• امروز : سه شنبه - ۴ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 24 December - 2024
0
گزارش «روزان» از یک حادثه سیاه،

کور شدن ۹ نفر در یک بیمارستان پایتخت

  • کد خبر : 7717
  • ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۸
کور شدن ۹ نفر در یک بیمارستان پایتخت

روزان: ۹ بیمار به دلیل عوارض عمل جراحی آب‌مروارید در یک روز بینایی خود را از دست داده‌اند. خبری که چنان شوک‌آور و تراژیک بود که  حاشیه های آن چند روزی است ادامه دارد! انتشار خبری در مورد کور شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه تهران، چهره  با واکنش های متفاوت و البته بسیاری از […]

روزان: ۹ بیمار به دلیل عوارض عمل جراحی آب‌مروارید در یک روز بینایی خود را از دست داده‌اند. خبری که چنان شوک‌آور و تراژیک بود که  حاشیه های آن چند روزی است ادامه دارد!

انتشار خبری در مورد کور شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه تهران، چهره  با واکنش های متفاوت و البته بسیاری از سوی چهره های پزشکی و سیاسی و نمایندگان مجلس همراه بود.

سید محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: بنده این موضوع را از طریق وزیر بهداشت و معاونت درمان وزارتخانه پیگیری کردم طبق بررسی هایی انجام شده پرونده تشکیل شده و جهت بررسی به مراجع قضایی ارسال شده و الان ما منتظر هستیم که جواب مراجع قضایی بیاید و انشاالله آن را به اطلاع مردم برسانیم.

وی‌ اظهار کرد: بنده با دو نفر از بیمارانی که برایشان این حادثه اتفاق افتاده است صحبت کردم،  آنها از دید خود به حق می گویند و برای عمل ساده کاتاراکت(آب مروارید) مراجعه کردند و متاسفانه بعضی از آنها منجر به عفونت و تخلیه چشم شده است و از این موضوع شاکی هستند.

وی ادامه داد: قصور پزشکی همه جا وجود دارد حتی در کشورهایی که پیشرفته هستند قصور پزشکی وجود دارد. اعتقاد ما این است که یک مورد خطای پزشکی هم زیاد است و باید وزارتخانه وتمام ارگان ها  به این موضوعات حساس باشند تا ما میزان قصور را کاهش دهیم اما اینکه ما بگوییم روزی قصور پزشکی صفر می شود امکان ناپذیر است چراکه قصور پزشکی یکی از جزء های لاینفک علم پزشکی است.

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس  نیز دراین خصوص گفت: در نشست دیروز موضوع نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان نگاه مطرح شد البته این موضوع در ۲۰ مهرماه سال جاری در دستور کار کمیسیون قرار گرفت و در تاریخ ۶ آبان ماه نیز در قالب طرح سئوال از وزیر بهداشت مطرح و در تاریخ ۱۶ آبان ماه به کمیسیون ارجاع و ابعاد آن در کمیته‌های تخصصی کمیسیون بررسی و مقرر شد سه شنبه هفته آینده با حضور وزیر بهداشت و نماینده سوال کننده این موضوع بررسی شود.

شاید مقصر!

اظهار نظر اعضای مجلس به همین جا خاتمه پیدا نمی کند. حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، درباره خبر نابینا شدن ۹ بیمار در یک بیمارستان خصوصی مختص چشم پزشکی توضیح داد: در اتاق عمل این بیمارستان خصوصی چشم پزشکی ۹ بیمار در یک محدوده زمانی عمل چشم داشته اند و به دست چهار پزشک جراحی شده‌اند، یک چشم این بیماران دچار عفونت شده است و با وجود رسیدگی فوری، جراحی مجدد و داروهایی که داده شده، فرایند بی‌نتیجه بوده‌ و این بیماران یک چشم خود را از دست داده‌اند.

این نماینده مجلس ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان پیگیر این موضوع است. ما هم در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وزیر بهداشت را خواسته‌ایم تا بیایند و توضیح دهند که دقیقاًچه اتفاقی رخ داده و چرا این اتفاق افتاده است.

شهریاری درباره دلیل نابینا شدن این ۹ بیمار توضیح داد: هنوز بطور دقیق علت اصلی نابینایی این بیماران مشخص نیست، اما بر اساس نظریه اولیه بررسی کنندگان این حادثه یک «کاست» که برای همه این مریض‌ها استفاده شده آلوده بوده و ایجاد عفونت کرده است، اما این قطعی نیست.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سئوال که آیا استفاده که از یک کاست برای چند بیمار استاندارد است گفت: خیر این کار استاندارد نیست.

او در ادامه در پاسخ به سئوال دیگر ی مبنی بر اینکه پرسید مگر اصل بر این نیست که برای هر مریض یک «کاست» استفاده شود توضیح داد: بله برای هر مریض باید به صورت اختصاصی و مجزا کاست استفاده شود و این بیمارستان اگر واقعاً این کار را انجام داده باشد، مقصر است.

شهریاری تاکید کرد: یکی از نگرانی‌های ما در خصوص ارز ترجیحی تعیین‌شده برای سال آینده در بخش دارو و تجهیزات پزشکی همین موضوع است؛ اینکه قیمت  ارز ترجیحی بالا برود و به ۳۸ تومان یا ۴۵ هزار تومان برسد مشکلات بسیاری را به دنبال دارد. این «کاست»ها همه خارجی هستند و ارزبری دارند و قیمت آن هم بالا است و. با افزایش قیمت ارز ترجیحی قیمت این اقلام هم بالا می رود، در نتیجه با بالا رفتن قیمت ممکن است مقدار آن کم شده و گروهی از آن چندین بار استفاده کنند!

 

اظهار نظر قابل تامل!

در این میان برخورد برخی از نهادها در مواجهه با این حادثه نیز قابل تامل است. رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی ضمن عذرخواهی از افراد آسیب دیده در حادثه نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران، گفت: اگر به سازمان نظام پزشکی شکایت شود این سازمان بر اساس اصل بی طرفی و با جدیت و موازین علمی با خاطیان برخورد می‌کند.

وی افزود: کمیته‌ای برای بررسی ابعاد دقیق حادثه تشکیل شده است وطبق اطلاع بنده، انتقال عفونت از تجهیزاتی رخ داده که جزو فیلد جراحی نبوده است.

رئیس زاده با بیان اینکه وزارت بهداشت موظف است که سالانه مراکز بیمارستانی را مورد نظارت و ارزیابی قرار دهد، اظهار داشت: اگر مشخص شود که کوتاهی انجام شده، وزارت بهداشت می‌تواند از طریق پایین آورد درجه اعتبار موسسات درمانی با آنها برخورد کند.

وی با بیان اینکه حادثه رخ داده مربوط به ۲ ماه پیش است، تاکید کرد: عفونت بیمارستانی در همه دنیا رخ می‌دهد و با توجه به قدمت ۲۵ ساله این مرکز و انجام جراحی روزانه ۱۵۰ مورد در اتاق‌های عمل این بیمارستان، عفونت بیمارستانی در این مرکز از میانگین کشوری کمتر است.

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: جراحی همچون رانندگی است اگر اتوبوسی با وجود همه تمهیدات، چپ کند و افراد فوت شوند هر چند حادثه تاسف باری رخ داده، اما روالی شناخته شده است!

پیگیری می کنیم!

و بالاخره اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در آخرین ساعات کاری روز گذشته با اطلاعیه ای نسبت به این حادثه واکنش نشان داد.

در این اطلاعیه آمده است: به دنبال وقوع حادثه ناگوار عارضه عفونت چشمی (اندوفتالمیت) در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه (تاریخ عمل جراحی ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳) که به از دست رفتن دید یک چشم در ۹ نفر از بیماران این بیمارستان منجر شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن ابراز تاسف و اعلام همدردی با آسیب‌دیدگان، بررسی همه‌جانبه موضوع را برای کشف علل آن، پیشگیری از وقوع موارد مشابه و احقاق حق خسارت‌دیدگان، وظیفه خود می داند و پیگیری ها و بررسی های لازم را پس از اطلاع از ماجرا و از همان مهرماه آغاز کرده است.

این اطلاعیه افزوده است:‌ به دنبال وقوع این حادثه و آشکار شدن علایم عفونت در عصر روز ۱۸ مهر ماه، طبق روال معمول و بر اساس پروتکل‌های وزارت بهداشت، گزارش عفونت توسط پزشکان معالج به تیم مدیریتی بیمارستان اعلام و روند درمانی بیماران توسط مسئول فنی بیمارستان پیگیری و در ۱۹ مهر ماه، کمیته اضطراری با حضور مسئولان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان تشکیل ‎شد.

اطلاعیه تصریح کرده است: در نخستین تصمیم ضروری، تعطیلی سریع تمام اتاق‎ های عمل در تاریخ ۱۹ مهرماه اعمال شد و درمان بیماران دچار عفونت، تحت بررسی ویژه و پیگیری سریع معاونت درمان وزارتخانه قرار گرفت و در تاریخ ۲۰ مهر ماه، تیم کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بیمارستان جهت ارزیابی عوامل احتمالی دخیل در بروز عفونت در بیمارستان مستقر و نتایج ارزیابی آن‌ها به آزمایشگاه مرجع ارسال شد. از ۹ بیمار دچار عفونت در زمان ترخیص ۴ نفر دچار کاهش دید در حد درک نور و ۵ بیمار دچار کاهش دید در حد عدم درک نور بودند.

معاونت درمان وزارت بهداشت در این اطلاعیه آورده است: در تاریخ ۲۴ مهر ماه، کمیته درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجدد تشکیل ‌و وضعیت بیماران، پیگیری ‎شد؛ کمیته کنترل عفونت، برای کشف منشا آلودگی ارزیابی‌های علمی لازم را انجام داد. همه اتاق‌های عمل از تاریخ ۱۹ مهرماه به‌مدت یک هفته تعطیل و راه‌اندازی مجدد اتاق‌های عمل به انجام بررسی‌های کارشناسی بیشتر منوط شد. تیم اتاق عمل جهت بررسی‌های بیشتر و ارائه توضیحات لازم، از نظر انجام درست مسئولیت، در معاونت درمان و همچنین مراجع قضایی مورد سئوال قرار گرفتند و بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده، دو نفر از کادر اتاق عمل و همچنین مسئول فنی بیمارستان که در خطای احتمالی رخ‌داده مسئولیت داشتند، تعلیق شدند؛ همچنین ابعاد قضایی این موضوع در دادسرای جرایم پزشکی در حال پیگیری است.

در پایان این اطلاعیه آمده است:‌ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اظهار تاسف و همدردی عمیق با بیماران آسیب دیده، اعلام می‌دارد که معاونت درمان و اداره کل بازرسی این وزارتخانه در تمام مراحل بررسی موضوع این پرونده، به طور جدی پیگیری‌های لازم را انجام داده اند و بررسی همه جانبه موضوع را تا مشخص شدن دقیق ابعاد آن ادامه خواهند داد و درباره آن اطلاع رسانی خواهند کرد.

با این حال به نظر می رسد حاشیه های این حادثه همچنان ادامه داشته باشد. اما اینکه آیا مقصرین آن چگونه به مجازات خواهند رسید سئوالی است که برای یافتن پاسخ آن باید منتظر ماند.

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=7717

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات