گروه سیاسی- یکسال پس از عملیات طوفانالاقصی بسیاری از تحلیلگران درباره نتیجه آن بر این باورند که حمله حماس در این روز دستاورد چشمگیری به دنبال نداشت آن هم در وضعیتی که نتانیاهو در اسرائیل با تظاهرات هفتگی و نارضایتی دست و پنجه نرم میکرد و چه بسا اگر حماس در۷ اکتبر عملیاتی انجام نمیداد دولت افراطی اسرائیل سقوط میکرد. اما در مقابل برخی رسانهها و تحلیلگران دیگر اعتقاد دارند که عملیات ۷ اکتبر سال گذشته موفقیت بزرگی را به دنبال داشت. سایت معاونت سیاسی سپاه با اشاره به همین مطلب مدعی شد: «عملیات «طوفانالاقصی» به توهم خودپیروزپنداری صهیونیستها پایان داد. یک سال از این عملیات اعجابانگیز، قهرمانانه، متهورانه، خارقالعاده و محیرالعقول میگذرد. موشکباران حماس از غزه به تلآویو هر روز ادامه دارد. حماس و جهاد اسلامی مانند یک کشتیگیر ماهر و کارآزموده که در ثانیههای اول چند امتیاز پیروزمندانه گرفته و میخواهد تا آخر زمان کشتی بازی را اداره کند، ظاهر شد. صهیونیستها سعی کردند با سروصورت زدن حریف، نتایج بازی را تغییر دهند، اما نتوانستند. یک سال این تلاش را با ۴۲ هزار شهید، ۹۷ هزار زخمی و شخم زدن غزه با بمبارانهای وحشیانه ادامه دادند، اما هیچ نتیجهای نگرفتند. آنها در غزه حتی یک امتیاز یا یک پیروزی به دست نیاوردند تا روی آن مانور بدهند. رزمندگان حماس هر روز به شکار تانکها و زدن سربازان تروریست صهیونیستی مشغول هستند. موشکپرانی ادامه دارد و اسرای صهیونیستی را هنوز در چنگال خود حفظ کردهاند و تازه عملیات استشهادی در درون سرزمینهای اشغالی را هم کلید زدهاند!»
سایت بصریت در ادامه مینویسد: «رژیم اسرائیل ناکام از جنگ غزه به دنبال دستاوردسازی در حمله به حزبالله و جنوب لبنان است. آنها همان سیاست نسلکشی، انجام جنایات جنگی، کشتار جمعی، ترورهای کور و ویران کردن خانهها، مساجد، بیمارستانها و اماکن مردمی را دنبال میکنند. آنها در جنگ روایتها شکست خوردهاند و جامعه جهانی را علیه خود برانگیختهاند. صهیونیستها همچنان از جبهه مقاومت ضربات مهلکی دریافت کردهاند و با پاسخ سنگین ملت ایران روبهرو شدهاند و نمیدانند چگونه دو ضربه را جبران کنند. جنگ غزه طولانیترین جنگ طی ۷۵ سال گذشته است. جنگی که انگاره «خودپیروزپنداری» صهیونیستها را به عنوان یک توهم نشان داد. آمریکا در «تله جنگ» در غرب آسیا گرفتار شده است. حماس به توهم خودبرتربینی و خودبزرگبینی صهیونیستها پایان داد. فریادهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» مردم در پنج قاره جهان هر نوع روایتی را که رسانههای آمریکایی و صهیونیستی از جنگ غزه ساخته بودند، باطل کرد. روایت مقاومت در غرب آسیا یک روایت مسلط در افکار عمومی جهان است. ابطال روایت صهیونیستها حتی در نظام حقوقی جهان تا آنجا پیش رفت که دیوان بینالمللی دادگستری لاهه اعلام کرد: «اسرائیل یک کشور غیرقانونی است.» پیش از این هم این مرجع بینالمللی تروریستهای صهیونیستی را به جرم جنایت جنگی، کشتار جمعی، نسلکشی و نقض حقوق بشر محکوم و مجرم شناخت.»
مهدی مطهرنیا، استاد علوم سیاسی دانشگاه هم در همین رابطه به سایت نامه نیوز گفت: هیأت حاکمه اسرائیل مشهور به داشتن روابط اقتصادی پیچیده در جهان هستند. یهودیت گرچه درصد کمی از جمعیت جهان را دارد اما بیشترین ثروت را اندوخته کرده است؛ سکان بسیاری از سازمان ها، شرکت ها و نهادهای اقتصادی بین المللی در دست یهودیان است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: به اعتراف مقامات اسرائیلی، آنها در هفت جبهه در حال جنگ هستند، در حالیکه جمعیت کمی دارند. امروز اسرائیل وارد جنگ مینیاتوری شده است، به این معنا که تلاش دارند به جنگ هایی ورود نکنند که باعث فرسایش قدرت شان می شود بلکه به افزایش قدرت شان در سایه جنگ می اندیشند.
وی اقتصاد اسرائیل را اقتصاد پیچیده نظامی خواند و افزود: تا پیش از این اسرائیل هیچ گاه در یک جنگ فرسایشی وارد نشده بود اما حالا بیش از یک سال از ورود این رژیم به جنگ می گذرد، اگر امروز گفته می شود طبقه متوسط اسرائیل ناراضی است، باید دید تاب آوری آنها می تواند بیش از این باشد؟ قطعا حاکمیت تلاویو تلاش می کند میزان تاب آوری مردم را ارزیابی کند اما آنچه رخ داده نگرانی هایی است که این نارضایتی ها را تشدید می کند.
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: نتانیاهو سعی می کند با نشان دادن آنچه در جنگ به دست آورده و تبلیغ آن به عنوان یک ناجی افسانه ای خود را در اسرائیل معرفی کند و تا حدودی هم توانسته موفق باشد. در اوایل جنگ ۷ اکتبر دیدیم که نسبت به نتانیاهو نارضایتی فزون تر بود اما امروز او توانسته با تبلیغات وسیع این نارضایتی را از سطح سیاسی به سطح اقتصادی و نگرانی های از ضربات اقتصادی منتقل کند.
وی افزود: هرچند بخشی از طبقات اسرائیل اقتصادشان درون سرزمین های اشغالی نیست اما بخشی دیگر فشار اقتصادی را تجربه می کنند و به طبع باید هزینه های جنگ و واهمه از اکنون و آینده را طبقات متوسط به پایین اسرائیل بپردازند.
به هر ترتیب یک سال پس از حمله حماس، ۹۷ نفر همچنان در اسارت هستند که گمان میرود از این تعداد ۶۴ نفر زنده باشند، ۳۳ نفر توسط ارتش اسرائیل بهعنوان فوتشده اعلام شدهاند. از میان گروگانهای زنده فرض شده، ۵۷ نفر اسرائیلی شامل دستکم ۲۰ نفر با تابعیت دوگانه، ۶ نفر تبعه تایلند و یک نفر نپالی هستند.
هرچند نتانیاهو یکسال پس از عملیات طوفانالاقصی همچنان در راس امور نشسته اما برخی کارشناسان سیاسی بر این عقیده استوارند که در صورت آتش بس در باریکه غزه و البته لبنان، دولت راستگرا و افراطی سقوط خواهد کرد.