• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
3
گزارش "روزان" از پیامدهای بحران منطقه ای در سیاست‌های داخلی؛

محافظه کاری سیاسی و عدم همراهی جامعه برای درگیری بیشتر

  • کد خبر : 4949
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۹
محافظه کاری سیاسی و عدم همراهی جامعه برای درگیری بیشتر
تا اینجای کار به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی قصد ندارد بر آتش تنش در منطقه بیافزاید همانطوریکه پس از حمله تروریستی داعش در کرمان، سردار کوثری اعلام کرد که پاسخ ما به اسرائیل عجولانه نخواهد بود اما در این بین، به نظر می‌رسد که در صورت تدام جنگ در غزه و اصرار نتانیاهو بر نسل‌کشی در غزه و البته حملات آمریکا و انگلیس به حوثی‌ها، می‌تواند جنگ نیابتی را به جنگ مستقیم بین دو طرف ماجرا، یعنی جمهوری اسلامی و کشورهای غربی بکشاند.

گروه سیاسی- «بهتر است آقای قاسمیان کمی از خودروی مدیریتی کتابخانه مجلس پیاده شود و در نقاط مختلف در خیابان از عامه بپرسد که آیا حاضرید با ریسک وقوع یک جنگ تمام عیار هزینه ضربه متقابل ناجوانمردانه آمریکا به زیرساخت‌های اساسی را به جان بخرید و با هدف قرار دادن صنایع، کشور ده‌ها سال عقب بیفتد؟ ایران به سطحی از بازدارندگی دست یافته که آمریکا به واسطه هزینه بالای رویارویی نظامی با ایران، حاضر به جنگ تمام عیار نیست و دقیقاً هدف از این سطح از توسعه نظامی آن است که دشمن جرأت طراحی نظامی برای جنگ تمام عیار نداشته باشد. حالا خودمان پیش قدم جنگ تمام عیار شویم؟»

این بخشی از مقاله تند و تیز سایت اصولگرای تابناک بود خطاب به حجت‌الاسلام قاسمیان، رئیس کتابخانه مجلس که اخیراً حمله به پایگاه عین‌الاسد در سال ۹۸ را فیک توصیف کرده بود و خواستار این شده بود که حکومت باید پاسخ محکم‌تری به آمریکا و هم‌پیمانانش بدهد.

این سایت همچنین به کنایه خطاب به محمدباقر قالیباف نوشت که این افراد با این ادبیات سخیف را از کجا پیدا می‌کند؟

بامداد جمعه بود که شبکه المیادین از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به چهار استان یمن خبر داد. خبرگزاری اسپوتنیک هم به نقل از یک منبع آگاه محلی نوشت که جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به پایگاه هوایی الدیلمی در شمال صنعاء حمله کرده‌اند. حمله‌ای که ارتش امریکا در بامداد روز شنبه هم تکرار کرد و اهداف دولت حوثی‌ها (انصارالله) در یمن را مورد حمله موشک‌های ۴۵۰ کیلویی توماهاک خود قرار داد.

آمریکا و کشورهای اروپایی می‌گویند این حملات پاسخی است به تهدیدهای حوثی‌ها علیه کشتی‌های باری در دریای سرخ که نگرانی‌های زیادی را برای کشورهای جهان ایجاد کرده. اما حوثی‌ها معتقدند که حملات آنها در حمایت از غزه صورت می‌گیرد.

اما هر چه که هست حالا دیگر می‌توان با اطمینان بیشتری به این گزاره پرداخت که جنگ بین حماس و اسرائیل به خارج از محدوده دو طرف کشیده شده که یک پای آن قطعاً جمهوری اسلامی است. هر چند کاخ سفید روز جمعه پس از موج اول حملات علیه حوثی‌های یمن اعلام کرد که آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست. جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه “ام اس ان بی سی” گفت: «ما برای درگیری با ایران تلاش نمی کنیم. به دنبال افزایش سطح تنش نیستیم. دلیلی برای افزایش سطح تنش بیش از آنچه در روزهای اخیر روی داد نیست.»

جو بایدن هم در واکنش به همین موضوع مقابل خبرنگاران گفت که کشورش به دنبال جنگ نیابتی با ایران نیست.

در ایران اما غروب جمعه برخی از حامیان حوثی‌ها و یا همان جبهه مقاومت، مقابل سفارت انگلیس در تهران اقدام به برپایی تجمع اعتراضی زدند که خوشبختانه این‌بار منجر به حمله علیه سفارت نشد. اما درخواست آنها از دولت، حمایت از حوثی‌ها در برابر آمریکا و متحدانش بود. در بخشی از این تجمع اعتراضی، مردم و دانشجویان از مسئولین خواستند اقدامات حقوقی لازم برای پاسخگویی به حمله آمریکا و انگلیس به یمن را انجام دهند.

تا پیش از این جلوگیری از گسترش دامنه درگیری‌های جنگ غزه، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های سیاست خارجی کشورهای اروپایی و آمریکا بود. اما حوثی‌ها با شدت عمل بیشتری تلاش کردند که خودشان را به عنوان یک طرف دعوا وارد نزاع در منطقه کنند. هرچند آمریکا و متحدانش طی این مدت تلاش کردند تا با پاسخ غیرنظامی، جلوی شکل‌گیری چنین وضعیتی را بگیرند اما در نهایت به این نتیجه رسیدند که تنها راه جلوگیری از ادامه حملات حوثی‌ها، اقدام نظامی علیه شبه‌نظامیان یمنی است.

در این وضعیت اگر حملات حوثی‌ها متوقف شود و سایر نیروهای جبهه مقاومت هم از مواضع خودشان کوتاه بیایند، می‌توان نتیجه گرفت که حملات دو روز گذشته کشورهای غربی علیه انصارلله یمن اثربخش بوده (که احتمالش تقریباً صفر است) اما در غیر اینصورت، اگر حوثی‌ها بتوانند به حملاتشان به شکلی معنادار ادامه دهند، در این بین این تنها جمهوری اسلامی است که می‌تواند تعیین کننده نتیجه این بازی باشد.

چنانکه «محمد الفرح»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت: « ما به آمریکایی‌ها تأکید می‌کنیم که جنگ بین ما و کسی که به ما حمله کرده، هرگز متوقف نخواهد شد و ما به هدف قرار دادن ناوهای متجاوزان و کشتی‌های تجاری، پایگاه‌ها و منافع آن‌ها ادامه خواهیم داد و چه بسا جنگ بین ما و متجاوزان برای سال‌ها ادامه یابد.»

ادعایی خطرناک برای کشورهای منطقه که می‌تواند دامنه درگیری‌ها را افزایش دهد.

نگرانی نسبت به گسترش جنگ در منطقه هر چه قدر در بین رسانه‌های غیردولتی افزایش یافته، در طرف مقابل اما رسانه‌ها و نشریات حکومتی تلاش دارند که اینگونه وانمود کنند که جمهوری اسلامی در صورت ادامه دار بودن حملات آمریکا و انگلیس به حوثی‌ها ساکت نخواهند نشست.

به عنوان مثال روزنامه کیهان با اشاره به همین مطلب نوشت: «خطای استراتژیک آمریکا این است که در دفاع از رژیم صهیونیستی وارد جنگ با یمن و یمنی‌ها شده است. حال که چنین اشتباهی کرده است به شدت پشیمان و نادم خواهد شد. چرا که یمنی‌ها چیزی برای از دست دادن ندارند و با قدرت خواهند جنگید. یمنی‌ها همیشه آرزوی روزی را داشتند که به آمریکا و اسرائیل درسی فراموش نشدنی بدهند. فلذا به تهدید آمریکایی‌ها به عنوان یک فرصت نگاه می‌کنند.»

محسن رضایی، هم در حساب کاربری خودش در توئیتر درباره حمله آمریکا و انگلیس به یمن نوشت: «توصیه ما به دولت‌های عربی این است فریب جدید آمریکا را نخورند؛ غزه دومی نمی‌توانند در ‎یمن درست کنند و ‎غزه فلسطینی را هم نمی‌توانند به پایان برسانند. تنها آتش جنگ را در منطقه گسترش خواهند داد. آمریکا و انگلیس دست به حماقت بزرگی زده‌اند.»

تا اینجای کار به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی قصد ندارد بر آتش تنش در منطقه بیافزاید همانطوریکه پس از حمله تروریستی داعش در کرمان، سردار کوثری اعلام کرد که پاسخ ما به اسرائیل عجولانه نخواهد بود اما در این بین، به نظر می‌رسد که در صورت تدام جنگ در غزه و اصرار نتانیاهو بر نسل‌کشی در غزه و البته حملات آمریکا و انگلیس به حوثی‌ها، می‌تواند جنگ نیابتی را به جنگ مستقیم بین دو طرف ماجرا، یعنی جمهوری اسلامی و کشورهای غربی بکشاند که در این صورت همانطور که در ابتدای گزارش از قول یک رسانه اصولگرا نوشتیم: نه مردم همان مردم دهه شصت هستند و نه شرایط منطقه، یک جنگ دیگر را می‌طلبد. هر چند ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر دولت فعلی از طیف و یا جناح منتقد اصولگرایان یا همان انقلابی‌ها بود، مشخص نبود در تجمع غروب جمعه و حتی پس از آغاز حملات کشورهای غربی به یمن، چه اتفاقی در کشور رخ می‌داد.

 

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=4949

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات