گروه سیاسی- موضوع ماندن یا استعفای اجباری محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی ریاست جمهوری به میدانی برای زورآزمایی پزشکیان با نمایندگان جبهه پایداری در خانه ملت شده است. مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور تقاضای بررسی یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را مطرح کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آن مخالفت کردند.
یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس درحالی روزگذشته با ۲۰۷ رأی مخالف رأی نیاورد که فضای مجلس بیش از آنکه علیه فوریت این لایحه باشد علیه «ظریف» بود.
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: اینکه به طور مطلق انتصاب افرادی که همسر و فرزندان آنها تابعیت کشور دیگر را داشته باشند منع شده است، در حقیقت یک امکانی را از کشور و مدیریت کشور سلب کرده است.
او افزود: بحث یک نفر یا دو نفر نیست فهرستی از اشخاص خدوم از نیروهای مختلف به خصوص از نخبگان و دانشمندان است که ما به آنها نیاز داریم.
انصاری گفته بود: پیشنهاد دولت بوده است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و تابعیت همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد.
بعد از اعلام مخالفت مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه یک فوریت این لایحه تصویب نشد، به کمیسیون اجتماعی ارجاع میشود و به صورت عادی بررسی می شود.
وی اضافه کرد: این موضوع در شورای عالی فرهنگی مطرح شده منتها مجلس شورای اسلامی با رفتارهای غیرقانونی مخالف است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: البته اصل موضوع درباره کسانی است که سفیر کشور و یا وابستگان ما بوده و ماموریت خارج از کشور انجام میدهند این موضوع شامل بسیاری از اساتید دانشگاه هم میشود لذا این لایحه به کمیسیون اجتماعی ارجاع شده تا به صورت عادی مورد بررسی قرار گیرد.
مخالفت امروز مجلس با فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس نشان داد که تلاش های برخی نمایندگان مجلس برای برکناری محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی رئیس جمهور همچنان ادامه دارد.
به طوریکه صحبت های مخالفان به تصویب رسیدن فوریت یک فوریت لایحه دولت نشان داد که این طیف از نمایندگان چه هدفی از اجرای قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس دارند. تمام دغدغه آنها، آنگونه که در صحبت های هر کدام آمده، حضور محمدجواد ظریف است. معاونت راهبردی رئیس جمهور که گفته می شود حضورش در دولت با موافقت رهبر انقلاب هم انجام شده، همچون دوران تصدی اش بر وزارت امور خارجه، از دست نمایندگان اصولگرا و تندروی مجلس در امان نیست. او امروز سیبل حملات نمایندگان بود.
کوچکزاده: ظریف گفته مردم از هزینه دادن برای فلسطین خستهاند
مهدی کوچکزاده نماینده تهران در مجلس در مخالفت خود با فوریت لایحه دولت، نه تنها حمله به ظریف را در دستور کار داشت بلکه عراقچی را هم به واسطه نزدیکی با او زیر ضرب گرفت. او گفت: آقای ظریف اندکی قبل در تلویزیون جمهوری اسلامی آمد گفت مردم ایران از هزینه دادن برای فلسطین خستهاند! وزیر خارجه (عراقچی) که تربیت شده همین آقای ظریف است آمده گفته ما منتظریم ببینیم آمریکا چه میکند؛ ننگ از این بالاتر؟
سلیمی: دولت چرا برای قطعی برق لایحه نداد؟
علیرضا سلیمی نماینده تهران هم گفت:اینکه مجلس قانون وضع کند و آقایان چشم به چشم مجلس بیندازند و در صداوسیما درباره آن حرف بزنند اینجا چیزی از مجلس باقی میماند؟، اولویت امروز قطعی برق است. چرا برای این موضوع لایحه نیاوردند؟
حاجی دلیگانی: از نمایندگان تشکر میکنم
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده اصفهان که یکی از پیگیرترین نماینده ها برای عزل ظریف است از پشت جایگاه خود گفت: با تشکر از ۲۰۷ همکاری که رای مخالف به فوریت بحث مربوط به آقای ظریف دادند!
تنها نماینده موافق با یک فوریتی لایحه دولت، بیتالله عبداللهی نماینده ابهر و هریس بود: ما اکنون برای آینده قانونگذاری میکنیم تعداد زیادی سفیر، دانشمند و نیروهای خدومی داریم که به دلیل ماموریت به کشورهای دیگر رفته و بچهدار میشوند بعد آنها به کشور برگشته و به نظام خدمت میکنند. نمیتوان به دلیل تابعیت فرزند آن مسئول و یا داشتن همسر خارجی، او را از خدمت به نظام محروم کرد.
اما ۲۰۷ رأی داده شده در مخالفت با فوریت این لایحه حکایت از آن دارد که تنها طیف تندرو مجلس نگاه سیاسی به این لایحه را دنبال نمی کرده و نمایندگانی از طیف های مستقلین و اصلاح طلب نیز همراه با این تندروها بنای تعیین تکلیف شدن داستان تابعیت ها در سیاست ایران را ندارند.
محمدجواد ظریف، مهرماه گذشته با اشاره به تلاش جبهه پایداری نسبت به برکناری او از پست معاون راهبردی گفته بود: «درست است که گروه پایداری امروز میخواهند من را عزل و زندان کنند یا هزار کار دیگر انجام دهند، اما آنها هم جزوی از این کشور هستند و باید با آنها هم ساخت.»
احمد خرم، وزیر راه و شهرسازی دولت اصلاحات در گفت و گو با فراز روایتی از تقاضای رهبری انقلاب از محمدجواد ظریف مطرح کرد و گفت: زمانی که آقای ظریف برای چند روز دولت را ترک کرده بود، من شنیدم که مقام رهبری به ظریف گفتند که برای همکاری با دولت بازگردد. حالا علیرغم صحبت هایی که در جامعه مطرح است، نماینده ای می آید و بر این انتصاب ایراد می گیرد، جای سئوال دارد. اگر ملاک و معیار نظر رهبری است، چرا وقتی نظر داده اند، روی نظر ایشان، نظر مخالف می دهند؟ این موضوع در مورد رای اعتماد به کابینه هم وجود داشت. قرار بود ۴ نفر از وزرای معرفی شده، رای نیاورند. اما با توصیه مقام معظم رهبری، این دیدگاه که ۴ نفر را بیاندازیم و برای کشور مساله ای ایجاد کنیم منتفی شد. وی تاکید کرد: من فکر می کنم جبهه پایداری آقای پزشکیان را به این زودی ها رها نخواهد کرد. این جریان تا روز آخر، یقه پزشکیان را می گیرند.
خرم در مورد هدف این تعداد از افراد در مخالفت با ظریف گفت: آنها می خواهند پزشکیان ناموفق باشد و نتواند مسائل کشور را حل کند. برای همین یک اصلاح طلبی که مورد تایید اتفاق عقلای اصولگرا و اصلاح طلبان است را برای رقم خوردن این شکست می خواهند از دولت جدا کنند. اما اینها نمی دانند که اگر سرنوشت دولت چهاردهم به عدم موفقیت ختم شود دیگر نمی شود کشور را جمع کرد.
وی تاکید کرد: پزشکیان آخرین برگ برنده نظام است. باید همه جمع شوند و مسائل را حل کنند. دوره تخاصم و تحریک تمام شده است. دوران دیکتاتوری و دستوری کار کردن تمام شده است.