• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024
0
یداله اسلامی - دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس 

آئینی به نام رأی دادن!

  • کد خبر : 5243
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۰
آئینی به نام رأی دادن!

هر چه به مراسم آئینی انتخابات نزدیک و نزدیکتر می‌شویم مقوله شرکت در این مراسم و رأی دادن یا رأی ندادن برای گروهی از کنشگران سیاسی برجسته‌تر می‌شود. این در حالی است که بخش بزرگی از مردم گرفتار دردسرهای زندگی روزمره بوده و هشتشان گروی نُهِشان است و کاری به این بازی هیجان‌انگیز ندارند. انتخابات و صندوق […]

هر چه به مراسم آئینی انتخابات نزدیک و نزدیکتر می‌شویم مقوله شرکت در این مراسم و رأی دادن یا رأی ندادن برای گروهی از کنشگران سیاسی برجسته‌تر می‌شود. این در حالی است که بخش بزرگی از مردم گرفتار دردسرهای زندگی روزمره بوده و هشتشان گروی نُهِشان است و کاری به این بازی هیجان‌انگیز ندارند.

انتخابات و صندوق رأی و داوری مردم در حل و فصل مشکلات و گزینش کارگزاران برای اداره امور پرسودترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای گذر از تنگناهاست. ولی این امر تنها در مراسم یک روزه رأی‌گیری خلاصه نمی‌شود. انتخاباتی معنادار است که همه مردم بتوانند بدون دغدغه و نگرانی، کسی یا کسانی را که با خود همفکر و همراه می‌دانند در میان نامزدها داشته باشند، به جای آن‌ها مقامات رسمی کسی را برنگزینند، دامنه انتخاب به برگزیدگان حاکمیت محدود نشود، بخش‌های بزرگی از جامعه به دلایل گوناگون از میدان رقابت رانده نشوند و از همه مهمتر برگزیدگان مردم بتوانند خواسته‌های مردم را شکل قانونی و اجرایی بدهند.

اینکه با ردصلاحیت‌های فله‌ای میدان بر همه تنگ شود و اندیشه خالص‌سازی حکومت پررنگ و پررنگ‌تر شود و آنگاه سخن از این به میان آید که موقعیت حساس است و دشمن در کمین و رای دادن وظیفه شرعی و گاهی هم ملی! چندان اعتبار ندارد.

اگر دست اندرکاران امور در اندیشه منافع ملی و تحکیم پایه‌های قدرت هستند چرا زمینه‌های لازم برای شرکت فعال مردم در این انتخابات را فراهم نمی‌کنند؟ چرا به جای روش‌های نادرستِ حذف و رد و تهدید، راهی برای کاهش گسست بین مردم و حاکمیت را به جستجو نمی‌نشینند؟ اندیشه‌ای که با خیال راحت رد می‌کند و نق زدن چند روزه را (به قول خودشان) برای آرامش چند ساله‌ای که تنشان از سخن نمایندگان مردم نلرزد، امری مبارک می‌داند در مسیری نادرست و ویرانگر گام می‌گذارد.

روشن است که آزمودن این روش که برای داشتن اندک سهمی، همه نادرستی‌ها و تنگناها پذیرفته شود راه به جایی نبرده و تنها اندیشه حذف و رد و خالص‌سازی را تقویت می‌کند.

اینکه با نظارت استصوابی گروهی رسما اعلام کنند که صلاح مردم را بهتر از خود آن‌ها می‌دانند و قدرت تشخیصی برتر از مردم دارند و آنگاه از مردم بخواهند در مراسمی به تشخیص آن‌ها گردن بنهند و این روش نادرست را تأیید کنند دیگر انتخابات و مردم سالاری نیست …

 

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=5243

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات