• امروز : سه شنبه - ۲۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
0
گزارش «روزان» از مصوبه جدید دولت؛

تغییر ساعت کاری ادارات و مدارس و سردرگمی والدین

  • کد خبر : 8956
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۱۳
تغییر ساعت کاری ادارات و مدارس و سردرگمی والدین

روزان: تغییر ساعت کاری اداره‌های دولتی  باز هم برای والدین دردسرساز شد و برخی مسئولان، ساعت کاری شناور را به عنوان راه حل این دسته از خانواده‌ها معرفی کردند. از روز شنبه، ساعت کاری ادارات و سازمان‌های دولتی تغییر کرد و براساس مصوبه دولت از این روز،‌ اداره‌ها و سازمان‌های دولتی باید در بازه زمانی […]

روزان: تغییر ساعت کاری اداره‌های دولتی  باز هم برای والدین دردسرساز شد و برخی مسئولان، ساعت کاری شناور را به عنوان راه حل این دسته از خانواده‌ها معرفی کردند.

از روز شنبه، ساعت کاری ادارات و سازمان‌های دولتی تغییر کرد و براساس مصوبه دولت از این روز،‌ اداره‌ها و سازمان‌های دولتی باید در بازه زمانی ۶ صبح تا ۱۳ فعالیت کنند. همچنین روز گذشته اعلام شد که از این پس و در روزهای پایانی سال، ساعت کاری مدارس هم از ۶ تا ۱۳ صبح خواهد بود.

پشت پرده این تغییر ساعت، پدر و مادرهای شاغل مانند سال گذشته با دردسرهای خاص خود روبه‌رو می‌شوند؛ موضوعی که موجب شد تا سخنگوی دولت و رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک دست به موضع‌گیری بزنند تا شاید مقداری از اضطراب‌های والدین شاغل کم کنند.

۱-حمیدرضا شیخ‌الاسلام، رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک: ساعت کاری کودکستان‌ها در این مدت تغییر نخواهد کرد اما کودکستان‌ها در صورت تمایل می‌توانند کودک را قبل از ساعت ۶ صبح تحویل بگیرند. به موجب تبصره این مصوبه و در راستای حمایت از خانواده و کاهش دغدغه والدینی که هر دو در دستگاه‌های اجرایی شاغل و دارای فرزند در مقاطع پیش‌دبستان و دبستان هستند، دستگاه‌های اجرایی در تعامل با یکدیگر مکلفند با شناورشدن ساعت شروع به کار یکی از والدین موافقت کنند.

۲-فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت: طبق تبصره‌های یک و ۴ مصوبه، دستگاه‌های اجرایی موظفند یک ساعت شناوری در آغاز به کار را برای مادران دارای فرزند زیر ۶ سال یا دانش‌آموز در مقاطع پیش‌دبستان و دبستان در نظر بگیرند.در این مصوبه، رویکرد حمایتی از خانواده‌ها به‌ویژه مادران شاغل مورد توجه ویژه قرار گرفته است. هدف از این تصمیم، تسهیل شرایط حضور زنان در محیط کار و کاهش فشارهای ناشی از وظایف خانوادگی است. دولت تلاش دارد با چنین تدابیری، تعادل بین زندگی شغلی و خانوادگی کارکنان، به‌ویژه زنان شاغل را تقویت کند. این مصوبه شامل همه دستگاه‌های اجرایی کشور است و نظارت بر اجرای دقیق آن بر عهده سازمان اداری و استخدامی قرار دارد.

 

والدین چه می گویند؟

اما این تغییر ساعت ها باعث شده تا بسیاری از والدین گلایه مند باشند. یکی از مادران در این باره می‌گوید: « سه سال قبل و زمانی که مدارس باز بودند من فرزندم را ۷:۳۰ صبح به مدرسه می‌آوردم و خودم را تا ۸ صبح به محل کارم می‌رساندم. می گویند ساعت کار ادارات هم ۶ شده، اما به طور کلی تنظیم ساعت رفت و برگشت برایم مشکل است و مشمول محل کار من که خصوصی است، نمی‌شود.»

یکی دیگر از والدین نیز می‌گوید: من باید صبح زود به محل کارم بروم، اگر این رویه ادامه پیدا کند مجبور می‌شوم برای فرزندم سرویس بگیرم، که آن هم در عمل، شدنی نیست، جدای از هزینه‌بر بودن آن، نمی‌توانم دخترم را یک ساعت در خانه تنها بگذارم تا سرویس به دنبالش بیاید. متاسفانه در چنین تصمیماتی، به شرایط و وضعیت مادران شاغل توجهی نمی‌کنند. من یک پسر دبیرستانی و یک دختر دبستانی دارم؛ مدرسه‌شان نزدیک هم است، قبلا هر دو را با هم به مدرسه می‌رساندم و به سرکار می‌رفتم، اما حالا نمی‌دانم با این اختلاف یک ساعته باید چه کنم.»

سارا، مادر «سمیه» ۳.۵ ساله ، درباره مشکل ایجاد شده با توجه به تغییر ساعت کاری‌اش می‌گوید: استانداری به دلیل آلودگی و سرمای هوا گاها تصمیماتی از جمله دورکاری یا تغییر ساعات کاری اتخاذ می‌کند اما شرایط والدین در این تصمیمات سنجیده نمی‌شود. محل کار، ساعت کاری من را تغییر نمی‌دهد اما ساعت کاری مهد فرزند من تغییر کرده است. روزانه ۳ تا ۴ ساعت به مدت ۴ ماه باید مرخصی ساعتی بگیرم که عملا چنین چیزی امکان پذیر نیست. تقاضا می‌کنم فکری برای ساماندهی ساعت کاری کودکستان‌ها لحاظ شود.

