز این ملتید، نه اونایی که تو مجلس فقط صداشون بلنده.
مهدی عرب صادق هم در همین رابطه یعنی ترمیم کابینه توسط رئیس جمهوری و نقش مجلس در این رابطه گفت: مجلس نشان داد که در موضوع «ترمیم کابینه» سیاسی رفتار می کند، بهتر است آقای رئیس جمهور بر مبنای موضوعات کارشناسی و نیاز و ضرورت کشور به ترمیم کابینه بپردازد قبل از آنکه مجلس با رویکرد سیاسی بخواهد به این موضوع ورود کند.
این فعال سیاسی یادآور شد: رئیس جمهور باید در نوع پیگیری رویکرد وفاق بازنگری انجام دهد و تحقق این شعار را در حرکت به سوی مردم ببیند. افرادی در دولت به بهانه وفاق، نفاق را دنبال می کنند و به کشور آسیب می زنند بنابراین بهتر است هر چه سریعتر رئیس جمهور با آنها قطع همکاری کند. باید ترمیم کابینه براساس وفاق با مردم و کنار زدن افرادی که رویکرد نفاق را با دولت و رئیس جمهور دنبال می کنند، هر چه سریعتر انجام شود وگرنه زیان ها و خسارات سنگینی به کشور و ملت تحمیل می شود.
وی با اشاره به لزوم تغییر در ۵ وزارتخانه افزود: در این ۵ وزارتخانه ۸۰ درصد تصمیمات براساس رویکرد دولت مرحوم رئیسی اتخاذ می شود چون آدم های آن دولت و سعید جلیلی به وزرا خط دهی می کنند.
وی ادامه داد: دولت چهاردهم ادعای کار کارشناسی دارد اما وزیر نیروی این دولت طی ۲ ماه گذشته ۲ موضع متضاد اتخاذ کرد. یکبار در گزارش به رهبر انقلاب اعلام کرد که ناترازی های بخش انرژی رفع شد اما ۲ ماه بعد می گوید «فلان میزان ناترازی داریم». چنین کسی حتما نمی تواند در مسئولیت وزیر نیرو خوب عمل کند.
این کارشناس حوزه انرژی یادآور شد: هر روز ادامه سیاست های فعلی در وزارت نیرو هزاران میلیارد به منابع کشور لطمه وارد می کند. با توجه به آنکه صنایع کشور از سیاستگذاری های اشتباه در وزارت نیرو آسیب جدی دیدند، به نظر با رویکرد تمرکز بر اقتصاد به عنوان اولویت اصلی، باید رئیس جمهور در گام نخست وزیر نیرو را برای آسایش مردم به مرخصی دائمی بفرستد چون اگر این اتفاق نیفتد وزارت نیرو به پاشنه آشیل دولت تبدیل خواهد شد و به طوری که حتی می تواند دولت را زمین گیر کند.
وی با اشاره به لزوم معرفی هر چه سریعتر انتخاب وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی به مجلس ادامه داد: وزارت صمت نیز در اولویت سوم ترمیم قرار دارد چراکه مدیران دوره وزارت آقای فاطمی امین هنوز سر کار هستند که نمونه اش دفتر توسعه و تجارت الکترونیک است.
عرب صادق گفت: البته براساس مصوبه مجلس ۲ وزارتخانه نیرو و نفت باید با هم ادغام شوند و رئیس جمهور یک وزیر انرژی برای تصدی امور نفت، برق و گاز کشور به مجلس معرفی کند؛ در عین حال وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه «راه» و «شهرسازی» تفکیک شوند چون از ابتدا ادغام این دو وزارتخانه اشتباه بود.