• امروز : دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 29 April - 2024
3
گزارش "روزان" از پیمایش ایسپا در خصوص مشارکت در انتخابات؛

مردم چه خواهند کرد؟

  • کد خبر : 4546
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۴
مردم چه خواهند کرد؟
در این میان اما سردار قریشی، روز سه شنبه 7آذر با حضور در صحن شورای شهر تهران با اعلام اینکه برخی گفته اند هیچ کسی در انتخابات شرکت نخواهد کرد، مدعی شد: مشکلات اقتصادی، معیشتی و ناکارآمدی از دلایلی بوده که برخی افراد برای عدم مشارکت در انتخابات مطرح کرده اند. از ۲۰ تا ۲۵ درصدی که گفته اند در انتخابات شرکت نمی کنیم، کمتر از چهار تا پنج درصد دلایلی جز معیشت و رفاه را اعلام کرده اند.

گروه سیاسی- روز دوشنبه، ۶ آذر ایسپا (مرکز افکارسنجی دانشجویان) با انتشار گزارشی در خصوص آخرین پیمایش صورت گرفته در خصوص مشارکت مردم در انتخابات مدعی شد که طبق نظرسنجی صورت گرفته به صورت حضوری در آبان ماه ۱۴۰۲ با اندازه نمونه ۵۰۸۶ نفر در بین شهروندان ۱۸ سال به بالای ساکن در سراسر کشور، ۲۷.۹ درصد مردم اظهار کرده‌اند قطعاً در انتخابات شرکت می‌کنند. ۷.۴ درصد به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند. ۲۱.۹ درصد هنوز تصمیمی ‌برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند. ۳۶ درصد گفته‌اند به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نمی‌کنند. ۶.۸ درصد نیز احتمال کمی‌دارد در این انتخابات شرکت کنند.

این در حالی است که خردادماه گذشته نتیجه یک نظرسنجی که به صورت مراجعه مستقیم به افراد در ۳۲ نقطه پر تردد تهران از ۳۶۵ نفر افراد بالای ۱۸سال انجام شده بود ۵۸ درصد از پاسخگویان اصلاً نمی‌دانستند قرار است امسال انتخاب برگزار شود.

روزنامه اعتماد هم مهرماه گذشته با انتشار گزارشی در خصوص میزان مشارکت مردم در انتخابات مدعی شد که احتمالاً طبق بررسی های انجام شده میزان مشارکت مردم در انتخابات دوره دوازدهم مجلس به زیر۲۵٪ برسد.

اما سایت رجانیوز، نزدیک به جبهه پایداری مردادماه گذشته، در یک گزارش بدون منبع و بدون استدلال رسانه‌ای مدعی شد که اگر چهره‌های شاخص اصولگرا (ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف) فهرستی برای این انتخابات معرفی کنند ۶۷ درصد رأی دهندگان به آنها رأی خواهند داد. این درحالی‌ست که جمع آرای افراد معرفی شده در این نظرسنجی بالاتر از ۱۰۰ درصد را نشان می‌داد.

پیش از این احمد وحیدی، وزیرکشور هم در خردادماه در جمع خبرنگاران مدعی شد که میزان مشارکت مردم در انتخابات اسفندماه بیش از ۶۰درصد خواهد بود. او هیچ توضیحی درباره این رقم نداد. این در حالی بود که همان وقت، خبری غیررسمی در بین سیاسیون دهان به دهان شد که ظاهراً اصولگرایان در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اقدام به برگزاری افکارسنجی در سطح شهر تهران کرده‌اند که نتیجه این بوده که تنها ۹ درصد از تهرانی‌ها گفته‌اند حاضر به شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم هستند.

ناصر قوامی، نماینده مردم در مجلس ششم هم بعدتر ادعا کرد که نتایج بسیاری از نظرسنجی‌ها حاکی از این است که فقط ۱۵ درصد مردم در انتخابات مجلس دوازدهم شرکت خواهند کرد.

در این میان اما سردار قریشی، روز سه شنبه ۷آذر با حضور در صحن شورای شهر تهران با اعلام اینکه برخی گفته اند هیچ کسی در انتخابات شرکت نخواهد کرد، مدعی شد: مشکلات اقتصادی، معیشتی و ناکارآمدی از دلایلی بوده که برخی افراد برای عدم مشارکت در انتخابات مطرح کرده اند. از ۲۰ تا ۲۵ درصدی که گفته اند در انتخابات شرکت نمی کنیم، کمتر از چهار تا پنج درصد دلایلی جز معیشت و رفاه را اعلام کرده اند.

اما نکته حائز اهمیتی که در این گزارش آمده این است که آمارها نشانگر آن است که موضوع انتخابات در صدر توجه مردم قرار ندارد. مطلب مهمی که از ابتدای سال جاری بسیاری از تحلیلگران سیاسی نسبت به آن هشدار دادند و گفتند و نوشتند که تنها راهکار برای ترغیب مردم جهت شرکت در انتخابات ۱۱اسفند، باز کردن فضای سیاسی کشور و همچنین ایجاد فضای رقابتی در بین احزاب سیاسی و عدم بکارگیری از ابزار نظارت استصوابی در بررسی صلاحیت‌های نامزدهای انتخاباتی توسط شورای نگهبان است است.

اما برخلاف آنچه که نسبت به آن هشدار داده شد، این بار هیئت‌های اجرایی وزارت کشور در اقدامی بی‌سابقه نه تنها بسیاری از نامزدهای انتخاباتی منتقد دولت را ردصلاحیت کرد، بلکه ۴۰% از نمایندگان همین مجلس انقلابی که ۲۲۰ تن از نمایندگانش برای ثبت‌نام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم نامه نوشته بودند را هم واجد شرایط شرکت در انتخابات پیش‌رو ندانست.

حالا اما در فاصله کمتر از ۴ماه مانده تا برگزاری انتخابات، مسئولان و مقام‌ها دولتی و حکومتی به جای تدبیر و اندیشیدن در بالا بردن رقم مشارکت در انتخابات، از ایجاد فتنه دشمن برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات حرف می‌زنند.

به طور مثال سیداحمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان مدعی شد: توطئه آینده دشمنان این است که ۱۱ اسفند را به رفراندوم علیه نظام اسلامی مبدل کنند. مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران هم با اشاره به همین موضوع ادعا کرد که: رمز آشوب در انتخابات ۱۴۰۲ ، کاهش مشارکت است.

این درحالی است که برخلاف آنچه از هم‌اکنون برخی افراد نظامی و غیرنظامی درباره مشارکت مردم در انتخابات اسفندماه برگزار می‌کنند حسن روحانی، رئیس جمهوری سابق بر این باور است که مردم امیدی به انتخابات ندارند، چون نمایندگان به مشکلات و گرفتاری‌های آنها در خانه ملت رسیدگی نمی‌کنند و در عوض به دنبال طرح‌هایی نظیر حجاب و صیانت از فضای مجازی هستند.

غلامعلی جعفرزاده‌ایمن آبادی هم در همین خصوص می‌گوید: «وقتی در میان مردم می رویم، می‌گویند شما می‌خواهید در مجلس چه کار کنید؟! چون در مجلس اصلاً به شما اجازه کار کردن نمی‌دهند، شما می‌ترسید حرف بزنید، اگر حرف بزنید، رد صلاحیت می‌شوید. اینها یعنی ذهنیت مردم نسبت به مجلس دیگر خراب شده است.»

پس از مشارکت حداقلی مردم در دو انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم که همراه با تدابیر شدید شورای نگهبان، بسیاری از نامزدهای مشهور ردصلاحیت شدند، وضعیت موجود حاکی از این است که با توجه به تورم بالای ۴۰% و بی‌اعتنایی نمایندگان مجلس به معیشت و مشکلات اقتصادی که با آن در حال دست و پنجه نرم کردن هستند، اساساً حال فعلی جامعه نمایشگر آمادگی برای انتخابات نیست و انتخابات در اولویت‌ مردم قرار ندارد.

آن‌هم در وضعتی که جریان پایداری به دنبال خالص‌سازی در مجلس و دولت است، اصولگرایان برای رسیدن به وحدت با مشکلات جدی مواجه‌اند و اصلاح‌طلبان هم سکوت را به سخن گفتن از انتخابات ترجیج داده‌اند.

براساس آمارهای منتشر شده در مدت دو سال ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی که با شعار بهبود وضعیت اقتصادی کشور با رأی حداقلی روی کار آمد: چاپ پول ۸۳٪؛ نقدینگی ۷۳٪ ؛ قیمت دلار ۹۵٪ ؛ قیمت سکه ۱۶۲٪؛ شاخص قیمت‌ها ۱۱۴٪ ؛رشد داشته‌. بنابراین شرایط فعلی جامعه از وضعیت اقتصادی و معیشتی باعث شده تا بخش عمده‌ای از جامعه رغبتی نداشته باشد که بخواهد در انتخاباتی شرکت کند.

اما برخلاف این اعداد و ارقام روزنامه جوان روز سه‌شنبه ۷آذر مدعی شد: در انتخابات پیش‌رو مردم ایران صداقت، پشتکار، عزم جهادی و رویکرد انقلابی دولت را مشاهده کردند و اگر چه آثار تلاش مضاعف مسئولان هنوز آن‌طور که باید، بر سر سفره مردم دیده نمی‌شود، اما تلاش مسئولان برای رونق تولید و رفع فقر، فساد، تبعیض، تورم و بیکاری را که چراغ امید را در دل مردم روشن کرده پاس می‌دارند و مردم مرعوب سیاه نمایی و بن بست نمایی و جنگ شناختی دشمن نشده و قدردان دولتمردان بوده و مانند همه ادوار گذشته شگفتی آفرین خواهند بود.

مصطفی پورمحمدی پیشتر در گفت وگو با همین روزنامه با اشاره به این نکته که همه باید برای مشارکت بالای مردم در انتخابات تلاش کنیم، حتی اگر ما اصولگرایان برنده انتخابات نباشیم گفته بود: بحث انتخابات به تعبیری باید گفت که ناموس اجتماعی ما و ناموس جمهوری اسلامی ایران است.

با این حال، اینکه مردم در انتخابات ۱۱اسفند شگفتی‌ساز خواهند بود یا به آرای سفید و نشستن در خانه فکر خواهند کرد! باید ۹۳ روز دیگر منتظر ماند.

سوتیتر: مشارکت حداقلی مردم در دو انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم که همراه با تدابیر شدید شورای نگهبان، بسیاری از نامزدهای مشهور ردصلاحیت شدند، وضعیت موجود حاکی از این است که با توجه به تورم بالای ۴۰% و بی‌اعتنایی نمایندگان مجلس به معیشت و مشکلات اقتصادی که با آن در حال دست و پنجه نرم کردن هستند، اساساً حال فعلی جامعه نمایشگر آمادگی برای انتخابات نیست و انتخابات در اولویت‌ مردم قرار ندارد.

لینک کوتاه : https://roozankhabar.ir/?p=4546

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آنتونیو گوترش، سازمان ملل، نیویورک اجتماعی اربعین، عراق، ایران، زائران ارمنستان، جمهوری آذربایجان، درگیری نظامی اصول گرایان، اصلاح طلبان، انتخابات، احزاب افغانستان،مهاجران،افغان،هیرمند،طالبان اقتصاد انتخابات،اصولگرا،مهندسی،خالص،سازی ایران ایران، آمریکا، برجام ایران، آمریکا، برجام، مذاکرات وین، روسیه، میخائیل اولیانوف ایران، روسیه، برجام، مذاکرات وین بازار مسکن، بازار خودرو، رکود اقتصادی، رونق اقتصادی برجام، ایران، آمریکا، اروپا برجام، مذاکرات وین، رابرت مالی، احیای برجام تهران توافق، ایران، برجام، آمریکا تولید تیراندازی حسن یزدانی، دیوید تیلور، کشتی قهرمانی جهان حسن یزدانی، کشتی قهرمانی جهان، دیوید تیلر خبر خبری دانشگاه رئیسی رئیسی، بانک مرکزی، اقتصاد رهبر سیاسی سیل، خسارت، مدیریت بحران، بارندگی غزه،اسرائیل،حماس،فلسطین،الاقصی غزه،حماس،اسرائیل فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ، روزنامه فرهنگ فرهنگی متروپل، آبادان، بحران اجتماعی مجلس محرم، عزاداری، ترافیک، تاسوعا و عاشوار مذهبی مهسا امینی، قالیباف، مجلس، گشت ارشاد مهسا امینی، پلیس تهران، گشت ارشاد مهسا امینی، گشت ارشاد، پلیس تهران ورزش وزیر صنعت کاخ باکینگهام، ملکه الیزایت، انگلستان، سلطنت گشت ارشاد، مهسا امینی، اعتراضات