مادر «محسن» که فرزندش به تازگی سه ساله شده هم از این مصوبه ناراضی است و کارمند بانک است می‌گوید: هفته پیش اعلام شد که از ۲۰ اردیبهشت ساعت‌های کاری از ۶ صبح است. سال گذشته نیز با این مصوبه، بچه‌ام را به محل کار می‌بردم تا زمان باز شدن درهای کودکستان‌ فرزندم را در محل کارم می‌خواباندم تا راس ساعت حاضر باشیم. باید زمانی که این مصوبه اعلام می‌شود، همه شرایط سنجیده شود.

چرا که علی رغم تغییر ساعات کاری، ساعتهای بسیاری از مهدها تغییر نمی‌کند و حاضر نیستند از ۶ صبح درهای مهدکودک را باز و فرزندان را تحویل بگیرند.

مادر «علی رضا» ۶ ساله نیز که کارمند شهرداری است و ساعت کاری‌اش تغییر کرده اما ساعت فعالیت کودکستان فرزندش تغییر نکرده نیز می‌گوید: خودم و همسرم بلاتکلیف شده‌ایم. همسرم فرزند را به مهد می‌برد و سپس سرکارش می‌رود اما زمان پایان کار مهد کودک هنوز ساعات کاری ما تمام نشده و عملا یک روز در میان باید خودم و یا همسرم مرخصی بگیریم زیرا بعد ساعت ۱۳ کسی در مهدکودک مسئولیت فرزند ما را متقبل نمی‌شود.

مرضیه، مادر «ساناز» که کارمند بانک است نیز در همین زمینه می‌گوید: از همسرم جدا شده و مسیر منزل و محل کارش دور است اما باید ساعت شش صبح فرزندم را به بانک ببرم و زمانی که مهد باز شد از محل کار که اوج ساعت کاری است مرخصی بگیرم و بچه را تحویل مهد داده و سپس دوباره به محل کار برگردم.

مادر «مهرسام» نیز کارمند اداره مالیات است که در این زمینه می گوید:با تغییر ساعت کاری خودم و همسرم با مشکلاتی در این خصوص مواجه شده ایم که مشابه دردسرهایی است که برای والدین یاد شده، ایجاد شده است.

حالا اما تغییر ساعت های کاری مدارس هم قوز بالای قوز شده است. منصوره در این زمینه می گوید: اصلا گیج شده ام. نمی دانم کی باید از خواب بیدار شویم؟ کی بچه را راهی کنیم؟ تازه اگر قرار است بچه ساعت ۱۰ خانه باشد، چه کسی می خواهد مواظب آنها باشند؟!

نفسی تازه می کند و می گوید: اصلا نمی دانم چطور این تصمیم ها را می گیرند؟ واقعا فکر والدین را نمی کنند؟!

به گزارش ایسنا، موارد مطرح شده نمونه‌ای از مشکلات والدینی است که با تغییر ساعات کاری و عدم همراهی مهدهای کودک برای آنها ایجاد شده است.

این در حالیست که سازمان تعلیم و تربیت اعلام کرد که ساعت کاری کودکستان‌ها در این مدت تغییر نخواهد کرد اما کودکستان‌ها در صورت تمایل می‌توانند کودک را قبل از ساعت ۶ صبح تحویل بگیرند اما در صورتی که این همکاری صورت نگرفت، به موجب تبصره مصوبه اعلام شده از سوی دولت و در راستای حمایت از خانواده و کاهش دغدغه والدینی که هر دو در دستگاه‌های اجرایی شاغل و دارای فرزند در مقاطع پیش‌دبستان و دبستان هستند، دستگاه‌های اجرایی مکلفند با شناور شدن ساعت شروع به کار یکی از والدین موافقت کنند.

 

لزوم دقت در تعریف مصوبات

بدین ترتیب به نظر می رسد شاید دولت در جهت رفع ناترازی انرژی قدم برداشته  و با تصویب تبصره‌ای هم به کمک والدین شاغل آمده باشد اما مربیان مهدکودک‌ها نیز در بین پاسکاری مصوبات دولت و گلایه‌های والدین گیر کرده‌اند به طوریکه برخی از مدیران مهدها اعلام کردند که برای تغییر ساعات کاری خود به ۶ تا ۱۳، در انتظار مصوبه جدید دستگاه ذی ربط خود هستند اما برخی دیگر از مدیران اذعان داشتند که بخش دولتی نیستند که تابع مصوبات دولت باشند و به روال سابق خدمات خواهند داد.

همچنین حرف تعدادی از مربیان کودکستان‌ها این است که نمی‌توانند در یک مهدکودک دو شرایط متفاوت را رعایت کنند؛ یعنی نمی‌توانند هم به دلخواه کارمندان ادارات خصوصی که ساعت ۸ تا ۴ کار می‌کنند، فعال باشند و هم شرایط ساعات کاری ادارات دولتی را رعایت کنند. از دیگر سو مدیران مهدها نیز به هزینه‌های بالای دو شیفته کردن مهدکودک و تامین هزینه نیروی انسانی اشاره داشتند: « حقوق دریافتی مربیان مهدها طوری نیست که بتوان انتظار داشت ساعات کاری بیشتری فعالیت کنند و یا مهد را دو شیفته اداره کرد؛ به هرحال باید دولت وقتی مصوبه‌ای ابلاغ می‌کند، به گونه‌ای شرایط را لحاظ کند که تر و خشک با هم نسوزند.»

حالا باید منتظر ماند و دید که این تغییرات ساعت های کاری و مدرسه ای چه تبعاتی را برای کارمندان، والدین و دانش آموزان به همراه دارد؟

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=8956

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات