• امروز : یکشنبه - ۱۸ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 8 September - 2024
48

«روزان» تکرار ریاست شی جین پینگ بر حزب کمونیست را بررسی کرد سلام پکن به عصر دیکتاتوری مائوی جدید

  • کد خبر : 2429
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۹
«روزان» تکرار ریاست شی جین پینگ بر حزب کمونیست را بررسی کرد  سلام پکن به عصر دیکتاتوری مائوی جدید

  گروه دیپلماسی: پس از پایان بیستمین کنگره حزب کمونیست چین، شی جین پینگ، دیروز (یکشنبه) در اولین جلسه عمومی کمیته مرکزی جدید حزب حاکم کمونیست برای سومین دوره به عنوان دبیرکل حزب انتخاب شد. شی همچنین در این نشست به عنوان رئیس کمیسیون مرکزی نظامی حزب کمونیست چین معرفی شد. با برگزیده شدن شی […]

 

گروه دیپلماسی: پس از پایان بیستمین کنگره حزب کمونیست چین، شی جین پینگ، دیروز (یکشنبه) در اولین جلسه عمومی کمیته مرکزی جدید حزب حاکم کمونیست برای سومین دوره به عنوان دبیرکل حزب انتخاب شد. شی همچنین در این نشست به عنوان رئیس کمیسیون مرکزی نظامی حزب کمونیست چین معرفی شد.

با برگزیده شدن شی جین پینگ به عنوان رئیس‌ جمهور برای سومین بار، عملا عصری جدید در تاریخ سیاسی کشور چین آغاز شده که بسیاری از ناظران آن را به عنوان عصر بازگشت مائویسم یاد می‌کنند. در واقع، پینگ با افزایش قدرت و جایگاه خود در میان حزب کمونیست، قصد دارد در مقام رهبری کاریزما خود را معرفی کرده و عصری از دیکتاتوری را در این کشور آغاز کند. نماد بارز این امر تغییر محدودیت دو دوره‌ای ریاست جمهوری بود که در سال ۲۰۱۸ با اعمال فشار برکنگره اتفاق افتاد.

خط و نشان چین برای جامعه جهانی

شی جین‌ پینگ، پس از انتصاب در دیدار با خبرنگاران گفت: بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین کنگره‌ای برای بالا نگه داشتن پرچم، تجمیع نیروها و ترویج همبستگی و فداکاری بود. حزب باید همیشه با اصلاحات خود در سفر پیش رو حرکت کند. حزب باید همیشه برای مردم عمل کند و در سفر پیش رو به مردم تکیه کند.

 

وی افزود: چین نمی‌تواند بدون جهان توسعه یابد و جهان هم به چین نیاز دارد. پس از ۴۰ سال تلاش مداوم برای اصلاح و گشودن درها، دو معجزه در کشور ما رخ داده: رشد سریع اقتصادی و ثبات اجتماعی پایدار. چین درهای خود را به روی سایر نقاط جهان بازتر خواهد کرد. ما در تعمیق اصلاحات و گشایش در همه زمینه‌ها ثابت قدم خواهیم بود.

 

شی جین پینگ گفت: ما با مردم همه کشورهای دیگر همکاری خواهیم کرد تا ارزش‌های مشترک بشری صلح، توسعه، عدالت، انصاف، دموکراسی وآزادی توسعه یابد و صلح و توسعه جهانی تضمین و تأمین شود و به ترویج ساختن یک جامعه انسانی با آینده‌ای مشترک ادامه دهیم.

 

ترکیب جدید دولت چین

در نخستین نشست عمومی کمیته مرکزی جدید حزب حاکم کمونیست که به ریاست شی جین‌ پینگ برگزار شد، ۲۰۳ عضو کمیته مرکزی ۲۰ حزب کمونیست چین و ۱۶۸ عضو علی‌البدل حضور داشتند. شی جین‌ پینگ، رهبر ۶۹ ساله چین همچنین از بازیگران اصلی حمایت‌کننده خود برای سومین دوره ریاست جمهوری پرده برداری کرد و ستارگان نوظهور لی کیانگ ۶۳ ساله، لی شی ۶۶ ساله، دینگ ژوکسیانگ ۶۰ ساله و کای چی ۶۶ ساله را به بالاترین نهاد تصمیم‌گیری چین معرفی‌کرد.

آنها به همراه تزار ایدئولوژی وانگ هونینگ، ۶۷ ساله و رئیس مبارزه با فساد، ژائو لجی، ۶۵ ساله، کمیته دائمی دفتر سیاسی جدید را تشکیل خواهند داد.  لی کیانگ نخست وزیر بعدی چین خواهد بود. کای چی اولین دبیر دبیرخانه حزب است – که از وانگ هونینگ برگزیده شده است – و مسئولیت اداره روزانه امور کلیدی حزب را بر عهده خواهد داشت.

ژائو لجی- که اکنون در رتبه سوم قرار دارد- احتمالاً ریاست کنگره ملی خلق را برعهده خواهد گرفت، در حالی که وانگ هونینگ کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین را که یک پلتفرم مهم برای بسیج منابع و پشتیبانی خارج از حزب است، به عهده خواهدگرفت.

لی شی رئیس نهاد قدرتمند مبارزه با فساد، کمیسیون مرکزی بازرسی انضباطی است که جائو لجی را برعهده گرفته است. در نهایت تعجب، تعداد دفتر سیاسی به ۲۴ نفرکاهش یافته است، یک نفرکمتر از دفعه قبل و هیچ عضو زن وجود ندارد.

شی با آوردن این چهره‌های تازه به تیم اصلی خود، پایه و اساس حکومت خود را برای پنج سال آینده و پس از آن ایجاد کرده است. او آنها را برای دیدار با مطبوعات در تالار بزرگ مردم در روز یکشنبه بیرون آورد و بیستمین کنگره ملی یک هفته‌ای حزب را به پایان رساند.

همچنین اعضای دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در این جلسه انتخاب شدند که اعضای دبیرخانه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین را که توسط کمیته دائمی دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین معرفی شده بودند، تأیید کرد.

در این جلسه اعضای کمیسیون مرکزی نظامی معرفی شدند. دراین جلسه دبیر، معاونان دبیران و اعضای کمیته دائمی کمیسیون مرکزی بازرسی انضباطی (CCDI) که در اولین جلسه عمومی بیستمین دوره کمیسیون مرکزی انتخاب شدند، تصویب شد.

جای خالی زنان در مدیریت سیاسی و کنگره حزب کمونیست چین

بر اساس فهرست رسمی اعضای تازه منصوب شده، تنها ۱۱ زن موفق به کسب کرسی در بیستمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین (CPC) شده‌اند. همین امر انتقادهای خارجی از مردسالار بودن سیاست درکشور چین به همراه داشته است. به‌گونه‌ای که شاید تعداد مهمانداران زن جوانی که فنجان‌های چای را با آب داغ پر می‌کردند بیش‌تر از نمایندگان زن روی صندلی‌هایی بودند که به سخنان شی گوش می‌دادند.

در واقع، طی هفت دهه آشفتگی و تغییر یک مورد در باره رهبری چین بدون تغییر باقی مانده است: همه اعضای آن مرد بوده‌اند. مردان چینی آن کشور را به سوی قحطی ناشی از جهش بزرگ، تشنج ناشی از انقلاب فرهنگی و هم چنین گشایش اقتصادی دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی سوق دادند و کشور را هدایت کردند. در «عصر نوین» اقتدارگرایی دیجیتال شی جین پینگ نیز مردان کماکان مسئول امور چین هستند.

حزب کمونیست ۷۰ سال است که چین را اداره کرده و در این بازه زمانی هیچ زنی هرگز عضو کمیته دائمی دفتر سیاسی حزب کمونیست چین -گروه کوچکی که کشور را اداره می‌کند- نبوده است چه برسد به آن که حزب را رهبری کند و یا رئیس جمهور و نخست وزیر شده باشد.

در همین زمینه، «هسیو هوا شن» استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه ملی تسینگ هوآ در تایوان به «گاردین» می‌گوید: «زنان چینی از مرکز قدرت سیاسی در هر دو سطح محلی و مرکزی کنارگذاشته شده‌اند. بدون اقدامات مثبت خاص برای زنان چینی بسیار دشوار است که آنان بتوانند وارد سیستم‌های سیاسی شوند و سیاستگذاری را شکل دهند.»

شن افزود که حزب کمونیست چین در جریان یک جنگ داخلی در یک جامعه‌ای به شدت مردسالار تشکیل شد و از زمان تاسیس خود بر پایه «خشونت مردانه» و جنگ قدرت استوار بوده است. حزب کمونیست چین نزدیک به ۱۰۰ میلیون عضو دارد، اما کم‌تر از یک سوم اعضای آن را زنان تشکیل می‌دهند.

واقعیت امر این است که سرکوب‌های مکرر علیه فمینیست‌ها از جمله بازداشت زنان معترض به مسائلی که آشکارا سیستم سیاسی را به چالش نمی‌کشند مانند آزار و اذیت جنسی صورت گرفته است. برای مثال، جنبش «می تو» (Me Too#) در چین پیشرفت اندکی داشته است. برای مثال، «پنگ شوآِی» قهرمان تنیس چین سال گذشته به طور علنی «ژانگ گائولی» معاون سابق نخست‌وزیر را به ارتکاب تجاوزجنسی متهم ساخت. پنگ پس از طرح اتهامات‌اش علیه آن مقام بلندپایه حزبی در رسانه‌های اجتماعی، چندین هفته ناپدید شد.

در جریان کنگره جدید حزب کمونیست نیز کمیته جدید حزب شامل ۲۰۵ عضو است که زنان تنها ۵.۳۶ درصد از کل را تشکیل می‌دهند. این هنوز بیشتر از کمیته ۲۰۴ عضوی قبلی است که تنها ۱۰ زن یا ۴.۹ درصد داشت.

زنان در سال‌های اخیرجایگاه بسیار برجسته‌تری در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی چین به دست آورده‌اند، اما صحنه سیاسی عمدتاً تحت سلطه مردان است. در حالی که برخی از زنان به دفتر سیاسی حزب کمونیست چین راه یافته‌اند، کمیته دائمی آن از زمان تأسیس‌آن تنها یک باشگاه مردانه باقی مانده است. اخیرا، تنها عضو زن دفتر سیاسی، معاون نخست وزیر شورای دولتی چین، سون چونلان بود که روز شنبه پست خود را ترک کرد. این مقام ۷۲ ساله در ماه مارس به طورکامل از خدمات کشوری بازنشسته خواهد شد. مردان به طور سنتی تمام مناصب وزارتی را در چین به عهده دارند، در حالی که تنها یک زن، دبیر حزب کمونیست استان گوئیژو در جنوب غربی چین، شن ییقین، در حال حاضر یک پست ارشد منطقه‌ای دارد.

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=2429

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات