• امروز : جمعه - ۷ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
2
گزارش «روزان درباره» چند پاره شدن نیروهای جبهه انقلاب؛

جدال اصولگرایان فراتر از انتخابات مجلس

  • کد خبر : 5286
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۲
جدال اصولگرایان فراتر از انتخابات مجلس
قالیباف پیشتر هم این جریان را سوپرانقلابی‌هایی توصیف کرده بود که درنهایت بدنه جریان انقلاب را نحیف خواهند کرد. او سال ۹۳ در جریان سفرش به استان قزوین خطاب به این جریان گفت: «فرهنگ انقلابی به شعار و داد زدن نیست، بلکه باورداشتن به سنت الهی و مردم است.»

 کمتر از ۲۵ روز دیگر تا انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم باقی مانده و با توجه به اینکه تقریباً وضعیت جریان‌های سیاسی تا اینجای کار مشخص شده و همانطوریکه پیش‌بینی می‌شد در جبهه اصولگرایی جنگ بر سر اینکه چه کسی سرلیست باشد بالا گرفته و حداقل تا اینجای کار رایزنی‌های پشت‌پرده درون این جریان برای رسیدن به یک لیست واحد به نتیجه نرسیده است.

یک رسانه نزدیک به محمدباقر قالیباف در همین رابطه با انتشار گزارشی مدعی شد: «از آنجایی که قالیباف نماد نواصولگرایی در کشور است و بسیاری او را یک چهره نواندیش با تکیه بر مبانی انقلاب اسلامی می‌دانند و نواصولگرایی طی سال‌های اخیر توانسته است که طیف‌های گسترده‌ای از مردم را به سمت خود بکشاند قطعاً سرلیست شورای ائتلاف قالیباف خواهد بود. این رسانه برای تایید اظهارات خودش به اظهارات هفته گذشته ابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف هم استناد کرد که از سرلیستی قالیباف خبر داده بود.»

اما در ادامه این گزارش این رسانه برای اثبات اینکه محمدباقر قالیباف استحقاق و محبوبیت لازم را برای سرلیستی در بین اصولگرایان، یا همان نواصولگرایان دارد، مدعی شد: «قالیباف با گفتمانی تازه توانست مفاهیمی مانند توسعه، پیشرفت، مردم‌سالاری و فرهنگ و سیاست را گره بزند نشان داد که می‌شود بدون افراط و تفریط و با تکیه بر تخصص‌گرایی و کارآمدی اهداف انقلاب را محقق کرد. قالیباف در انتخابات مجلس یازدهم هم توانست حائز بیشترین آراء شود و در هر چهار دوره انتخابات هیئت رئیسه در مجلس کنونی بیشترین آراء نمایندگان را ازآن خود کرد. حالا قالیباف سر لیست شورای ائتلافی خواهد بود که متشکل از بدنه اصلی اصولگرایی است.»

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که محمدباقر قالیباف در انتخاباتی بی‌رونق در سال ۹۸ از حوزه انتخابیه تهران که تنها یک میلیون و ۸۴۱ هزار و ۸۹۱ نفر در آن شرکت کردند ( حدود ۲۵% واجدان شرایط) به عنوان سرلیست جریان اصولگرا توانسته بود با کسب یک میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رأی، راهی خانه ملت شود.

او پیش از این در انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم هم تنها توانسته بود ۶میلیون رأی کسب نماید و در انتخابات ریاست جمهوری نهم هم تنها ۴ میلیون نفر در کل کشور به او روی خوش نشان داده بودند. در انتخابات مجلس دوازدهم که بحث ۹۶ و ۴درصدی را مطرح کرد در آخر با توجه به آمار نظرسنجی‌ها به نفع رئیسی کنار کشید تا این تکنوکرات اصولگراها یا رضاخان حزب اللهی ها در رقابتی محدودتر شانس خودشان را امتحان کند.

با این شرح در مجموع از سال ۸۴ که این فرمانده سابق نیروی انتظامی وارد عرصه اجرایی و مشخصاً تحرکات سیاسی کشور شده تنها توانسته حدوداً ۱۲ میلیون رأی را به خودش اختصاص دهد که با توجه به شرایط کنونی کشور و آمار و نظرسنجی‌هایی که طی هفته‌های اخیر منتشر شده بعید به نظر می‌رسد، او در انتخابات پیش‌رو هم بتواند با استقبال مردم مواجه شود و تغییر قابل ذکری در این آمار ایجاد شود.

چرا که در انتخابات ۱۱ اسفند اختلاف در بین جریان اصولگرایی تا جایی پیش رفته که نه تنها خوش‌بین ترین هوادار این جریان در انتظار بالا رفتن دود سفید از دودکش جریان نزدیک به حاکمیت نیست بلکه تحلیل‌ برخی از کارشناسان سیاسی بر این است که اصولگرایان با حداقل ۳ لیست وارد رقابت برای رسیدن به کرسی‌های سبز بهارستان خواهند شد.

اما با این همه هر چه به تاریخ برگزاری انتخابات نزدیک می‌شویم به نظر می‌رسد علی‌رغم اینکه پیش از این محمدباقر قالیباف از اعتماد به نفس بالایی برای نفر اول شدن در انتخابات مجلس دوازدهم سخن می‌گفت و ادعا کرده بود که در انتخابات سال ۹۸ اگر به تنهایی هم لیست می‌داد پیروز انتخابات بود، حالا با توجه به تلاش جریان پایداری برای خدشه وارد کردن  به عملکرد او در مجلس به واسطه دو طرح جنجالی و پرحاشیه پارلمان انقلابی یعنی لایحه حجاب و طرح صیانت، دچار نگرانی و اضطراب شده از این روی که تصور می‌کند پایگاه رأی او در بین اصولگرایان سنتی و نزدیک‌تر به حاکمیت دچار ریزش شده است. به همین جهت او روز شنبه ۱۴ بهمن در نشست داوطلبان نمایندگی تهران در انتخابات مجلس شورای اسلامی که از سوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی برگزار شد با اشاره به همین مطلب مدعی شد: «برخی گفتند شما اگر عفاف و حجاب برایتان مهم بود دوفوریتی بودن آن را تصویب می‌کردید در حالی که نظر ما این بود که چنین موضوعی که جنبه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد و مهم است نمی‌توان سرسری برخورد کرد. پس با تأمل آن را بررسی و پیگیری کردیم.»

او اضافه کرد: «برخی شایعه می‌کنند که قالیباف نمی‌خواهد فلان کار را انجام دهد. در حالی که من در مورد طرح صیانت یک رشته توئیت زدم و محکم هم از طرح صیانت دفاع کردم. کسانی که می‌گویند لاپوشانی می‌کنیم حرف نادرستی می‌زنند، ما بچه انقلاب هستیم و لاپوشانی نداریم. آیا آنان که چنین می‌گویند خودشان یک توئیت درباره طرح صیانت در آن ایام زدند؟»

تعریضی مستقیم به نمایندگان جبهه پایداری در مجلس که مشخصاً درباره لایحه حجاب، مرتضی آقاتهرانی ۵ دی در خوزستان در سخنانی نیش‌دار خطاب به قالیباف گفته بود: «متأسفانه عزمی در مدیریت مجلس نیست. مسئله به این مهمی یعنی لایحه حجاب تنها با ۳۰ ثانیه وقت گذاشتن رئیس مجلس حل می‌شود. اما این کار را نمی‌کند.»

صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری هم دو ماه پیش در گفت وگو با خبرگزاری فارس به نقش قالیباف در عدم رسیدن به وحدت در جریان اصولگرایی به اختلافات بر سر لیست نهایی شورای ائتلاف در انتخابات مجلس ۹۸ اشاره کرد و با کنایه به قالیباف گفته بود: «بعضی از دوستان می‌آیند می‌گویند سهم‌خواهی حرام است. در دور گذشته لیست نامزدهای تهران از طرف دوستان ائتلاف که  «فارس» اعلام کرد بعد از مدتی عوض شد! چرا لیست عوض شد؟ چه کسانی زیرِمیز زدند؟ خود همان‌هایی که در ائتلاف بودند. چرا؟ برای اینکه گفتند آنها از ما نیستند. این طرفدار آقای «ف» است، این یکی طرفدار آقای «ز» است، دیگری طرفدار مثلا «ب» است یا مثلاً آن یکی طرفدار آقای «ح» است. این پنج نفر باید بیایند جای آن ۵ نفر را بگیرند و این کار را هم کردند.»

قالیباف در ۸ آبان گفته بود: «باید سهم‌خواهی را حرام بدانیم. کسانی باید به مجلس راه یابند که دغدغه و توان حل مسئله را داشته باشند زیرا کشور نیازمند تحول است.»

قالیباف پیشتر هم این جریان را سوپرانقلابی‌هایی توصیف کرده بود که درنهایت بدنه جریان انقلاب را نحیف خواهند کرد. او سال ۹۳ در جریان سفرش به استان قزوین خطاب به این جریان گفت: «فرهنگ انقلابی به شعار و داد زدن نیست، بلکه باورداشتن به سنت الهی و مردم است.» قالیباف تیرماه سال قبلش یعنی ۹۲ هم در هجدهمین همایش دبیران هم‌اندیشی، استادان و نخبگان دانشگاهی سراسر کشور گفته بود: «قرار نیست دهان خود را باز کنیم و اسم هر حرف نپخته‌ای را انقلابی‌گری بگذاریم.»

کنایه‌هایی تند وتیز که البته بی‌پاسخ هم نماند. اسفند سال ۱۳۹۹ بود که صادق محصولی، درباره احتمال حضور قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: «به‌نظر ما کسی‌که به‌تازگی رئیس مجلس شده بهتر است که برای ریاست جمهوری هم اقدام نکند. مردم اکنون به اقدام انقلابی در مجلس امید بسته‌اند و معطوف شدن ایشان به ریاست جمهوری این را زیرسئوال می‌برد.»

به هر ترتیب مشخص نیست پایگاه رأی محمدباقر قالیباف با تلاش این جریان و یا اقدامات پشت‌پرده سایر طیف‌های اصولگرایی تا چه اندازه دچار ریزش خواهد شد و یا اینکه اساساً او وارد مجلس خواهد شد و اگر شود بازهم می‌تواند به کرسی ریاست مجلس تکیه بزند یا خیر! اما آنچه که دستکم برای مردم مشخص شده این است که این طیف از جریان سیاسی که اتفاقاً در ۳۵ سال گذشته همواره دست بالا را در قدرت داشته‌اند، در هر حالتی به دنبال منافع و منویات خودشان هستند نه حل مشکلات و معضلات مردم که این روزها در حالی سپری کردن زمستان سخت با شکمی گرسنه و سفره‌هایی خالی هستند.

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=5286

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات